AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja przepraszam... o co jakby chodzi? Przeszedlem cala gierke jakies 2 tygodnie temu na Cat 3.7 bez zadnych paczy, 0 problemow. Jedno tylko powiem-cat 3.8 sa do bani bo mi IL2 FB wolno chodzi . Olo z Madoxa zaleca 3.7, to mam i wsio smiga. dobra giera wogole ?bede mial po weekendzie i juz sie napalam ,ale czy warto ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Na 3.7 wszystko działa zajebiście :wink: Ehh, zawiodłem się na ATI :evil: . Czekam na Volari, umarł król :lol: :lol: :lol: niech żyje Volari :!: :wink: Pozdrawiam. To poczekasz jeszcze troche. Zanim dojda do odpowiedniego poziomu sterownikow to minie jeszcze kilka lat. Dojscie dla ATI do obecnego poziomu dlugo trwalo. Przypomnijcie sobie jak wygladaly pierwsze stery do ATI R200. Powiem tyle-marnie. Przypomnijcie sobie jak wygladaly stery do Rivy 128-marnie. Jak wygladaly stery do S3 Savage-marnie. A jak wygladaly stery od SiSa? Sztuka pisania bezproblemowego oprogramowania jest duuuuzo trudniejsza niz stworzenie nowego chipu. To trwa wiele czasu i perfekcji nigdy sie nie osiagnie po czesci dzieki lenistwu tych co robia gry. Skrytykowac jest latwo. Napiszcie sobie sami sterowniki jak wszyscy jestescie tacy cwani. ATI rulez/Nvidia rulez. Ble, zygac sie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 dobra giera wogole ?bede mial po weekendzie i juz sie napalam ,ale czy warto ? Nie ma gier dobrych i zlych. Zalezy czego oczekujesz. Dla mnie sie podoba, ale trzeba miec naprawde mocny sprzet by grac na full detalach (siakis R300/NV30, 2,5GHz i 512MB RAM mile widziane), odpowiednio dobrac sterowniki (bo jest kaprysna), miec wajhe -bo na klawiszach nie masz szans. Miec duuuzo zaciecia by dojsc do wprawy (jesli grasz na pelnym realu). No i trzeba ja spaczowac bo wiele sie na tym zyskuje-nowe plansze, samoloty i zmiany w profilu lotu. Dla mnie OK ale nie dla kazdego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 dzisiaj wyszla poprawka do call of duty ze stajni ati... sciagnij sobie gierke, odpal, pograj 10 minut... (sprobuj) pozniej odpal patcha i ciesz sie mozliwoscia grania w te gierke... ja przepraszam... o co jakby chodzi? Przeszedlem cala gierke jakies 2 tygodnie temu na Cat 3.7 bez zadnych paczy, 0 problemow. Jedno tylko powiem-cat 3.8 sa do bani bo mi IL2 FB wolno chodzi . Olo z Madoxa zaleca 3.7, to mam i wsio smiga. bug wystepuje w wersji 3.8 i 3.9... z drugiej strony na benchmark`u jest news o sterach fx`a poprawiajacych bledy w np. battlefield... obie firmy roznia sie zatem niewiele... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA ..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :) btw. dobre macie źródła w żywcu... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Call Of Duty - akurat wczoraj skonczylem ta gierka na nowych sterownikach ATI i bez zadnych specjalnych patchow bez najmniejszego problemu. Z kolei jak znajomi (i to nie jeden, a paru) gra w niektore gry i nagle znikaja im tekstury (na nvidii) to sie tylko usmiecham pod nosem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 toms wsadziłęś tego celerona na mobo na kt400 :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 dobra giera wogole ?bede mial po weekendzie i juz sie napalam ,ale czy warto ? Nie ma gier dobrych i zlych. Zalezy czego oczekujesz. Dla mnie sie podoba, ale