p!Ck3r Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 takie jak 1400 i 1600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mój duronek już się wypala... Nie chce chodzić na 202 nawet 198x10.5 1.85v... Cały czas freezy lub programy się wyburaczają :( Aktualnie chodzi na 195x10.5 1.75v oczywiście prime95 po chwili się wyburacza... Soul ma ze swoim podbnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 To i ja sie pochwale: Duron 1400@2100 (10.5x200) vcore 1.5v standard :) 2 godzinki gry w wolfensteina i narazie zero zwieszki edit: tremperatura w idle 35stopni na titanie kupoionym z 2 lta temu za 50zl - eh a 3dmark sie wywalil na pulpit pod koniec testu :/ - podnioslem do 1.575 i wszystko stabilne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ru-dy Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Hej ludziska, a gdyby tak ktoś kto nabierząco czyta ten temat zebrał wszystkie informacje na temat oc i athlonizacji nowych duronów i zamieścił to w FAQ ? Stron jest ponad 30 i ktoś kto szuka informacji musi sie nie nieżle napracować, zmniejszy to liczbę postów nowych użytkowników i wogóle będzie super :) można by zamieścić najlepsze serie do oc i athlonizacji (np. kolory) napisać wyrażnie którą zworke połączyć... Zgodzi się ktoś ze mną że to dobry pomysł... ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 2 godziny przy zamknietej budzie i kompie wsadzonym w biurko z chodzacymi w tle seti, winamp i programie Toast (100% cpu usage) i temperaturka 49 stopni.. na nie pokreconym procu czyli 10.5x133 mialem prawie takie sam wyniki, czy to nie dziwne? z tego co czytalem u wiekszosc z tu wypowiadajacych sie zwiekszanie fsb znacznie podnosilo teperaturke.. mialem kupiz zalmana 7k al cu ale sie zastanawiam czy jest sens, moze tylko sam wentyl na collerez zmienie bo jestza glosny, 6k rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mój duronek już się wypala... Nie chce chodzić na 202 nawet 198x10.5 1.85v... Cały czas freezy lub programy się wyburaczają Aktualnie chodzi na 195x10.5 1.75v oczywiście prime95 po chwili się wyburacza... Soul ma ze swoim podbnie. no właśnie :| ledwie to to robi 2ghz przy 1,8V... nie wiem co z tym sie dzieje... kiepska seria :| czy cu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Soul, Prezes, a na poczatku jak wam one chodzily? Troche mnie dolujecie, bo ja tez mam 1400 MIXIB 0345. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mi 202x10.5 1.85v... a i zauważyłem że proc nagle czuły na temperaturę się zrobił... powyżej 52-54 zwis!!! Jak okno otwarte i buda to już przestał się wieszać... ale nie będę marzł :oops: Aktualnie chodzi 10.5x195 1.75v, oczywiście prime95 nie stabilnie... Zbieram na Zalman'a 7000A AlCu, może będzie lepiej :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Prezes, z tego co piszesz to nie wroze dlugiego zywota twojemu duronowi. Moze to przez za duzy vcore, ponad 1.8v przy podstawowej 1,5 to sporo. Umnie praktycznie nominalne vcore i niskia temperatura wiec te moje o/c mam nadzije nie odbije sie za bardzo na jeg zywtnosci. Tempteraturw przy tym 202x10.5 jaka miales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 52 w stresie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Mój duronek już się wypala... Nie chce chodzić na 202 nawet 198x10.5 1.85v... Cały czas freezy lub programy się wyburaczają :( Aktualnie chodzi na 195x10.5 1.75v oczywiście prime95 po chwili się wyburacza... Soul ma ze swoim podbnie. Może po prostu trochę pasty "wywiało" lub straciła swoje właściwości. Nałóż ją od nowa i byćmoże choć trochę pomoże... Może też warto by było jeszcze raz dać też pastę pod chipset... A co do wypalania to przecież jechałeś na napięciu +~20 % więc się nie dziw że po pewnym czasie proc się zaczął buntować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Mam taki problem. Procek na FSB 200x10,5 2100MHz 1,7V chodzi w pełni stabilnie, problem pojawia się przy FSB powyżej 200MHz. Przykładowo ustawiam 215x10,5 1,8V i komp wchodzi do windy, przechodzi SuperPI, Prime95, sam procek jest całkiem stabilny, ale winda chodzi w rozdziałce 640x480, gdy chcę przestawić rozdziałkę to zwis, tak samo jak podnoszę taktowanie grafy na tym wykręconym procku. Co myślicie, brakuje mocy dla Radka 9100? Mam zasilacz Fortron 235W, napięcia w windzie na FSB 215x10,5 1,8V są raczej stałe i wynoszą 3,26V ; 4,90V i 11,90V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 hehe... wentyle wyczyszczone i puszczone na maxa... i teraz duronek chodzi na 205x10.5 1.84v :) na 1.75v chodzi na 200x10.5... temperatura w stresie na 2150 to 47stopni :) Więc postęp jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vkobra Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Witam, dzis stalem sie posiadaczem durnia 1600. Seria MIXIB 0403. Zaraz po odpaleniu ustawilem FSB166 i Vcore na 1.6V, i winda odpala, prime stabilnie, temp w stresie 45 przy zamknietej obudowie. Wiecej narazie nie probowalem bo nie ma czasu, ale nie licze na wiele ze wzgledu na zasilke. Moze procki z tego roku tez sie beda fajnie krecic :) Musze jeszcze athlonizacje przeprowadzic i jak pojdzie to bede happy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 dzis sobie kupilem durona 1600 szkoda ze