piniusz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Konfig jak niżej. WinXP Pro. Chodzi o to, że nie mogę wystartować niektórych gier, które normalnie chodzą na moim starszym sprzęcie( PIII 450MHz, GeForce 64, Win2000, a także na notebooku Toshiba PIV 2,4MHz, GeForce Go 420 WinXP Home). Na tych zestawach uruchamiam bez problemów. Płyta główna z chipsetem Canterwood, SATA, same nowinki, ale czy mogą być przyczyną tego zamieszania. Próbowałem uruchomić inny dysk zamiast SATA, startuje i po chwili wyświetla komunikat błąd STOP. Odłączam SATA, zmianiam ustawienia w BIOSie - to samo. Zainstalowałem najnowsze uaktualnienia - chyba nie tędy droga - tak samo. Stery do karty - nic... Możecie mi pomóc? Jak sprawdzić co powoduje, że ta jedna gra nie uruchamia się na tym konkretnym sprzęcie, a na innych chodzi bezproblemowo? Jak prześledzić co powoduje konflikt? Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Wymieniaj elementy kompa na inne. Najlepiej zacznij od grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Podaj przykłady gier, które ci nie działają. Może to być wina dx 9 lub sterowników do grafy, mobo itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 jedan jedyna gra: Temple of Elemental Evil. Nawet nie startuje. Kilka sekund mam kursor czekania...i koniec grania. Nawet nie pojawia sie czolowka. Inne nie sprawiaja problemow. Spróbuje wymienic karte. Wracam na forum za 15 minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Jedna jedyna gra: Temple of Elemental Evil. Nawet nie startuje. Kilka sekund mam kursor czekania...i koniec grania. Nawet nie pojawia sie czolowka. Inne nie sprawiaja problemow. Spróbuje wymienic karte. Wracam na forum za 15 minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 OK:)) Dzieki. To wina tej pieprzonej karty graficznej. Na GeForceDDR chodzi idealnie. Jednak co stara konfiga to stara:)) Dzieki jeszcze raz:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...