trzeba miec naprawde mocny sprzet by grac na full detalach (siakis R300/NV30, 2,5GHz i 512MB RAM mile widziane), odpowiednio dobrac sterowniki (bo jest kaprysna), miec wajhe -bo na klawiszach nie masz szans. Miec duuuzo zaciecia by dojsc do wprawy (jesli grasz na pelnym realu). No i trzeba ja spaczowac bo wiele sie na tym zyskuje-nowe plansze, samoloty i zmiany w profilu lotu. Dla mnie OK ale nie dla kazdego. o CoD mi chodzilo kolego o CoD :) , IL2-a to ty mi przedstawiac nie musisz specjalnie do niego kupowalem joya ,moim zdaniem jeden z najlepszych symulatorow jakie powstaly :) , a o CoD mi chodzi czy tak dobra giera jak Medal of ..... , zaznacze ze battlefield 1942 do gustu mi juz tak nie przypadl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA ..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :) patrzac wg tego co piszesz to jest to forum w wiekszosci dla "Guzowatych" tego swiata ,co 2 tutaj na grafie za 2000 kola jezdzi , moim zdaniem z tymi grafami to jest DOKLADNIE tak jak z Ferrari kupuje sie je na POKAZ ,mam tyle chajcu wiec moge i juz ,mnie osobiscie przypomina to raczej szkolne podworko ,te ciagle klutnie AMD (ATI)to INTEL(NVIDIA) tamto ,toz to dziecinada w stylu ja mam piornik z myszka miki a ty nie ,gosc ktory sam zarabia forse to nad zakupem takiej grafy naprawde pomysli 2 razy ,natomiast dzieciaki ktore naciogaja rodzicow na takie fanty to raczej nie ,one nie placa ale pochwalic sie mozna - dziecinada i juz . jak inaczej mozna okreslic zakup podzespolu za 1500~2000 zl ? ktory nic nie daje wiecej w codziennym urzytkowaniu niz czesc za 1000zl ? ba nieraz mniej -moze snobizm ? i nie tlumaczy tego fakt ze ktos jest fanatykiem sprzetu komputerowego , sam nim jestem ,lubie co chwila zieniac cos w kompie ,ale nie trzeba zaraz lykac nowosci odrazu jak sie pojawia ,jeden kupuje hicior nowosc za 2000tys inny poczeka pol roku i kupi to samo za pol ceny, dochodza do tego samego (no jeden pol roku wczesniej ) ale jaka roznica kosztow ? tak dzialaja reklamy - MUSISZ MIEC NAJWYDAJNIEJSZA GRAFE ,PROCA ,PAMIEC ,FIRMOWA ZASILKE - i po co ? gosc z kompem za polowe ceny bedzie gral w tesame gry ,z ta sama przyjemnoscia, a tczlowiek jest tym losiem na ktorym zbijaja fortune spece od marketingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 i po co znowu to i tak ATI fani beda zachwalac ATI a NVidia fani Nvidie wiec odpuscie sobie wszyscy :?racja O pan psikus :twisted: jak miło. Napisz coś jeszcze. Dobrze:spadaj!!! O! jak ślicznie :twisted: i nawet dałeś trzy wykrzykniki, widzę że robisz niesamowite postępy. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA ..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :) patrzac wg tego co piszesz to jest to forum w wiekszosci dla "Guzowatych" tego swiata ,co 2 tutaj na grafie za 2000 kola jezdzi , moim zdaniem z tymi grafami to jest DOKLADNIE tak jak z Ferrari kupuje sie je na POKAZ ,mam tyle chajcu wiec moge i juz ,mnie osobiscie przypomina to raczej szkolne podworko ,te ciagle klutnie AMD (ATI)to INTEL(NVIDIA) tamto ,toz to dziecinada w stylu ja mam piornik z myszka miki a ty nie ,gosc ktory sam zarabia forse to nad zakupem takiej grafy naprawde pomysli 2 razy ,natomiast dzieciaki ktore naciogaja rodzicow na takie fanty to raczej nie ,one nie placa ale pochwalic sie mozna - dziecinada i juz . jak inaczej mozna okreslic zakup