nie bylo 1400 bo bym pewnie wzial a proca potrzebowalem koniecznie dzis to wziolem pierwszego lepszego no i mnoznik bym mial 10,5 to bym moze puscil na wyzszym fsb chodzi 180x12 1,8v czy da rade wycisnac z niego fsb 220 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarodt Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Mam pytanie do starych wyjadaczy:kupiłem durona z seriii mixib 0337 i tam są dwa mostki na l2 przecięte:pierwszy i czwarty,z tego co czytałem ,to ludzie mówili albo o pierwszym mostku,albo o czwartym,ale nie widziałem,żeby były oba na raz przecięte.Czy to jest normalne dla tej serii?Za co jest odpowiedzialny pierwszy mostek od lewej,bo za athlonizację to chyba czwarty(tak mi się wydaje po lekturze na forum).Czy może jakimś dziwnym trafem pierwszy jest do mnożnika?Dla mnie jest to dziwne,bo teoretycznie do 0339 mają miec fabrycznie odblokowany mnożnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 wlasnie kupilem durona 1800 MIXHB 0334. Ale nie dziala mi bo mam plyte glowna z mnoznikiem do x12 (abit kt7a). ale na tym doronku jest chyba odblokowany mnoznik tak wiec czy jesli zrobie drut moda na mnoznik np 14 to zadziala? dodam ze duron 1.6 z ktory ma mnoznik x12 dzialal mi na tej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 wlasnie kupilem durona 1800 MIXHB 0334. Ale nie dziala mi bo mam plyte glowna z mnoznikiem do x12 (abit kt7a). ale na tym doronku jest chyba odblokowany mnoznik tak wiec czy jesli zrobie drut moda na mnoznik np 14 to zadziala? dodam ze duron 1.6 z ktory ma mnoznik x12 dzialal mi na tej plycie. Duron nie działa ci bo masz płyte z mnożnikiem do x12??? Co to za bzdura!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 moze nie chodzi, bo mobo nie obsluguje prockow 0.13um. nie chce mi sie szukac charakterystyki tej plyty, ale jest to bardzo prawdopodobne. mnoznik odpada, bo z ustawnieniem na auto powinien smigac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 witam. mam pewien problemik. przy fsb powyżej 210 natsępują resety kompa przy usatwieniu mnożnika na 10x210 chodzi bez problemu (nie licząc zewiech przy 55 stoniach ) jak mu zrobie 215 to sie resetuje zasilacz ma chifteka a pamiątki hynixy wiec nie sadze ze w nich leży wina tym bardziej ze ustawiałewm je asynchronicznie na mniej niz 400 mhz w czym moze byc problem vcor mam na 1,7volt. (od momentu założenia wiatraka na chipset komp jest stabilniejszy ale nadal sie resetuje na fsb215) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 mam taki sprzęt jak w opisie , i mam problem z kręceniem proca durona 1600 zielonego MIXIB , i nie idzie ustawić nawet na podwyższonym napięciu nawet na 12x166 , po włączeniu windy po chwili klęka i sie resetuje, czego to może być wina??? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 nawet zasilacz zmieniłem dzisiaj na ten co mam w opisie i jest tak jak było :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlick Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Probowales ustawic standard FSB - 133 i pozniej bawic sie CPUFSB albo CPUcool? no i jeszcze timingi RAMu +1 i sprawdz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a jak odblokować mnożnik na duronie zielonym MIXIB 1600 :) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 tak apropo to ren mój to duron 1600 MIXIB 0403 zielony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ExodusXXL sprecyzuj o co ci chodzi co jest bzdura? czy to ze wogole probowalem? czy to ze sie pytam? czy to ze x12 wogole napisz jak wiesz cos na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarodt Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam.Właśnie podłączyłem mojego durona 1600 z serii mixib0337.Miałem z nim kilka problemów,bo miał aż dwa mostki przepalone na l2,trochę zabawy z ołówkiem i efekt widać taki,że system wykrywa go jako Athlon 1900XP+(1590Mhz) przy zmianie na 133/133.Nie do końca wiem co to oznacza,czy oprócz tego ,ze teraz mam athlona,to jeszcze wcpuid pokazuje mnożnik 12x133,a nie widze opcji w biosie do zmiany w/w mnożnika,ani do zmiany napięcia.Jedyne,co mogę zmieniać ,to fsb.Znawców tematu proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 a co myslicie o laczeniu mostka l2 skruszoną szczotka od silnika? ona jest z grafitu a slyszalem ze ktos tam kruszyl grafit na dziurke po laserze. ale czy ten grafit ze szczotki sie wogole nadaje? probowal ktos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 U mnie D1.6 chodzi jako 2.0 na fsb 167 (o dziwo na 166 nie chce, to jest max stabilności, powyzej 170 reset przy windzie, pewnie zasilacz zmięka - 3-letni Codegen, który jeszcze ciąga przekręconego R9500). Temp max. 42C (przechodzi wszystkie testy, wiatrak - Cooler Master - http://www.sundialmicro.com/cgi-bin/sundia...cp58jd1f0l.html ). Nie wiem jaka seria, fioletowa plytka (i chyba niestety fioletowa, bo z tego co czytam, to zielone lepsze do takich zabaw). Jak bede miał troche chęci to przerobie na Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 mój duron 1600 MIXIB sielony mnie już wqurw.. :x za przeproszeniem , bo sie zwiesza nawet na 1860MHz na Vcore 1,54V , nie wiem czemu on jest taki słaby i nie wiem czy to prawidłowe :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...