dexiak Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 TVN TURBO mozna by rzec "on line " :) pierwszy polski motorsport-tv-channel .. param. tech. HB 13E 11408 MHz/V SR 27500 FEC 3/4 VideoPID 520, AUDIOpid 730 PRCpid 135 SID 4319. poki co fta wiec pozostaje zyczyc dobrego odbioru. dla ludzi ktorzy nie posiadaja wlasnych talerzy rowniez ciekawa info . Kanal ma sie pojawic w najblizszym czasie w sieciach kablowych. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 HB 13E 11408 MHz/V SR 27500 FEC 3/4 VideoPID 520, AUDIOpid 730 PRCpid 135 SID 4319. mam wrażnie że nie było mnie na tym wykładzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 nie samym kompem czlowiek zyje :) ... ta niezrozumiala papka to hmm.. "wspolrzedne" gdzie na niebie wisi ow kanal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Oczekuję z zainteresowaniem :P (mam kablówe). A tak poza tym to mówiąc nieskromnie to był mój pomysł :twisted: , jak pewnie część z was wie skończyłem Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną na UJ i mieliśmy takie zajęcia (Marketing i badania rynku) gdzie na zal. trzeba było napisać projekt/scenariusz nowego programu/stacji telewizyjnej. I ja właśnie "stworzyłem" kanał poświęcony 100% motoryzacji (sport+tuning+newsy). TVN ukradł mi pomysł :evil: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 grrrrrrr a ja nie lapie hb tylko astre...... grrrrrrr blok zaslania....... grrrrrrrr ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 grrrrrrr a ja nie lapie hb tylko astre...... grrrrrrr blok zaslania....... grrrrrrrr ;] Z zezem nie da sie pokombinowac ? Astre na zeza a HB na podstawowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Z zezem nie da sie pokombinowac ? Astre na zeza a HB na podstawowym ? od poczatku mial byc zez hb+astra, niestety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ta, a kiedy bedzie w UPC? :| Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ta, a kiedy bedzie w UPC? :| Pozdr... Kiedy się dogadają co do kasiory :wink: więc może nie prędko (pamiętając jak długo to trwało przy TNV24) :( . UPDATE: Własciwe narazie mamy tylko emisję testową a kanał ma ruszyć w pełni jeszcze w tym roku. Full info WirtualneMedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Mają być programy takie jak np. Motorvision z DFS (super program ale mi DSF z UPC skasowali) i Top Gear z BBC oraz Automaniak Deluxe z testami samochodów liksusowych. mniam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -=uri=- Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Automaniak Deluxe z testami samochodów liksusowych. mniam :) Dziwi mnie ze w automaniaku jest tak duzo testow samochodow luksusowych...95% polakow jezdzi kilkoletnimi klikunastolenimi samochodami z najnizysz klas ewetualna wymiana auta na nowe to wozy typu albea, thalia, 206, ibiza ktorych notabene na naszym rynku jest najwiecej a w tvnie ogladam testy nieosiagalnych dla mnie lancii, sabow, meroli.Moim skromnym zdaniem proponuje dla Tvn'u program Automaniak LowEnd :wink: mysle ze mogliby liczyc na duza ogladalnosc,jakbym chcial sie popodniecac wozami ktorymi nigdy nie bede jezdzil to poszedlbym do salonu i je poogladal!Jak bedzie o tunnigu w Turbo to zapewne rowniez zobaczymy wypas jakis zachodni z urzadzeniami nie do dostanie w naszym biednym kraju :evil: no nic czekam na te Turbo z zniecierpliwieniem na razie pozostaje dla fanow Tvn Meteo z Tomciem Zubilewiczem robiacym z siebie pajaca w roznych zakatkach naszego globu :wink: Pozdrowka for all... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A wiecie może czy ten kanał można sobie dodać w dekoderze Philips'a [cyfra +] manualnie - pilotem w menu. Nie chce mi się przenosić dekodera i flashować epromu, może jest jakiś sposób :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Automaniak Deluxe z testami samochodów liksusowych. mniam :) Dziwi mnie ze w automaniaku jest tak duzo testow samochodow luksusowych...95% polakow jezdzi kilkoletnimi klikunastolenimi samochodami z najnizysz klas ewetualna wymiana auta na nowe to wozy typu albea, thalia, 206, ibiza ktorych notabene na naszym rynku jest najwiecej a w tvnie ogladam