lcf Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @Jeffrey: no tak prawie na granicy to jest, przy 65* (kolo 85* na cpu diode) juz zaczyna sie robic niezdrowo - u mnie jak sie troche postresuje, to max jest kolo 50* (65* na diodzie) przy 10x200 i 1.6V (chlodzenie z boxa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @Jeffrey: no tak prawie na granicy to jest, przy 65* (kolo 85* na cpu diode) juz zaczyna sie robic niezdrowo - u mnie jak sie troche postresuje, to max jest kolo 50* (65* na diodzie) przy 10x200 i 1.6V (chlodzenie z boxa).Czyli mam rozumiec ze jest za goraco tak?? ustawilem teraz 12x184 1.725V i jakos chodzi mam 58* stress. Czy tak moze byc?? paste mam sylikonowa moze od kogos zalatwie srebrna, wtedy i procek poszedlby wyrzej. Wczesniej mialem zwykly coolerek aluminiowy Titan to nawet szyny 175 nie moglem ustawic. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Witam moj duren jak w podpisie, martwia mnie temperaturki w stresie po 2 godzinnym graniu mam 61 stopni, czy to nie za duzo??Faktycznie masz troche sporo tych stopni 8O Otworz moze kompa, to troche pomoze, nasmaruj procka pasta, wyszlifuj dokladnie cooler to troche zbijesz temperatury :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depilator Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam, Nie wiem, czy temat juz tu nie zdechł, ale spróbuję. Otóż mam sobie durnia (MIXIB chyba, początek roku) i zachowuje się on nieco dziwnie. Po zamalowaniu mostka najpierw nic się nie stało. Po chwili jednak (lakier się wygrzał?) zaskoczył i hulał jako Athlon z pełną cache - przeszły wszystkie benchmarki i tak sobie chodził dwa dni a potem zdechł. WTF - pomyślałem sobie. Wyjąłem gościa i poprawiłem lakier - idzie, ale zgłasza się jako Duron już, bez dodatkowego cache :-( No to shit myślę sobie. Ale następnego dnia znowu zdechł i musiałem lakier zmyć. I teraz pytania: cache działało, więc czy problem nie jest w połączeniu? Próbowac dalej, czy nic z tego nie będzie? Ponadto "dziwactwo" mego procka obawia się w jego termalnej obojetności na O/C. Podnoszenie napięcia/taktowania praktycznie nie wywołuje zmian temperatury podawanej przez MBM (czyli biosowej OIMW). O so chozi? Czy coś jest nie tak z diodą/czujnikiem/płytą? Jak się przekonać o tym i o faktycznej temp procka? Dzięki z góry Pozdrawiam Depi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis2004 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Wie ktoś może czy temepratury poniżej zera są niebezpieczna dla rdzeni Duron. Jesli chcodzi o temperature to na moim Duronie 1800@2025 mam max 43 stopnie w stresie miałem kiedyś 59 i to była wina pasty wienc może trzeba zmienic paste na inną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Witam wszystkich, mam proca takiego jak w podpisie, był to zielony mixib, przerobiony ołówkiem juz w czerwcu, nakleiłem taśme i wszystko gites, proc strasznie słabo się grzeje, w obecnej chwili mam 36-37 stopni, a podczas grania 41 około, a chłoedze go Spire WR IV, więc myśle że wynik jest godny wagi :wink: w przyszłym roku pomyśle nad epoxem 8RDA3I i 2x256 twinmosa wiec moze pobawie się z wyższym fsb,(oczywiście zmienie wentyl może coś z pentagrama) w obecnej chwili nie robilem jeszcze testow z nowa grafa w bardzo wymagajacych grach w celu sprawdzenia czy sie nic nie wiesza, ale juz niedlugo wszystko sprawdze, dodam ze na zasilaczu 235 wat :twisted: krecilem durona na 9x200Mhz i full stabilnie:d Pozdrawiam Bobson PS mój proc DHD1400DLV1C