Skocz do zawartości
Jagiel

Problem w Lite-Onem LTR-48246K

Rekomendowane odpowiedzi

Już dosyć dawno zakupilem ta nagrywarke ale ostatnio juz krew mnie zalewa! Kiedy nagrywam plytki to z co drugiej CD nie moge odczytac konca plyty (jakies 15mb). Przy tanich plytkach typu Datex problem zaczyna sie przy polowie cd. Probowalem juz roznych CD przy np TDK problem rzadko sie pojawia ale tez! Przy nagrywaniu nie ma zadnych bledow nawet z overburningiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem juz dawno i nic nie pomoglo :(

To zrób jeszcze raz - i pamiętaj, że podczas flashowania nie może być płyty w napędzie. Jak mi spalił napęd 2 płytki - a RW wypalił tak, że sam nie mógł jej przeczytać, to przeflashowałem go i działa ok. Wydaje mi się, że podczas flashowania napęd wykonuje pozycjonowanie głowicy lasera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem juz dawno i nic nie pomoglo :(

To zrób jeszcze raz - i pamiętaj, że podczas flashowania nie może być płyty w napędzie. Jak mi spalił napęd 2 płytki - a RW wypalił tak, że sam nie mógł jej przeczytać, to przeflashowałem go i działa ok. Wydaje mi się, że podczas flashowania napęd wykonuje pozycjonowanie głowicy lasera

i prawdopodobnie dlatego laser sie zle ustawil u kolegi Jagiera :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przy okazji wiecie moze czemu ten bios juz taki leciwy ? troche mnie to dziwi ze dla tego modelu litka to wogole zbytwiele biosow nie ma

do tych ktore sa w sprzedazy robia a stary sy-f olewaja :?

ale sie z biosami do tego modelu zapuscili wyjatkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...