testy nieosiagalnych dla mnie lancii, sabow, meroli.Moim skromnym zdaniem proponuje dla Tvn'u program Automaniak LowEnd :wink: mysle ze mogliby liczyc na duza ogladalnosc,jakbym chcial sie popodniecac wozami ktorymi nigdy nie bede jezdzil to poszedlbym do salonu i je poogladal!Jak bedzie o tunnigu w Turbo to zapewne rowniez zobaczymy wypas jakis zachodni z urzadzeniami nie do dostanie w naszym biednym kraju :evil: no nic czekam na te Turbo z zniecierpliwieniem na razie pozostaje dla fanow Tvn Meteo z Tomciem Zubilewiczem robiacym z siebie pajaca w roznych zakatkach naszego globu :wink: Pozdrowka for all... Ale jest te 5% osób które stać na BMW, Audi, itd. Poza tym, wyjdź sobie na ulicę np. jana pawła w warszawie i w ciągu minuty przejedzie ci ponad 20 aut zaliczanych do twoich 5%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Ale jest te 5% osób które stać na BMW, Audi, itd. Poza tym, wyjdź sobie na ulicę np. jana pawła w warszawie i w ciągu minuty przejedzie ci ponad 20 aut zaliczanych do twoich 5%. W takim razie pojedz sobie do Klewek czy innego Pacanowa Górnego i gwarantuję ci choćbyś stał tam rok to nie zobaczysz ani jednego takiego auta :wink: :lol: . Polska nie kończy się na Warszawie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 dlamnie tez glupota ze duzo jest w programie pokazywanych samochodow ktore kosztuja ponad 100 tys zl. co ja mam sie dolowac przy takim programie ze nigdy takeigo autka nie bede mial? :) powinni troche rzeczy z tiuningu ale takich na ktore stac przecietnego polaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 A wiecie może czy ten kanał można sobie dodać w dekoderze Philips'a [cyfra +] manualnie - pilotem w menu. Nie chce mi się przenosić dekodera i flashować epromu, może jest jakiś sposób :?:Nie da się dodać ręcznie z poziomu menu, musisz kompem wgrać do eeproma listę z dodanym tym kanałem. TVN Turbo jest nadawany z tego samego transpondera co zwykły TVN, zaś jego SID (w Philipsie nie podaje się PID-ów) wynosi 4319 (dziesiętnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 dlamnie tez glupota ze duzo jest w programie pokazywanych samochodow ktore kosztuja ponad 100 tys zl. co ja mam sie dolowac przy takim programie ze nigdy takeigo autka nie bede mial? :) powinni troche rzeczy z tiuningu ale takich na ktore stac przecietnego polaka Masz na myśli "test brewek do matiza", "spojlery do malucha" "dekle do yarisa" i podobne. W takim razie nikt by tego nie oglądał. btw. dlatego zrobią 2 automaniaki w tvn turbo , normalny i deluxe(dla tych "5 procent"). Przecież nie oglądasz programów samochodowych po to żeby kupić testowane auta bo i tak sam będziesz wybierał samochód ale po to by zobaczyć jak wyglądają, jak przyśpieszają samochody za 100, 200 czy 800 tys Pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 dlamnie tez glupota ze duzo jest w programie pokazywanych samochodow ktore kosztuja ponad 100 tys zl. co ja mam sie dolowac przy takim programie ze nigdy takeigo autka nie bede mial? :) powinni troche rzeczy z tiuningu ale takich na ktore stac przecietnego polaka Masz na myśli "test brewek do matiza", "spojlery do malucha" "dekle do yarisa" i podobne. W takim razie nikt by tego nie oglądał. btw. dlatego zrobią 2 automaniaki w tvn turbo , normalny i deluxe(dla tych "5 procent"). Przecież nie oglądasz programów samochodowych po to żeby kupić testowane auta bo i tak sam będziesz wybierał samochód ale po to by zobaczyć jak wyglądają, jak przyśpieszają samochody za 100, 200 czy 800 tys Pln. nie wiem jak mozna zrobic test ,,brewek do matiza" :) a zaloze sie ze jakby pokazywali cos z tiuningu to by ludzie to ogladali(napewno wiecej niz tych co ogladaja samochody za 200 tys) wiele jest osob w naszym kraju ktozy sami przerabiaja swoje samochody i wyglada to naprawde niezle, skoro pokazuja test samochodow klasy sredniej to wiele ogladajacych(kupujacych) bieze pod uwage wady i zalety jakie przedstawiaja ,nikt w ciemno samochodu nie wybiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 dlamnie tez glupota ze duzo jest w programie pokazywanych samochodow ktore kosztuja ponad 100 tys zl. co ja mam sie dolowac przy takim