podzespolu za 1500~2000 zl ? ktory nic nie daje wiecej w codziennym urzytkowaniu niz czesc za 1000zl ? ba nieraz mniej -moze snobizm ? i nie tlumaczy tego fakt ze ktos jest fanatykiem sprzetu komputerowego , sam nim jestem ,lubie co chwila zieniac cos w kompie ,ale nie trzeba zaraz lykac nowosci odrazu jak sie pojawia ,jeden kupuje hicior nowosc za 2000tys inny poczeka pol roku i kupi to samo za pol ceny, dochodza do tego samego (no jeden pol roku wczesniej ) ale jaka roznica kosztow ? tak dzialaja reklamy - MUSISZ MIEC NAJWYDAJNIEJSZA GRAFE ,PROCA ,PAMIEC ,FIRMOWA ZASILKE - i po co ? gosc z kompem za polowe ceny bedzie gral w tesame gry ,z ta sama przyjemnoscia, a tczlowiek jest tym losiem na ktorym zbijaja fortune spece od marketingu Nie zmienia to faktu ze gdybym mial kase to bym kupil taka karte. :wink: Tutaj juz nie chodzi o wydajnosc i rzeczywista potrzebe, ale o satysfakcje z posiadania czegos takiego - tak jak pisales na pokaz. Kazdy z nas lubi miec cos czym moze sie popisac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 @ent to prawda jak kto ma kase to kupuje gadgety dla podkreslenia wlasnego statusu spolecznego , swojej pozycji itd. , sam nie zaprzeczam ze jak bym spal na kasie to bym dalej sie wzbranial od zlozenia kompa za 20tys. pewnie bym takiego kupil , ale czesto spotykam ludzi ktorzy wydaja ostatni grosz na TOPOWY sprzet (czesto nie swoj), a to juz nie jest zabawne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA ..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :) patrzac wg tego co piszesz to jest to forum w wiekszosci dla "Guzowatych" tego swiata ,co 2 tutaj na grafie za 2000 kola jezdzi , moim zdaniem z tymi grafami to jest DOKLADNIE tak jak z Ferrari kupuje sie je na POKAZ ,mam tyle chajcu wiec moge i juz ,mnie osobiscie przypomina to raczej szkolne podworko ,te ciagle klutnie AMD (ATI)to INTEL(NVIDIA) tamto ,toz to dziecinada w stylu ja mam piornik z myszka miki a ty nie ,gosc ktory sam zarabia forse to nad zakupem takiej grafy naprawde pomysli 2 razy ,natomiast dzieciaki ktore naciogaja rodzicow na takie fanty to raczej nie ,one nie placa ale pochwalic sie mozna - dziecinada i juz . jak inaczej mozna okreslic zakup podzespolu za 1500~2000 zl ? ktory nic nie daje wiecej w codziennym urzytkowaniu niz czesc za 1000zl ? ba nieraz mniej -moze snobizm ? i nie tlumaczy tego fakt ze ktos jest fanatykiem sprzetu komputerowego , sam nim jestem ,lubie co chwila zieniac cos w kompie ,ale nie trzeba zaraz lykac nowosci odrazu jak sie pojawia ,jeden kupuje hicior nowosc za 2000tys inny poczeka pol roku i kupi to samo za pol ceny, dochodza do tego samego (no jeden pol roku wczesniej ) ale jaka roznica kosztow ? tak dzialaja reklamy - MUSISZ MIEC NAJWYDAJNIEJSZA GRAFE ,PROCA ,PAMIEC ,FIRMOWA ZASILKE - i po co ? gosc z kompem za polowe ceny bedzie gral w tesame gry ,z ta sama przyjemnoscia, a tczlowiek jest tym losiem na ktorym zbijaja fortune spece od marketingu Nie do końca się z tobą zgodzę, kupiłem moją grafę, proca i to podkręcam bo są takie gry, które poprostu tego wymagają. Grałeś kiedyś w NFS Underground na maksymalnych ustawieniach? Bo ja mam ledwo 32FPS a chciałbym jeszcze włączyć AA i Anizo ale nie moge bo mi się będzie gra cięła. Dlatego kupie jakieś radiatorki i będe podkręcał, a jak to nie pomoże to kupie sobie za jakiś czas nową grafikę by pograć