MIXIB0348MPMW Y907027L30906 CPU-Z widzi mojego proca jako Thoroughbred BO :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 No to go kręć bo widze, że masz niezłą serie - mixib - chociaż z tego co tu jeszcze przeczytałem już teraz jest niexle zakręcony (200x12), dla porównania spójrz na mojego :( Niestety mam lipna płyte i a to jest jej granica. Pozdrawiam twórców wentylatora .:WR IV RULEZ:. U mnie temp. nie przekraczała tak naprawde 33 st. Teraz dopiero jak włączyli centralne ogrzewanie (a komp chodzi 30 cm od kaloryfera) temp "podskoczyła" do 34C co oczywiście też jest śmieszną temp. pozdrawiam tez wszysatkich innnych co to czytają tomcool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kromek Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Nie jestem zwolennikiem podkręcania (tylko nie zlinczujcie mnie) ale z czystej ciekawości chciałem troszke pokombinować :> Przy normalnych ustawieniach (133x12) procek chodzi z temp 32-35*C w stresie 42*C na jakiś zwykłym aluminiowym Spire (miedziany wkład) za 30 zł plus dwa wiatraki w obudowie Arctic Cooling Podnosiłem tylko FSB i doszłem do 160MHz napięcie rdzenia 1,6V i tu się zdziwiłem bo temperatura wogóle nie wzrosła tylko wiatrak zaczął szybciej się kręcić a temp spadła do 32*C po włączeniu Prime95 i strestest wzrosło do 39*C Nie wiem jakie jest oznaczenie na procku (zielony laminat). Jak myślicie czy można go na więcej wykręcić i do jakiej temperatury można max (tem sprawdzam w biosie i AIDA32)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 juz prawie rok mecze mojego smiecia i nie ma mozliwosci zeby poszedł wiecej niz 2250 ale za to spadła mi temp o 7-10C normalnie zaczoł sie mniej grzac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 :twisted: :twisted: A co do temperatur to ja bym posprawdzał wasze czójniki bo przy częstotliwości 2200Mhz mieć tem. 41C Max i na Spire IV :wink:+ 235W Zasilacz, troche Lipne to wszytko albo pomiar Zwalony całkowicie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis2004 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 wie ktos czy mozliwe aby w duronie padła dioda termiczna chłodziłem go cieczą o temeraturze -4.5 stopnia a on miały czas 34 stopnie i na normalnym chłodzeniu tez ma 34 stopnie niezaleznie od napienicia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kromek Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 czy ktoś może mi wyjaśnić szczegóły oznaczenia MIXJB0423BPMW na moim duronku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 A sam sobie to rozszyfruj :) Trudno, że z innego forum ale wiem, że to tam jest http://forum.pcmaniak.pl/ftopic5227.php Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Muszę sie pochwalić Odblokowałem mosty magicznym ołówkiem i powstało cos między ATHLON XP 2400+ a SEMPRON 2800+ :arrow: (12x166 = 2000 Mhz, 1.65V, L1 128, L2 256) stres max~50*C no stres ~ 44*C Przy odpaleniu dodatkowego collera obudowy temp spada o 3*C Działam tak od ponad dwóch tygodni i zero problemów. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 czy ktoś może mi wyjaśnić szczegóły oznaczenia MIXJB0423BPMW na moim duronku? Prosze bardzo:) MIXJB0423BPMW=MIXJB /rok04/tydzień23/BPMW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Muszę sie pochwalić Odblokowałem mosty magicznym ołówkiem i powstało cos między ATHLON XP 2400+ a SEMPRON 2800+ :arrow: (12x166 = 2000 Mhz, 1.65V, L1 128, L2 256) stres max~50*C no stres ~ 44*C Przy odpaleniu dodatkowego collera obudowy temp spada o 3*C Działam tak od ponad dwóch tygodni i zero problemów. Pozdrawiam Sorki nie łapie :wink: co znaczy "pomiędzy"???? Bios albo ci pokazuje AthlonaXp albo Seprona.Ja jakbym nie ustawił i osiągnoł taktowanie to pokazuje mi zawsze Athlona Xp lub podaje mi Procka w Mgz ale nigdy nie odczyta mojego procka jako Semprona czyli z tad pytanie co znaczy "pomiędzy"???