emgie Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 emgie - twój podpis to ledwo widać w 640x480. :DSie mowi trudno ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 emgie - twój podpis to ledwo widać w 640x480. :DSie mowi trudno ;)Kurde. Miałem do kupienia dokładnie twoją serię, na dodatek taniej i na miejscu. Kupiłem MIXIB, ale chyba też nie bedzie źle. Ale twój fajnie idzie na 1.5V. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Nio, a jeszcze nie sprawdzalem czy przy nizszym vcore poleci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 mixib moim zdaniem jest dobry :) na ac dochodze do 2040 mhz na 1.5 :) moim zdaniem to ladnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 no to teraz ja sie pochwale :) kupiłem Durona 1.4 z brązowym laminatem seria MIUHB w podpisie mam 1.75 ale to ze wzgledu na slaby ram (proc na 166 ram na 133 troche spora roznica moim zdaniem) ale poszedlem do sklepu i poprosilem o kosc 400 zeby sparwdzic czy bedzie dzialac :) i doszlem do takich wynikow: 2006 (190) chodzi stabilnie 3dm tez ladnie zalicza 2050 (195) windows sie wlacza ale programy sie juz wywalaja 2100 (200) windows chce robic kopie zapasowa czyli jak kupie ram 400 i zrobie drut moda na napiecie (1.6/1.65) to z 2100 niepowinienem miec problemu :) ps. najbardziej zdziwil mnie 3dm ba na moich ramach 266 i procu 1.75 mialem 1880 :) a na tych 400 i procu 2006 3500!!:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ik4r Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 No to panowie spisałem co na procku AMD wyryło a mianowicie MIXIB 0335 VPMW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czy moge jakoś sprawdzić czy mój proc ma mnożnik odblokowany czy zablkowany po spojrzeniu na mostki bez wkładania do kompa (bo jestem ciekaw)??? Wygląda tak - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19461897 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Czy moge jakoś sprawdzić czy mój proc ma mnożnik odblokowany czy zablkowany po spojrzeniu na mostki bez wkładania do kompa (bo jestem ciekaw)??? Wygląda tak -http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19461897 po tygodniu produkcji. jezeli jest 39 i wiecej to ma zablokowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Wiem że po 39 zablokowane, ale zdarzały się wyjątki więc myślałem że to może jakoś widać. Poza tym, to robiłem dziś drut-moda do swojego Morgana na mnożnik, no i tyle że proc nie chciał wejść do gniazda. Druciki wziąłem z kabla FDD. Nie chciałem wpychać na siłe żeby nie skrzywić nóżek. Męczyłem sie w sumie kilka godzin i lipa. Tylko sie pocharatałem przy zdejmowaniu coolera (20 minut albo dłużej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art1 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam. Jak na ECS KT600-A zmienić napięcie bo mój Duron 1400 niechce iść wiecej niż 1.9 więc podejrzewam że to wina napięć. Pozdrawiam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam. Jak na ECS KT600-A zmienić napięcie bo mój Duron 1400 niechce iść wiecej niż 1.9 więc podejrzewam że to wina napięć. Pozdrawiam!! odpowiedz znajdziesz w instrukcji do plyty :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art1 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Raczej nie bardzo bo ECS niema możliwośći zmiany napięcia w biosie, więc zostaje Drutmod i niewiem jakie rzeczy połączyć w sokecie aby mieć np. 1.7V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 witam! Mam do was takie pytanie bardzo dla mnie i dla mojego procesora ważne. Jest to duron 1,6 z serii MIUHB 48 tydzień :(, ale udało mi sie go puścić na napięciu 1,8V i 183x12. W windowsie temperatura to około 40 stopni. Czy te napięcie nie zaszkodzi temu duronowi??? Czy mógłby ktoś wrzucić jakieś schematy z drut modem dla tego procka??:), bo chce mnożnik odblokowac a zabardzo nie wiem jak to zrobić thX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Linka do drutmodów znajdziesz w przyklejonym topicu, a napięcie możesz dać nawet 2,2V, byle dobrze proca chłodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 jak mialem wode to proca katowalem napieciem 1.95V a nawet przez kilka dni mialem 2.2V :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ja wlasnie kupilem dziewczynie Durona 1400. Oznaczenia: MIXIB 0344UPMW. Laminat brazowy Czy to dobra sztuka :?: Ma ktos z tej serii :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ad.2 Nowe Duronki maja i tak zablokowany mnoznik