sobie w miare komfortowo w NFS 9 jak się taki pojawi. Na grafice za 500 PLN to niewiem czy na średnich ustawieiach sobie pograsz w bp. Call Of Duty i podobne, chyba ,że jesteś maniakiem pasjansa, pinballa i wormsów. Wiem, że nie każdy może sobie pozwolić na zakup R300 albo R350 ale nie każdy też może sobie kupić Ferrari i Lamborghini. Tak jest ten świat zbudowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 patrzac wg tego co piszesz to jest to forum w wiekszosci dla "Guzowatych" tego swiata ,co 2 tutaj na grafie za 2000 kola jezdzi , moim zdaniem z tymi grafami to jest DOKLADNIE tak jak z Ferrari kupuje sie je na POKAZ ,mam tyle chajcu wiec moge i juz ,mnie osobiscie przypomina to raczej szkolne podworko ,te ciagle klutnie AMD (ATI)to INTEL(NVIDIA) tamto ,toz to dziecinada w stylu ja mam piornik z myszka miki a ty nie ,gosc ktory sam zarabia forse to nad zakupem takiej grafy naprawde pomysli 2 razy ,natomiast dzieciaki ktore naciogaja rodzicow na takie fanty to raczej nie ,one nie placa ale pochwalic sie mozna - dziecinada i juz . jak inaczej mozna okreslic zakup podzespolu za 1500~2000 zl ? ktory nic nie daje wiecej w codziennym urzytkowaniu niz czesc za 1000zl ? ba nieraz mniej -moze snobizm ? i nie tlumaczy tego fakt ze ktos jest fanatykiem sprzetu komputerowego , sam nim jestem ,lubie co chwila zieniac cos w kompie ,ale nie trzeba zaraz lykac nowosci odrazu jak sie pojawia ,jeden kupuje hicior nowosc za 2000tys inny poczeka pol roku i kupi to samo za pol ceny, dochodza do tego samego (no jeden pol roku wczesniej ) ale jaka roznica kosztow ? tak dzialaja reklamy - MUSISZ MIEC NAJWYDAJNIEJSZA GRAFE ,PROCA ,PAMIEC ,FIRMOWA ZASILKE - i po co ? gosc z kompem za polowe ceny bedzie gral w tesame gry ,z ta sama przyjemnoscia, a tczlowiek jest tym losiem na ktorym zbijaja fortune spece od marketingu ..oj a moze poprostu forum ludzi dla ktorych ich PC i doprowadzanie go do maksymalnej wydajnosci to pasja :D krzywdzace jest tesh twierdzenie ze Ci ludzie w wiekszosci wyciagaja kase na te cudenka od swoich rodzicow. jestem przekonany ze wiekszosc wlascicieli tych wypasionych kompow laduje w nie forse z wlasnej kieszeni i sa samowystarczalni ..i w pelni swiadomi tego co robia. ..probuje Ci tesh powiedziec ze z wlasnej pozycji np materialnej nie wszystko wydaje sie zrozumiale choc ma uzasadnienie. gdybys zarabial 10000/mc to kierowalbys sie troszke innymi wartosciami nish gdybys dostawal 1000 ..i wcale nie musialby to byc snobizm. zycie nie polega na gromadzeniu kasy tylko na takim jej wydawaniu aby efekt przynosil satysfakcje. jednemu da ja rozdanie ogromnej kasy biednym dzieciom a drugiemu zakup max wypasionej grafy. zwyklemu szarakowi jeden i drugi zdac sie moze troszke wariatem ale prawda jest taka ze gdyby nie bylo takich ludzi to swiat bylby mniej ciekawy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILAi kto to mowi! jeszcze pamietam twoje wypowiedzi o koniecznosci posiadania nf2 jako jedynego slusznego rozwiazania a tu nagle topowa grafa nie jest potrzebna zeby grac ,wystarczy taka za 500pln .... czyzby TI4200 tyle kosztowala? :P zauwaz ze nikt tu nie pisal o cenach kart - dyskusja polegala na obrzucaniu blotem ATI i NV ,a nie konkretnych modelow kart za xxxpln udowodniles ze punk widzenia zalezy od punktu siedzenia nie stac cie na karte za 2000pln to wystarcza za 500pln, w koncu w czym ona jest gorsza - i na tej i na tamtej da sie grac :roll: rada na przyszlos: swoje usprawiedliwienia sumienia wkrecaj w w odpowiednie tematy , bo z tego zrobil sie : Zroznicowanie majatkowe spoleczenstwa a jego komputeryzacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 1) Jak ma się kartę za 2k nie trzeba patrzeć na optymalizacje(przez 0,5 roku :wink: ) bo i tak będzie zajebista. 