programie ze nigdy takeigo autka nie bede mial? :) powinni troche rzeczy z tiuningu ale takich na ktore stac przecietnego polaka Masz na myśli "test brewek do matiza", "spojlery do malucha" "dekle do yarisa" i podobne. W takim razie nikt by tego nie oglądał. btw. dlatego zrobią 2 automaniaki w tvn turbo , normalny i deluxe(dla tych "5 procent"). Przecież nie oglądasz programów samochodowych po to żeby kupić testowane auta bo i tak sam będziesz wybierał samochód ale po to by zobaczyć jak wyglądają, jak przyśpieszają samochody za 100, 200 czy 800 tys Pln. nie wiem jak mozna zrobic test ,,brewek do matiza" :) a zaloze sie ze jakby pokazywali cos z tiuningu to by ludzie to ogladali(napewno wiecej niz tych co ogladaja samochody za 200 tys) wiele jest osob w naszym kraju ktozy sami przerabiaja swoje samochody i wyglada to naprawde niezle, skoro pokazuja test samochodow klasy sredniej to wiele ogladajacych(kupujacych) bieze pod uwage wady i zalety jakie przedstawiaja ,nikt w ciemno samochodu nie wybiera Jakto niewiesz. Idziemy na giełdę samochodową, kupujemy brewki do matiza, instalujemy je i pytamy się dresówq, które są bardziej "wypasione". Powinnirobić testy samochodów typu. passat, golf ale czasem Audi A8, Mercedes S-class bo jest zapotrzebowanie w Polsce na takie auta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Automaniak Deluxe z testami samochodów liksusowych. mniam :) Dziwi mnie ze w automaniaku jest tak duzo testow samochodow luksusowych...95% polakow jezdzi kilkoletnimi klikunastolenimi samochodami z najnizysz klas ewetualna wymiana auta na nowe to wozy typu albea, thalia, 206, ibiza ktorych notabene na naszym rynku jest najwiecej a w tvnie ogladam testy nieosiagalnych dla mnie lancii, sabow, meroli.Moim skromnym zdaniem proponuje dla Tvn'u program Automaniak LowEnd :wink: mysle ze mogliby liczyc na duza ogladalnosc,jakbym chcial sie popodniecac wozami ktorymi nigdy nie bede jezdzil to poszedlbym do salonu i je poogladal!Jak bedzie o tunnigu w Turbo to zapewne rowniez zobaczymy wypas jakis zachodni z urzadzeniami nie do dostanie w naszym biednym kraju :evil: no nic czekam na te Turbo z zniecierpliwieniem na razie pozostaje dla fanow Tvn Meteo z Tomciem Zubilewiczem robiacym z siebie pajaca w roznych zakatkach naszego globu :wink: Pozdrowka for all... Ale jest te 5% osób które stać na BMW, Audi, itd. Poza tym, wyjdź sobie na ulicę np. jana pawła w warszawie i w ciągu minuty przejedzie ci ponad 20 aut zaliczanych do twoich 5%. Tja... Tylko co mi po takim "teście"... Jakiś pacan jedzie drogim autem i mówi "Na wysoką notę zasługuje wyciszenie wnętrza" Sorry, ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>a takie bzdety to ja wiem bez tego testu... Albo "linia auta jest bardzo dopracowana stylistycznie" buahahahahahaha :lol: :lol: :lol: Szkoda czasu antenowego na takie coś... Bo żeby wiedzieć ile takie auto spala, jak przyśpiesza nie potrzebuje tracić czasu na oglądanie takiego marnego programu. I jeszcze zdarzają się totalne bugi... :o A najgorsze jest faworyzowanie niektórych marek... :roll: Tyle ode mnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Automaniak Deluxe z testami samochodów liksusowych. mniam :) Dziwi mnie ze w automaniaku jest tak duzo testow samochodow luksusowych...95% polakow jezdzi kilkoletnimi klikunastolenimi samochodami z najnizysz klas ewetualna wymiana auta na nowe to wozy typu albea, thalia, 206, ibiza ktorych notabene na naszym rynku jest najwiecej a w tvnie ogladam testy nieosiagalnych dla mnie lancii, sabow, meroli.Moim skromnym zdaniem proponuje dla Tvn'u program Automaniak LowEnd :wink: mysle ze mogliby liczyc na duza ogladalnosc,jakbym chcial sie popodniecac wozami ktorymi nigdy nie bede jezdzil to poszedlbym do salonu i je poogladal!Jak bedzie o tunnigu w Turbo to zapewne rowniez zobaczymy wypas jakis zachodni z urzadzeniami nie do dostanie w naszym biednym kraju :evil: no nic czekam na te Turbo z zniecierpliwieniem na razie pozostaje dla fanow Tvn Meteo z Tomciem Zubilewiczem robiacym z siebie pajaca w roznych zakatkach naszego globu :wink: Pozdrowka for all... Ale jest te 5% osób które stać na BMW, Audi, itd. Poza