Skocz do zawartości
ratHUNTER

Ati ma udowodnione optymalicacje! (oszustwa)

Rekomendowane odpowiedzi

o shit chyba sie powiesze :!: a FX'y sa do bani w dx9 :lol:

pora chyba uaktualnic swoja opinie o ostatnie benchmarki...

kolega ratHunter kupił FX mając opaskę przed oczami i teraz szuka po necie przychylnych Nvidi opini :lol:

no offence

najglupsze co mozna bylo napisac...

btw. nie mam u siebie w kompie FX`a :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nowe drivery wyszły do fx'ów :lol:

tak, wyszly... do ati tez wychodza nowe drivery...

tyle, ze w przypadku sterow ati w kazdych kolejnych jest wiecej 3d markow i wiecej problemow z grami...

w tych do nvidii tego drugiego nie doswiadczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nowe drivery wyszły do fx'ów :lol:

tak, wyszly... do ati tez wychodza nowe drivery...

tyle, ze w przypadku sterow ati w kazdych kolejnych jest wiecej 3d markow i wiecej problemow z grami...

w tych do nvidii tego drugiego nie doswiadczysz...

może mało gram ale do tej pory nie miałem problemów z grami.POwiedz mi moze tytół jakiejsgry co nie chodzi na ati to chętnie zapuszcze dc++ i potestuje.OK?Aha jade na cat.3.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj wyszla poprawka do call of duty ze stajni ati...

sciagnij sobie gierke, odpal, pograj 10 minut... (sprobuj)

pozniej odpal patcha i ciesz sie mozliwoscia grania w te gierke...

zresztą - śmiać mi sie chce, jak widze ze ati wypuszcza sterowniki lub patche opatrzone listą poprawionych bug`ow w grach, ktore zdązylem skonczyc i o nich zapomniec :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresztą - śmiać mi sie chce, jak widze ze ati wypuszcza sterowniki lub patche opatrzone listą poprawionych bug`ow w grach, ktore zdązylem skonczyc i o nich zapomniec :lol:

tak jak mowilem nie ma nic zlego w optymizowaniu sterkow (czy gier) pod konkretny produkt, wszystko w trosce o klienta ... i pokój na świecie :lol: teraz nvidia tez dodaje bugfixy do sterków :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak mowilem nie ma nic zlego w optymizowaniu sterkow (czy gier) pod konkretny produkt, wszystko w trosce o klienta ... i pokój na świecie :lol: teraz nvidia tez dodaje bugfixy do sterków :wink:

w artykule, do ktorego podalem link, napisali, ze ati stosuje textury o zmniejszonej rozdzielczosci, a alpha blending przechodzi schodkami zmniejszajac obciazenie magistrali pamieci... to chyba nie jest optymalizacja :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po co znowu to i tak ATI fani beda zachwalac ATI a NVidia fani Nvidie wiec odpuscie sobie wszyscy  :?

racja

nie. topic nie jest o wychwalaniu tylko o optymalizacjach...

głąby będą wychwalac/karcic... czlowiek rzeczowy zbada sprawe... bedzie wiadomo kogo mozna traktowac na serio a do kogo z dystansem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma do tego WHQL :?: :shocked: :?: Przecież to tylko certyfikat M$, że sterownik jest poprawny - w sensie nie wywala systemu i tyle. Nie ma to nic do rzeczy z optymalizacjami. Słynne dentki serii 4x.xx (te bez smoka ;) ) też miały WHQL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jutro bedzie, zainstaluje i sie wypowiem w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po co znowu to i tak ATI fani beda zachwalac ATI a NVidia fani Nvidie wiec odpuscie sobie wszyscy  :?

racja

O pan psikus :twisted: jak miło. Napisz coś jeszcze.

Dobrze:spadaj!!!

To ty jednak nie opusciles forum...? 8O :cry: :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przepraszam... o co jakby chodzi? Przeszedlem cala gierke jakies 2 tygodnie temu na Cat 3.7 bez zadnych paczy, 0 problemow. Jedno tylko powiem-cat 3.8 sa do bani bo mi IL2 FB wolno chodzi . Olo z Madoxa zaleca 3.7, to mam i wsio smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3.7 wszystko działa zajebiście :wink: Ehh, zawiodłem się na ATI :evil: . Czekam na Volari, umarł król :lol: :lol: :lol: niech żyje Volari :!: :wink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali  niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA

..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...