2) Jakbym miał full kasy to pewnie, że bym kupił taką grafę (ogólnie całego kompa "pasującego" do niej) i to nie dlatego żeby się chwalić, ale żeby bez stresów przed rozpoczęciem gry ustawiać wszystko na maxa i powalać w 1600x1200 (marzenia :D) Pozdrawiam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja juz tego nie rozumiem. O co sie plujecie? Co zlego w optymalizacji? Tosz chyba na tym to polega zeby tak zoptmalizowac kod aby chodzil jak najlepiej :x. Tym sie roznia gry ze starych komputerow - byly optymalizowane dla jak najmniejszych wymagan i wielu konfiguracji sprzetowych. A niby czemu nie optymalizowac benchmarkow? Tosz chyba trzeba pokazac jak karta chodzi dobrze gdy sie dobry kod napisze :?. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILAi kto to mowi! jeszcze pamietam twoje wypowiedzi o koniecznosci posiadania nf2 jako jedynego slusznego rozwiazania a tu nagle topowa grafa nie jest potrzebna zeby grac ,wystarczy taka za 500pln .... czyzby TI4200 tyle kosztowala? :P zauwaz ze nikt tu nie pisal o cenach kart - dyskusja polegala na obrzucaniu blotem ATI i NV ,a nie konkretnych modelow kart za xxxpln udowodniles ze punk widzenia zalezy od punktu siedzenia nie stac cie na karte za 2000pln to wystarcza za 500pln, w koncu w czym ona jest gorsza - i na tej i na tamtej da sie grac :roll: rada na przyszlos: swoje usprawiedliwienia sumienia wkrecaj w w odpowiednie tematy , bo z tego zrobil sie : Zroznicowanie majatkowe spoleczenstwa a jego komputeryzacja 1. ti4200 mozna juz kupic za 500zl . 2.moze to tobie sie wydaje ze mnie nie stac na grafe za 2000 i to z wlasnej kiesy ,ale mnie nie znasz i sie mylisz , ja wole ten chajc rownomiernie na calego kompa rozlozyc - mam 2000 to : -1000 dokladam do grafy -500 dokladam do proca -500 do memorek ale musial bym na banke upasc zeby tak zrobic bo za 2000 kola to wole na wakacje prysnac 3. przeczytaj dokladnie o co sie sprzeczales w tamtym topicu bo widze ze to co piszesz jest tak tajne ze sam nie wiesz co piszesz ,nf2 jest o wiele wydajniejszy od kt266a czego ty niemogles pojac (nawet nf2 na takich badziewiach jak to okreslasz jak GIGABYTE ,MSI czy inne , jest wydajniejszy od kt266 od jakiego producenta by nie pochodzilo i jest warte swojej ceny bo mozna juz super plytke za 400zl kupic) 4 . rady to mozesz sam sobie dawac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 panowie nic nowego ze firmy oszukuja w sterach , wszystko po to zeby losie kupowaly ich produkty , warto to sprawdzic i tyle , a widze ze mali niedojrzali chlopcy sie tym zbytnio podniecaja , dla mnie osobiscie to niewazne jaka firma/proc/gpu wazne jest aby bylo niedrogie i warte swojej kasy .po kij ch... potrzeba mi 300fps za 2000 wole miec 75 za 500 wystarczy ? wystarczy!!! , a jak ktos daje sie naciagac na reklamy i glupie testy ,to jego sprawa ,niech mu wmawiaja ze bez 300fps/20000 3dmarkow nie da sie zyc , a wy sie smiejecie z reklam ACE czy PERSILA ..no troshke