Prezes_s Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 chyba nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 1.45v - 2083MHz (12,5x166) -- mam ustawione na 1.475 tak na zapas :) 1,5v - 2192MHz (12,5x175) 1,6v - 2505MHz (12,5x200) 1,65v - 2607MHz (13x200) MIXHB 38tydz brazowy zmodowany na AXP przy 1,75v podnosi sie na 14x200 ale w czasie ladowania widozy albo w niej odpada... podwyzszanie napiecia juz nie daje poprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ratunku szukałem ale prosze nie bic zdaje głupie pytanie mam brazowego proca z 44tygonia i nie moge zmienic mnoznika mostki L1 są całe. ktore mostki przeba połaczyc aby zmodowac na aXP. połaczyłem L2 ale to nic nie dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 to zle polaczyles ! L2 (moga byc obciete oba skrajne mostki) sa od cahce wlasnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Czy ktos mógłby podrzucić linki ze zdjeciami jak odblokowac cache na duronie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 łaczysz wszystkie rozlaczone mostki L2 :) Ot mi filozofia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 no dobra połaczyłem mostki L2 ale nic sie nie dzije pewnie zle ale nic mam pytnie czy L1 odpowiadaja za mnozniek bo sa całe nie przeciete wiec mowinienem moc go zmieniac a nie moge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 no dobra połaczyłem mostki L2 ale nic sie nie dzije pewnie zle ale nic mam pytnie czy L1 odpowiadaja za mnozniek bo sa całe nie przeciete wiec mowinienem moc go zmieniac a nie mogemasz procek z 44 tygodnia a te mialy juz mnoznik zablokowany. o ile dobrze pamietam to te po 39 juz mialy blokade co do cache to moze zle polaczyles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 kurde poprawiłem te L2 ale cigle duron no nic zrobiłem drut moda napiecie 1,8 :twisted: i jazda narazie stabilnie 2100 200x10,5 ale jade w gore tylko temp na duzy 51C to troszke duzo co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mój jest również z 44 tygodnia i również nici z modowaniem na athlona, a próbowałem chyba 7 różnimi ołówkami i lakierem przewodzącym ze srebrem... cały dzień katowałem proca i bez skutku :( Właśnie testuję duronka@10.5x204 przy ~1.84v... już myślałem, że na fsb 205, ale restarcik się zrobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 jest chodzi mi stabilnie na 205x10.5 =2152 1,8V kurde ale mostek sie grzeje na płycie jak cholera...wydajnosc na pozimie około XP2450+ tylko 55C na volcano10 troszke duzo.. L2 łaczyłem juz na wszelakie sposoby przeczytałem wszystko co było o tym i zonk mi sie nie udaje szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ludzie pliska niech mi ktos odpowie jak Debilowi :D Mam zielonego Durnia 1400 z 47 tygodnia (czyli mnoznik zablokowany :cry: ) L2 maluje olówkiem ze 100 i nic ale nie o to mi chodzi jusz to olalem :wink: ktos ostatnio mnie pocieszyl bo napisal ze by odblokowac mnoznik nalezy zrobic drut moda no i tak zrobilem . I chu.. oczywiscie nie dziala wie ktos moze dlaczego (da sie na tych durniach zrobic tego moda czy nie??)Moze czeba jakies mostki polonczyc czy cus?? Prosze doradcie mi bo chce se pokrecic a tu nici :cry: Wszystko prubuje zrobic na solteq 75kav 133a 256 sdr133 Dzieki a odpowiedz Ps temat ten jusz czytalem ze 20 razy wiec prosze nie kazcie mi czytac go ponownie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33023 mnoznik drutem mozna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Czy mod L2 czyli mod zwiększający cache, jak również to że bios widzi Durona jako Athlona... podwiększa stabliność tzw. Czy da się ostrzej kręcić jeśli się zrobi tego mod? Czy to jest bez różnicy? Prosze o odpowiedź Tweakowiczów którzy już mają zrobionego tego moda (tak samo jak ja :) ), że to nie były spekulacje a fakty. Pozdro Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remi Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Prezes dzieki ale bylem na tej stronce ze 20x i znam jusz wszystko na pamiec Robie wszystko tak jak na obrazq i nic ku.. o co chodzi.Mial ktos tesz jakies problemy z drut modem tak jak ja?