SeBuL Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 maybach -chipset VIA kt266/333 to pujdzieten duron 1,4 i bede mugl go podrecic spod windwosa ? bo w biosie nie mam takich opcji , ktore pozwalaby mi podkrecac procka , nawet tego durona 1.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 maybach -chipset VIA kt266/333 to pujdzieten duron 1,4 i bede mugl go podrecic spod windwosa ? bo w biosie nie mam takich opcji , ktore pozwalaby mi podkrecac procka , nawet tego durona 1.3 no to jak :?: masz kt266 czy kt333 :? a poza tym znalazlem w necie, ze ten model byl na chipie kt266A, czyli jeszcze inaczej, a na www.ecs.com.tw jest ta plyta, ale rewizja 6.0 bodajrze i jest na kt333 ponadto na tej plycie chyba nic nie wykrecisz, wiec nie wiem czy sie oplaca kupowac D1400, fajnie jak by sie wypowiedzial, ktos kto ma takiego ECS-a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 moj qmpel ją ma.... możesz na niej zmienic skokowo fsb od 133 do 166... i tyle :) przynajmniej na rev.3 ... mnożnika nie widziałem, napięcia też nie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ik4r Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ja posiadam Duronka 1400 Nie podam narazie seri nie chce mi się ściągać wentyla ale na wentylu za badziewne 30 zeta :) Chodzi Duronek 1400 @ 2104 Tyle podaj WCPUID. Jeżeli chodzi o magistrale to 210 x 10 ABSII - 54 napięcie na procku 1.6v Przerabialny na Athlona tylko obecnie nie posiadam lakieru. Ale to mam nadzieje się w krótce zmieni. Pozdrówka all. Aha płyta główna to Soltek Sl-75FRN 2 Rev E4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ik4r Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Dzisiaj byłem po lakierek no i teraz jest Athlon 2100 :twisted: Duronek jest na zielonym laminacie troche problemów było aby go przerobić mostek nie chciał się połączyć ale po drobnej operacji szpilką i zdarciu niewielkiej wierzchniej warstwy laminatu powstał rowek który po wypełnieniu lakierem dał athlona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 rowek.... ja u swojego durnia wywaliłem rów, a nie rowek :) Dokładnie widać cały mostek i gdzie jest przerwa... próbowalem już ze 20 razy połączyć przy użyciu chyba z 8 ołówków i lakieru przewodzącego ze srebrem... Większość osób nie ma z tym najmniejszego problemu, mod działa od razu lub po kilku... Jeszczę będę próbował lutować... tylko muszę lutownicę z cienkim grotem sobie sprawić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr1 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Kurcze nakreciliscie mnie na tego durona ale mam pytan pare do was. Po pierwsze tak jak tutaj czytalem chyba na moim zasilaczu to moge zapomniec o podkrecaniu (megabajt300w) wiec mozecie polecic jakiegos dobrego ale naprawde nie dorogiego zasilacza na ktorym spokojnie mogl bym krecic takiego duronka czy moze byc np taki (http://allegro.pl/show_item.php?item=19764921) ??? 2 sprawa to czy majac plytke gigabyta ga-7va mogl bym sie pobawic w takie dobre podkrecanie powiedzmy do tych 2600+ bo moja plytka nie ma mozliwosci zmiany mnoznika mozna podkrecac jedynie magistrala fsb :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 witam! czy w duronie 1,6 z 48 tygidnia da sie obniżyć mnożnik no. z 12 na 10? pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ad.2 Nowe Duronki maja i tak zablokowany mnoznik wiec zostaje FSB :) chyba ze drutami :D Ad.1 Kup lepiej uzywany firmowy niz takie niewiadomo co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Np. http://allegro.pl/show_item.php?item=19764921 http://allegro.pl/show_item.php?item=19803249 Info: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=228...4&highlight=fsp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ad.2 Nowe Duronki maja i tak zablokowany mnoznik wiec zostaje FSB :) chyba ze drutami :D .... a drut-mod dziala na procki z zablokowanym mnoznikiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusr1 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ok dzieki za odpowiedz przejze zaraz te zasilacze a co do fsb to da sie wyciagnac powiedzmy te 2600= na fsb ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 witam ponownie! mam jeszcze takie jedno pytanie, jak zrobie drut-moda i jakbym jakis drucik do innej dziurki włożył to jakie moga byś skutki? nie chce uszkodzić mojego durona albo płyty... prosze o odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jak zrobie drut-moda i jakbym jakis drucik do innej dziurki włożył to jakie moga byś skutki? dlaczego od razu przewidujesz czarny