upraszczasz. gdybym sie nazywal Guzowaty i moja pasja byloby wnetrze mojego komputerka oraz giercowanie to dymac to czy zaplace za grafe 500 lub 2000 bo dla mnie ta grafa za 2000 i jej ozdobniki bylaby tego warta pomimo iz dla Wacka Kowalskiego z V LO im. Kopernika wydanie takiej mamony na graficzke byloby wariactwem. i nie ma w tym nic zdroznego. poprostu jak sie lubi i sie ma to sie placi ..i tak sie ten swiat kreci :D nie ma tanich Ferrari a mimo to spytaj ktoregos z wlascicieli czy uwaza ze jego samochod nie jest wart swojej ceny. nie mowie ze takich nie znajdziesz ale jak ktos kupuje Ferrari to zwykle wie czego oczekuje i woli zaplacic wiecej ale byc pewnym ze sie nie zawiedzie ..i tu jest biznes :) dlatego losiowanie na lewo i prawo nie jest najlepszym rozwiazaniem. trzeba mierzyc sily na zamiary i doradzac w miare potrzeb, mozliwosci i zamilowan :) patrzac wg tego co piszesz to jest to forum w wiekszosci dla "Guzowatych" tego swiata ,co 2 tutaj na grafie za 2000 kola jezdzi , moim zdaniem z tymi grafami to jest DOKLADNIE tak jak z Ferrari kupuje sie je na POKAZ ,mam tyle chajcu wiec moge i juz ,mnie osobiscie przypomina to raczej szkolne podworko ,te ciagle klutnie AMD (ATI)to INTEL(NVIDIA) tamto ,toz to dziecinada w stylu ja mam piornik z myszka miki a ty nie ,gosc ktory sam zarabia forse to nad zakupem takiej grafy naprawde pomysli 2 razy ,natomiast dzieciaki ktore naciogaja rodzicow na takie fanty to raczej nie ,one nie placa ale pochwalic sie mozna - dziecinada i juz . jak inaczej mozna okreslic zakup podzespolu za 1500~2000 zl ? ktory nic nie daje wiecej w codziennym urzytkowaniu niz czesc za 1000zl ? ba nieraz mniej -moze snobizm ? i nie tlumaczy tego fakt ze ktos jest fanatykiem sprzetu komputerowego , sam nim jestem ,lubie co chwila zieniac cos w kompie ,ale nie trzeba zaraz lykac nowosci odrazu jak sie pojawia ,jeden kupuje hicior nowosc za 2000tys inny poczeka pol roku i kupi to samo za pol ceny, dochodza do tego samego (no jeden pol roku wczesniej ) ale jaka roznica kosztow ? tak dzialaja reklamy - MUSISZ MIEC NAJWYDAJNIEJSZA GRAFE ,PROCA ,PAMIEC ,FIRMOWA ZASILKE - i po co ? gosc z kompem za polowe ceny bedzie gral w tesame gry ,z ta sama przyjemnoscia, a tczlowiek jest tym losiem na ktorym zbijaja fortune spece od marketingu Nie do końca się z tobą zgodzę, kupiłem moją grafę, proca i to podkręcam bo są takie gry, które poprostu tego wymagają. Grałeś kiedyś w NFS Underground na maksymalnych ustawieniach? Bo ja mam ledwo 32FPS a chciałbym jeszcze włączyć AA i Anizo ale nie moge bo mi się będzie gra cięła. Dlatego kupie jakieś radiatorki i będe podkręcał, a jak to nie pomoże to kupie sobie za jakiś czas nową grafikę by pograć sobie w miare komfortowo w NFS 9 jak się taki pojawi. Na grafice za 500 PLN to niewiem czy na średnich ustawieiach sobie pograsz w bp. Call Of Duty i podobne, chyba ,że jesteś maniakiem pasjansa, pinballa i wormsów. Wiem, że nie każdy może sobie pozwolić na zakup R300 albo R350 ale nie każdy też może sobie kupić Ferrari i Lamborghini. Tak jest ten świat zbudowany. w NFS nie gram - za maly realizm ,nie po to kiere kupowalem zeby uzywac symulatorow poduszkowca CoD bede mial po weekendzie jesli bedzie ciac to bedzie to pierwsza giera w ktorej moj gf4 nie wyrabia przy maksymalnych ustawieniach , a to oznacza ze trza sie za czyms nowym rozejrzec ,ale do nowej