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Wreszcie prime95 stabilny na 10,5x202 przy ~1,84v !!! Duronek łakliwy na prąd jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 podbno do jakiejs granicy jest wszystko spoko a pozniej zre pradu od ch.... :( a na mojej plytce nie ma regulacji napiecia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Demboch drutmoda zrób... moją płytka ma tylko +5%vcore. Jeżeli napięcie proca jest 1.5v to można przez drutmoda ustawić: 1.55, 1.60, 1.65, 1.70, 1.75, 1.80 itd. bez cięcia mostków :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Prezesie_s jakie masz chłodenie jak ci sie grzeje ten duron bo odkad zrobiłem drut moda mam 7-10C wiecej; winda=53C ostre testy=60C to troszke duuuzzoo mam volcano10 ale jest ono do duqy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Od godziny 13 testuję w pirme95... temp po tych kilku godzinkach pracy to 52stopnie. Chłodzenie to jak wcześniej pisałem to stary wentyl od coolermastera(szeroki aluminiowy radiator + wentyl 60mm@~5000rpm) + wentyl 80mm pod zasiłka + 2 wentyle w zasiłce + wenyl 80mm owiewający radka i mostek północny zamocowny na gumkach :) ....więc cicho nie jest, ale jak starsza mówi jestem głuchy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrnocun Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mój duronek 1400 chodzi w tej chwili na 2200 mhz napięcie 1,675. Z moich klikudniowych testow wynika fakt, iż ten procesorek strasznie nie lubi napięcia. Max co na nim osiągnołem stabilnie to 225 synchro na napięciu 1,825 ( Kingston HyperX DDR333) . Próbowałem wiecej, udało mi się go uruchomić na 225x11, 220x12,5 jednak, podczas ladowania systemu resest. Probowałem zmieniać napięcia o 0,25v, doszedłem w ten sposób 2,1v - jednak napięcie nic nie pomagało. Moja płyta EPOX 8RDA3I posiada wymieniony radiator na chipsecie - teraz miedziany radiator od procesora + wentylator od budy puszczony na 7v, pamięci chodzą na 2,9v. Temperatura maxymalna jaką udało mi się osiągnąć przy wartości 200x11,5 to 47C po kilku godzinach katowania go NFSU, podczas normalnej pracy w windowsie temperatura wacha się pomiędzy 40 - 42C. Procesor to zielony MIXIB, zathlonowany ołówkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 W noworocznym prezencie sprawiłem sobie brązowego Durona 1400 ;) MIXHB 0344 UPMW. Lata jako Athlon XP 2600+ (12,5 x 166) z napieciem 1,7V. Temperatura w XP 48st. z CoolerMasterem CP5-7JDIB-0L (Silent) z miedzianą podstawką. Najbardziej słychać zasilacz więc czekam teraz na Chiefteca no i zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuseQQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 powiedzcie mi co tu z czym zrobic i czym najlepiej zeby odblokowac cash i jesli olowkiem to jaki ten olowek i jaki to koszt . Z gory dzieki za pomoc ja jestem zielony z tego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Kurna po pewnych perypetiach http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56813 kupilem Durka ktorego mialem zapodac kuzynowi, ale okazalo sie, ze swiezo zapodany na plyte poszedl 10,5*200 przy standardowym vcore. Teraz chyba oddam swojego AXP 1700DUT3C na defaultowa emeryturkie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 a ja mam jedno pytane :) : co lepiej kupić 1.4 czy 1.6 wiem ze to i tak loteria ale co wy byście kupili??? sprzet jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wielu z was pyta sie jak zrobic laczenie mostkow. Tu jest link do zdjecia (inny mostek ale zasada ta sama) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dla mnie jest juz tylko jedna odpowiedz jaki procek ;) 1400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuseQQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dzieki probowalem polaczyc i przez chwile byl atlonem potem zwisl reset znowu atlon ale znowu cos nietak zeskrobalem olowek i jest duron chyba musze cos lepszego niz olowek zapodac ... ale to chyba oznacza ze cash jest ok jesli mi nadal chodzi procek :) PS Th0m4S duron 1400 jest najlepszy ;) jak chcesz to spzedam ci swojego jeszcze 11 miesiecy gwarancja leci na 2300 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 RuseQQ : mam identycznego durona zmodowalem go na athlona olowkiem steadtlera 2B, ma brazowy laminat tak wiec na nim o wiele latwiej odblokowuje sie niz na zielonym wystarczy mocno przycisnietym zakreslac mostki tak parenascie pociagniec i powinno dzialac..... aha na 1,6V chodzi na 2500MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 kamien <--- w te twoje osiagi baardzo watpie... albo masz niebywałego fuksa ze taka sztuke trafiłem ... ze postuje na 2800MHZ na napieciu 1,75 to juz wogole nie uwieze!!! przeciez nikt na forum tyle z amd nie ma !!! max chyba ktos ma 2,6ghz ale z bartona chyba wogole powiedz jeszcze ze na kt 333 swojej to testowałes i na tych pamiechach.... 1.45v - 2083MHz (12,5x166<-- mi tez tak chodzi 1,5v - 2192MHz (12,5x175) <---mozliwe 1,6v - 2505MHz (12,5x200) <-- niemozliwe 1,65v - 2607MHz (13x200) <jak wyzej ... i winda ci sie niby ładuje na 2800mhz?? przy napieciu 1,75V???? podaj mi swój adres bo ja MUSZE TO NA WŁASNE OCZY ZOBACZYC!@!@! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...