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam proszę was o radę jak mogę bezpiecznie puścić swojego duronka. DHD1800DLV1C Y892432250285 MIXHB0338MPMW mam płytę ASUSA A7V880 aktualną temperaturę dioda z płyty pokazuje na 50 stopni a jestem aktualnie w windowsie gdy gram dochodzi do 68 stopni Proszę was o opinię i konkretne rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganiu Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 witam jeste tu nowy na forum choć przeglondam go często. Naczytałem sie mase postów na temat duronów i postanowiłem sam sprubować jak pujdzie moje cacko ;) . Więc sprawa przedstawia sie tak mam Durona DHD1400DLV1C MIUHB0336 Płyte główną ECS K7VZA (wiem ze niejest to nowosć ale jest co jest ). Więc do szczegułów muj duronik ma odblokowany mnoznik fabrycznie mostek L2 jest tylko 1 przecięty bodajże 4 nie robiłem mu atalonizacji bo jakos sie boje ;) ale zato zrobiłem mu drut moda tak jak to opisane w FAQ i działa świetnie. Pierwszy raz zapusciłem na x13 i włala procek obudził sie na 1866 mhz potestowałem go troche i jest oki temperatura 35 stopni w spoczynku w stresie 39, a dodam że napiecia niepodnosiłem. tak se mysle co on potrafi to ciach na x16 i wow w biosie zgłasza sie jako 2600+ wchodze do windy wszystko ok temperaturka 35 stopni w spoczynku 39 w stresie ale sie zawiodłem bo po 20 minutach pokazał sie niebieski ekran i restarcik :( puźniej juz niewstał :( . I mam takie pytanko jak mym zrobił mu drut moda na napięcie tak ok 1,6 to chulał by jako 2600+ ? czy lepiej nazbierać kasiory i kupic abita AN7 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Można kupić też nf7-sl z SoundStormem jak nie interesuje ciebie dobry dźwięk, FW, SATA i RAID to można kupić nf7 już mniej niż 300zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 zgadzam się z kolegą : procek masz dobry (miałem taki wcześniej) ale przydałaby mu się do pracy jakaś płyta na nforsie . sam mam abita nf7 i mój duronik wcale nie z najlepszej serii chodził na 2 GHz na szynie fsb 200 lub nawet na 210. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Cze ludziska. Nowy jestem na tym forum i pocztkujacy raczej w overclockingu. Moje pytanie glupie bedzie bo to juz pewno gdzies tu pisze ale ten topic przekopac to dwa dni roboty :) Mam durnia 1.3 ale zamierzam go zmienic na lepszy. Z racji tego ze z 1.4 da sie zrobic 2.2 to na takowego bym sie prezrzucil. Ale do tego to musze najpierw wiedziec co mam tam na nim zamalowac zeby go odblokowac. Jak mozecie to napiszcie od czego bym to podkrecanie mial zaczac albo podrzuccie jakiegos linka z opisem jak tego procka podkrecic. A i pytanko: Czy wszystkie durony 1.4 i 1.6 da sie odblokowac?? Bo obilo mi sie o uszy ze nie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 http://www.oc-serwis.pl/ a tam dział artykuły twoja k7s5a to jaka wersja ? miałem wcześniej taką płytę z duronem 1.4 i mi max poszło 150 x 12,5 ale te nowsze serie tej płyty lepiej idą na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Płyte mam z zielonego pudełka ale w sisoft sandrze pisze mi Ver 1.0, Ale programowo przeciez sie da ustawic na 166. Wiec max jaki osiagnoles to 1900Mhz? Dzieki za linka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas300 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 ja mam diurona 1600 niewiem jakie ma zworki zewrzeć narazie mam go podkręconego magistralą z 133 na 180 wyszła mi częstotliwość 2160 niemam żadnej zwiechy procek jest hłodzony coler master a płyta główna jaką posiadam to sl-75frn2-l (złoty soltek ;)) czy ktoś może mi powiedzieć kture zworki na procesoże mam zewżeć mój nr gg to 9082694 z góry dziękuje!