grafy to gora 500 doloze bo wiecej to na nowy widelec do bike'a wole wydac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ad4 rady polegaja na tym ze daje sie je innym - sobie nie mozna Ad3 wieksza roznica wydajnosci jest miedzy r9800XT a TI4200 niz miedzy nf2 a KT266A Ad2 gdyby cie bylo stac na r9800XT to bys mial ,to ze musisz rozkladac 2000pln na grafe ,proca ,pamieci juz swiadczy ze cie nie stac inaczej moglbym powiedziec ze mnie stac na kompa za 14000pln ,bo tyle mialem a to nie prawda bo stac mnie bylo zaledwie na kompa za 2000pln i samochod za 12000pln czujesz dyskretna roznice :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Uuuuuuuu, znowu się szykuje kłótnia :wink: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=495...&highlight=4200 kłótnia zaczyna się od 3 strony :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ad4 rady polegaja na tym ze daje sie je innym - sobie nie mozna Ad3 wieksza roznica wydajnosci jest miedzy r9800XT a TI4200 niz miedzy nf2 a KT266A Ad2 gdyby cie bylo stac na r9800XT to bys mial ,to ze musisz rozkladac 2000pln na grafe ,proca ,pamieci juz swiadczy ze cie nie stac inaczej moglbym powiedziec ze mnie stac na kompa za 14000pln ,bo tyle mialem a to nie prawda bo stac mnie bylo zaledwie na kompa za 2000pln i samochod za 12000pln czujesz dyskretna roznice :P widze ze masz swoj swiat i swoje zabawki i nic tego nie zmieni ad4 ad4 :lol: mi twoich rad nie pariadna ad3 ad3 :lol: no i ? ad2 ad2 :lol: rozkladac to mozesz nozki chlopczyku , ja nie wyrzuce tych pieniedzy w grafe bo w ten sposob sie nie musze dowartosciowywac ,kompa ma chodzic i tyle,chce grac w full ustawieniach i zeby nie bylo pokazu slajdow a ja takowych ponad 50fps nie widze ,jak bym mial teraz jechac na plycie z kt266 + to co mam to bym na max ustawach juz tak komfortowo nie pogral ,wiec zainwestowalem 200 w mobo i jest ok , nie musze wydawac na to 2000 na grafe bo mi 300fps nic nie da , takie grafy to moim zdaniem nie kupuje sie dla ich rzeczywistej wartosci tylko na pokaz , b.gates nie jezdzi maluchem tylko lata swoim odrzutowcem nie dlatego ze go na to stac ,tylko dlatego ze najbogatszemu czlowiekowi swiata nie wypada jezdzic kaszlakiem bo powiedza ze jest skapy,za to 70% posiadaczy takich kart tutaj to ich za gotowe nie kupilo ,tylko wzielo na raty ,albo cos w tym stylu ,a po to zeby sie moc pochwalic ja mam fx5800/fx5900/fx5950/r9700pro/r9800 ,to tak jak kupic ferrari na polskie drogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Hmm, nie widze roznicy na tych screenach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 @firstjob a co juz tu wszyscy i tak zasypiaja :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja mam 9700pro, i nikomu się nie chwaliłem. Wręcz przeciwnie zawsze mówiłem, że mam zmodyfikowanego 9500pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 200pln a zastanawiales sie czy dolozenie 200pln do grafy ,a nie do plyty (kt266a vs. nf2) nie daloby lepszych efektow w grach (wydajnosci,liczby fps itd) sliska sprawa , nieprawdaz ? ^^ twoj problem polega na tym ze nie udowodnisz ze stac cie na grafe za 2000pln dopoki nie bedziesz jej posiadal twoj jeszcze wiekszy problem polega jednak na tym ze ty chcesz i starasz sie udowodnic ze cie jednak na nia stac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 nie musze wydawac na to 2000 na