tym, wyjdź sobie na ulicę np. jana pawła w warszawie i w ciągu minuty przejedzie ci ponad 20 aut zaliczanych do twoich 5%. Tja... Tylko co mi po takim "teście"... Jakiś pacan jedzie drogim autem i mówi "Na wysoką notę zasługuje wyciszenie wnętrza" Sorry, ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> takie bzdety to ja wiem bez tego testu... Albo "linia auta jest bardzo dopracowana stylistycznie" buahahahahahaha :lol: :lol: :lol: Szkoda czasu antenowego na takie coś... Bo żeby wiedzieć ile takie auto spala, jak przyśpiesza nie potrzebuje tracić czasu na oglądanie takiego marnego programu. I jeszcze zdarzają się totalne bugi... :o A najgorsze jest faworyzowanie niektórych marek... :roll: Tyle ode mnie 8) Czemu uważasz, że bogatsze osoby to pacany? Mógłbyś mi to wytłumaczyć. Bo dla mnie pacan to osoba, która się kiepsko uczyła, olewała zajęcia/wykłądy, nie mogła znaleźć pracy i jak już się udało jej coś znaleźć to zarabia 1000 PLN na rękę. A podziwiam osoby, które od zera zbudowały wielkie firmy, ludzi którzy mają wysokie stanowiska bo na takie coś trzeba zapracować. Dlatego jak widze super drogie auto to jest to albo mafioso, osoba która się tyle dorobiła albo jakaś gwiazda filmowa a nie pacan co ma więcej pieniędzy od ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Oj Michalak... Sam wróć do nauki, bo nie rozumiesz tekstu pisanego... Pisałem "pacan" mając na myśli "testera" aut w tych "super" programach motoryzacyjnych... Eot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Oj Michalak... Sam wróć do nauki, bo nie rozumiesz tekstu pisanego... Pisałem "pacan" mając na myśli "testera" aut w tych "super" programach motoryzacyjnych... Eot... Fakt, moja pomyłka ale według ciebie telewizja powinna być dostosowana do ciebie., do twoich zarobków. Eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Oj Michalak... Sam wróć do nauki, bo nie rozumiesz tekstu pisanego... Pisałem "pacan" mając na myśli "testera" aut w tych "super" programach motoryzacyjnych... Eot... Fakt, moja pomyłka ale według ciebie telewizja powinna być dostosowana do ciebie., do twoich zarobków. Eot Znowu nie rozumiesz... I dodatkowo zaglądasz moim rodzicom do portfela... Będąc po części w błędzie. To inni pluli się, że testują drogie wózki... Nie ja :twisted: Nie pasuje mi poziom tych programów !!! Dla mnie mogą testować same BMW... I nie będę płakał. Jednak jak będą to robić tak, jak dotychczas... To nie będę tego oglądał. Eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Oj Michalak... Sam wróć do nauki, bo nie rozumiesz tekstu pisanego... Pisałem "pacan" mając na myśli "testera" aut w tych "super" programach motoryzacyjnych... Eot... Fakt, moja pomyłka ale według ciebie telewizja powinna być dostosowana do ciebie., do twoich zarobków. Eot Znowu nie rozumiesz... I dodatkowo zaglądasz moim rodzicom do portfela... Będąc po części w błędzie. To inni pluli się, że testują drogie wózki... Nie ja :twisted: Nie pasuje mi poziom tych programów !!! Dla mnie mogą testować same BMW... I nie będę płakał. Jednak jak będą to robić tak, jak dotychczas... To nie będę tego oglądał. Eot. Dobra, już koniec tego tematu. Ale wyższy poziom będzie prezentowało napewno Motorvision z DSF które kiedyś oglądałem zanim UPC tego nie skasowało i TopGear od BBC. Masz rację, że ty się nie plułeś o to ale mnie bardzo denerwuje, kiedy ludzie mniej bogatsi robią wyrzuty, że za duzo programów o drogich autach, chcą dac podatek 50% dla lepiej zarabiających itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 tak czy owak trzeba przyznac ze dobry ( w domysle drogi) wozek tak samo dziala na faceta jak ladna kobieta. Nawet jesli stac nas na tramposza ew jakiegos poldolota to i tak znajdzie sie rzesza ludzi ktorzy beda siedzieli z nosem w kineskopie i bedzie sie dalo slyszec po pokoju "uhhh ahh" :) Po czym kazdy wyjrzy za okno i zobaczy swojego rumaka 1.4 na 10 letnie raty. Cuz ..polska i polaki ;] Z drugiej strony znacznie latwiej puscic z pl_langiem zachodni program z "newsami" niz produkowac wlasne o wzietym juz z przykladu trampku czy tez polonezie. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...