wiec zostaje FSB :) chyba ze drutami :D Ad.1 Kup lepiej uzywany firmowy niz takie niewiadomo co. nie wszystkie durony sa z zablokowanym mnoznikiem moj miuga niema i duzo jest takich wiec nie masz racji ;p bo moja racja jest mojsza niz twojsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie wszystkie durony sa z zablokowanym mnoznikiem moj miuga niema i duzo jest takich wiec nie masz racji ;p bo moja racja jest mojsza niz twojsza a z jakiego tygodnia masz tego duraka, z pozniejszego niz 39 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 to ja sie dołącze... wreszscie zrobiłem Vcore moda na swoim l7s7a2 :) ustawiłem 1,75 i doszedłem do 2100 mhz (narazie prime95Benchmark stable) ;] teraz go tortutuje... Tylko że AC już nie starcza :/ dochodzi do 56 w stresie ... coz :] 11x190=2101.... niedlugo bedzie weicej ... mam nadzieje ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 dods duzo pradu zre twoj doron na 2100:| mi leci tyle przy 1,475V a przynajmniej leciał bo teraz 12x180 1,62V jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 oj dużo, na 1.5V to 1800 max... MIXIB jakis... dalej nie pamietam z odblokowanym mnoznikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Popatrz niemiec mamy takie same grafy, a inaczej krecone :). Tak przy okazji to najglosniejszy element w moim kompie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Popatrz niemiec mamy takie same grafy, a inaczej krecone :). Tak przy okazji to najglosniejszy element w moim kompie :(370 u mnie nie jest kresem mozliwosci rdzenia, ale aktualnie nie mam czasu testowac jej dalej. ten pierdzik na niej zaglusza wszystko inne w kompie, poza nagrywarka nagrywajaca z V=48x :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argaven Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja mam brazowgo duronka (def. 1.5V)... seri niestety nie sprawdzilem a nie che mi sie grzebac teraz w kompie... Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... tak jak w podpisie chodzi full stable Prime95 i wszystko ok... na 1.6V zwis na Primie... od 2100 (1.55V) wola coraz wiecej jesc ale chodzi stabilnie... wiec pytanko ile moge mu dac jesc zeby sie nie przejadl i nie zdechl... widze ze niktorzy daja nawet 1.9V Czy komus sie juz spalil, a jak tak to na jakim napieciu...:P?? Jaka jest granica napiecia tak nawet +/- na oko do ktorej mozna krecic...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja tam tylko sie podzielic wynikami chcialem: Duron 1400 MIXHB 0338 10x200=2000@1.5V(ale monitor pokazuje 1.47) :P pamiatki na 400 12,3,2,2.5@2.9V Plyta: Abit NF7 v2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgo Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ja z trochę innej beczki. Co zrobić aby płyta ecs k7vza ver 1.2e rozpoznawała durona 1400 a nie "Unknow CPU 1,18 Mhz" - jeżeli odpowiedzią będzie "zmienić płyte" to proszę wskzać mi na jaką abym wyciągną z durona max, a za płytę nie przepłacił. Płyta nie rozpoznaje procka, a "wcpu" tak, chociaż jego moc pokazuje na 1,18 Mhz. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ja z trochę innej beczki. Co zrobić aby płyta ecs k7vza ver 1.2e rozpoznawała durona 1400 a nie "Unknow CPU 1,18 Mhz" - jeżeli odpowiedzią będzie "zmienić płyte" to proszę wskzać mi na jaką abym wyciągną z durona max, a za płytę nie przepłacił. Płyta nie rozpoznaje procka, a "wcpu" tak, chociaż jego moc pokazuje na 1,18 Mhz. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Zaktualizuj bios, a jeżeli chcesz zmienić mobo to proponuje ci za małe pieniądze ASRock K7S8X a jak za większe pieniądze to cokolwiek na Nf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ciekawe pytanko chce zrobic sobie drutmoda bo na moim ECS napiecie moge zmienic tylko o 2% ale wyczytałem ze trzeba miec przeciete mostki L11 i dopiero wkladac druty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 "]Ciekawe pytanko chce zrobic sobie drutmoda bo na moim ECS napiecie moge zmienic tylko o 2% ale wyczytałem ze trzeba miec przeciete mostki L11 i dopiero wkladac druty my nie jestesmy slepi :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Nie trzeba ciąć mostków L11 by zrobić drutmoda na napięcie! Bez przecianania można uzyskać możliwości napięcia gdzie nowe ustawienia na drut moda będą się pokrywać z już istniejącym układem mostków. Czyli jak procek ma standardwo 1.5v wtedy można uzyskać 1.55, 1,60... co 0.05v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...