grafe bo mi 300fps nic nie da , takie grafy to moim zdaniem nie kupuje sie dla ich rzeczywistej wartosci tylko na pokaz , b.gates nie jezdzi maluchem tylko lata swoim odrzutowcem nie dlatego ze go na to stac ,tylko dlatego ze najbogatszemu czlowiekowi swiata nie wypada jezdzic kaszlakiem bo powiedza ze jest skapy,za to 70% posiadaczy takich kart tutaj to ich za gotowe nie kupilo ,tylko wzielo na raty ,albo cos w tym stylu ,a po to zeby sie moc pochwalic ja mam fx5800/fx5900/fx5950/r9700pro/r9800 ,to tak jak kupic ferrari na polskie drogi Chlopie, daleki jestes od prawdy jak ja od Idaho. Miales ty kiedy w kompie taka karte za 2000 ?? Wiesz wogole o czym ty mowisz??? Rozprawiasz jak slepy o kolorach. Tak sie sklada ze kase zarabiam, moge ja sobie wydac na kompa, robie to i nie zaluje ani jednej zlotowki. Kupuje to co najlepsze, bo mnie na to stac. Nie lubie problemow ze sprzetem, a jak kupuje drogi sprzet, to jestem inaczej traktowany przez sprzedawce, a i wiecej moge od produktu wymagac. Pozatym moge podac ci spis gier gdzie GF5900 tez chodzi na 100% obrotow i ledwo wyrabia. Nie masz chlopie po prostu pojecia o tym o czym piszesz, nie wiem czy zazdroscisz tym co maja, ale na to mi wyglada. Aha sam zarabiam, mam rodzine i nie jestem na niczyim utrzymaniu. Komputer poniekad traktuje jak hobby, i jak kazde moje hobby warte jest inwestowania. ps. Mam nadzieje ze ktorys z moderatorow zamknie ten topic, albo go na osla wysle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 200pln a zastanawiales sie czy dolozenie 200pln do grafy ,a nie do plyty (kt266a vs. nf2) nie daloby lepszych efektow w grach (wydajnosci,liczby fps itd) sliska sprawa , nieprawdaz ? ^^ twoj problem polega na tym ze nie udowodnisz ze stac cie na grafe za 2000pln dopoki nie bedziesz jej posiadal twoj jeszcze wiekszy problem polega jednak na tym ze ty chcesz i starasz sie udowodnic ze cie jednak na nia stac... 1. a jaka grafe za moja +200 zl mi proponujesz "specjalisto" 2.nikomu nic nie musze udowadniac :D ,wiem co mam i do czego doszedlem i wiem z czego moge byc dumny , a ty wiesz? jedyny problem jaki mnie dzis nurtuje to dokonczenie misji w Medal of Honor Allied Assault : Breakthrough :lol: odnosnie punktu 1 to czekam na informacje co to za grafa ktora by mi dala te samo wydajnosc na kt266 (200zl drozsza od mojej ) co moj gf4 na nf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Spideroso--> dokładnie, niech ktoś ten temat zamknie, albo zróbmy ankietę na Oślej: "gdyby Cię było stać na grafę za 2000zł - czy byś ją kupił" :wink: Bo takie kłótnie do niczego nie doprowadzą. Jakbym miał $ to wydawałbym na swoje hobby 2000zł, a tak ograniczam się do tego co mam. Pozdrawiam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 @ spideroso 1.czekam na ten spis bo jestem ciekaw jakie gry ci tak tego fx obciazaja i co przez to rozumiesz , ustawienia na max ok ile aa i anizo itd . ? bo ja osobiscie uwazam ze np grajac po sieci w jakiekolwiek gierce nie potrzebuje wysokiej jakosci obrazu (np.AAx8+anizo x8,),wystarczy 1024/768 aax2,anizox2,wyostrzanie tekstur,50 do 60 fps + wyniki w grze ,nic mi nieda super obraz bo i tak nie mam czasu podziwiac widokow , no chyba ze zagram w sailor symulator albo cos w tym stylu 2.mozesz byc z siebie dumny jestes wyjatkiem potwierdzajacym reg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...