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas300 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 ja mam diurona 1600 niewiem jakie ma zworki zewrzeć narazie mam go podkręconego magistralą z 133 na 180 wyszła mi częstotliwość 2160 niemam żadnej zwiechy procek jest hłodzony coler master a płyta główna jaką posiadam to sl-75frn2-l (złoty soltek ;)) czy ktoś może mi powiedzieć kture zworki na procesoże mam zewżeć mój nr gg to 9082694 z góry dziękuje!! ja mam diurona 1600 niewiem jakie ma zworki zewrzeć narazie mam go podkręconego magistralą z 133 na 180 wyszła mi częstotliwość 2160 niemam żadnej zwiechy procek jest hłodzony coler master a płyta główna jaką posiadam to sl-75frn2-l (złoty soltek ;)) czy ktoś może mi powiedzieć kture zworki na procesoże mam zewżeć mój nr gg to 9082694 z góry dziękuje!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ściągnij se "tbreadtweak" <- złoty program dla użytkowników amd (cos)bred i barton. Tam znajdzież pożyteczne drut mody <- w ten sposób kręcisz jak chcesz, a nie tracisz gwarancji jak przy zamalowywaniu mostków. P.S. nesz niegdyś tętniący rzyciem temat się wypala. Pozdrowienia dla wszystkch użytkowników, którzy słusznie wybrali durona a nie jakikolwiek inny procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ktoś sypnął troche pytanie o ecs k7s5a. Otóż chcialbym nadmienić o pll modzie <- który pozwala na osiągnięcie magistrali godnej Asusów. To tak tylko dla informacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Ja dla D1600 drut modem zadałem 1,79V i max mam stabilną fsb 172. Cały czas cpu w stresie (SETI) i mam 43C (AsRock trochę może zaniżać, ale w budzie mam trochę wentyli i odkryta) Jakie max napięcie zostało podane na Durona i zuch nie zszedł, zanim go zmienię jeszcze by coś się z niego wycisneło, bo jak jest już 173 to czasem system się sypie i resecik. Tak z 1,85V ktoś miał ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Hej wszstkim! :) Jest jeszcze w tym temacie ktoś obeznany w Duronach???Czy temat jusz po[gluteus maximus]da??? Tkie pytanko co do max FSB i max MHZ dla mojego procka.Czy dam rade jeszcze wyżej czy powolikończy się muj Duron?? Chodził na 2400mhz nawet troszkę wyżej ale no stable-zobaczę na nowym zasilaczu jak bede miał bo teraz 10,5x219 jest cięzko/ColorSHIT wymięka :evil: Pozro for ALL :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek_b Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Witam w moim pierwszym poscie, widze ze temat o Duronach chyli sie ku upadkowi. Dzieki wszystkim ktorzy sie w nim wypowiadali (z mniejszym lub wiekszym sensem), pomoglo mi to przy wyborze i pozniejszym podkrecaniu procka :) Na Abicie NF7 v.2 z Duronem 1600 udalo mi sie osiagnac w pelni stabilne 2GHz przy napieciu 1,525V. Poniewaz mam zablokowany mnoznik musialem podniesc magistrale do 166 MHz ale chodzi jak burza, od stycznia zadnej zwiechy nie mialem :) Oby tak dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...