scenariusz?? zanim wlozysz procka do socketu sprawdz wszystko 10 tys. razy i nie mozesz sie pomylic. podejzewam, ze przy pomylce jest 50/50 szans na to ze procek przezyje / nie przezyje ... :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 seria DHD1400DLV1C MIUHB0347UPMW zielony laminat MIUHB0347VPMW brazowy laminat Jak sie beda krecily ?? maja odblokowane mnozniki ?? ktory lepszy?? i jaka jest sznasa na przerobke na athlona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jakies sugestie bo musze sie decydowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jakies sugestie bo musze sie decydowacmoge napisac, ze oba maja zablokowany mnoznik. nic wiecej nie powiem, bo nie wiem. poczytaj ten watek i powinienes znalesc odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gotti Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Jeśli było to przepraszam ale jakiś czas nie czytałem tego wątku i przybyło troche postów -mam taki problem drobny mianowicie mam D1600 i tak -kręcić to sie nie kręci wogóle bo dochodzi do 1.8 przy 1.8V czyli dramat ale zaciekawiło mnie to że po połączeniu L2 ołówkiem loguje sie jako XP+, L2 widzi 256kb ale licząc post, ten następny ekaran i na trzecim gdzie powinienem mieć wybór systemu pojawia sie czarny ekran i komp nie reaguje na nic. Ustawiłem boot cd, i znowu na tym trzecim ekranie sie wysypuje. Płyta to Soltek FRN2. Zmazałem grafit -chodzi; jak widać. Moje pytanie brzmi czy błedny cache objawia sie właśnie w taki sposób? Może to jest do ustawienia -albo za mocno/słabo go pomalowałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Jeśli było to przepraszam ale jakiś czas nie czytałem tego wątku i przybyło troche postów -mam taki problem drobny mianowicie mam D1600 i tak -kręcić to sie nie kręci wogóle bo dochodzi do 1.8 przy 1.8V czyli dramat ale zaciekawiło mnie to że po połączeniu L2 ołówkiem loguje sie jako XP+, L2 widzi 256kb ale licząc post, ten następny ekaran i na trzecim gdzie powinienem mieć wybór systemu pojawia sie czarny ekran i komp nie reaguje na nic. Ustawiłem boot cd, i znowu na tym trzecim ekranie sie wysypuje. Płyta to Soltek FRN2. Zmazałem grafit -chodzi; jak widać. Moje pytanie brzmi czy błedny cache objawia sie właśnie w taki sposób? Może to jest do ustawienia -albo za mocno/słabo go pomalowałem? wg mnie to jest wida tego cache :( i chyba procke zostanie duraczkiem do konca swego zycia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 dlaczego zablokowany ??? zablokowane niby sa po 39 tyg ? te sa z 34 . ogolnie nie znam sie na oznaczeniach prockow wiec pewnie sie myle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Właśnie mi przyszedł Duronek 1400 MIXIB 43 tydzień pocztą do domciu. Musze jak najszybciej sprzedać swój obecny sprzęt i kupić Epoxa i bedziemy testować. Poza tym, to sorry za lekkie OT, ale krostry dorzucił mi pastę Arctic Cooling Silicone (biała), i sie zastanawiam czy będzie lepsza od mojej obecnej srebrnej Titan TTG-S104??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Witam Wszystkich! Mam 2 komp na Duronach 1600, I na Epox 8k3a 12 x 185 2220Mhz a drugi na Epox 8rda 11,5 x 200 czyli 2300 Mhz i oba chodza super, mam farta bo wszystko smiga na AC nie chcialo mi sie bawic w WC pewnie było by jeszcze wiecej, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 seria DHD1400DLV1C MIUHB0347UPMW zielony laminat MIUHB0347VPMW brazowy laminat Jak sie beda krecily ?? maja odblokowane mnozniki ?? ktory lepszy?? i jaka jest sznasa na przerobke na athlona ? Jesli widzisz co mam w podpisie to wiesz, ze calkiem niczego sobie, tyle, ze mam zielenine, a na sraczkowatym podobno lepiej sie athlonizuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 tylko czy odblokowany mnzonik czy zablokowany?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Przeciez po 39 tygodniu czyli blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Jak wszystkie teraz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 emgie - twój podpis to ledwo widać w 640x480. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Encik Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Siemka.. Jestem szczesliwym posiadaczem durnia 1.4.. Jednak jego oznaczenia sa bardzo dziwne.. Nie spotkalem sie na tym forum z takim czyms.. Mozecie powiedziec o co chodzi ? Seria : DHD 1400DLV1C T817737K31160 MIUHB 0347VPMW. Idzie max tak jak w podpisie Prime stable. Co to jest to oznaczenie K3? Normalnie za zamiast tego K jest batch np. 2.6. Nie kumam tego. Co wy o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...