Skocz do zawartości
RAZOR

O/C Nowych duronów 1600 i 1400

Rekomendowane odpowiedzi

aha jakbym pamieci nie ustawil tak samo cienko idzie

a tak wogole moze mi ktos powiedziec z ktorego tygodnia jest moj proc

DHD1600DLV1C 2358685190654

MIXIB0343SPMW

i czy to ze nie moge zmieniac mnoznika oznacza ze jest zablokowany na amen czy poprostu to kolejny minus asrocka bo slyszalem ze bywaj z tym problemy wlasnie na duronach+ASRock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH!!!

Jestem zielony w DURONACH wiec przejrzalem ten post... Tak sie sklada ze musz ekupic nowego procka do kompa... I teraz pytanie :

http://allegro.pl/show_item.php?item=20952626

http://allegro.pl/show_item.php?item=20952628

http://allegro.pl/show_item.php?item=20641299

http://allegro.pl/show_item.php?item=20959861

Ktory? Poza tym - czy warto kupowac dzisiaj DURONA skoro THORTONY koszruja tylko troszke wiecej...

Nie bede sie bawil w Cache [Ani na jednym ani na drugim] wiec w sumie? Sprzet mam taki jak w podpisie bo poprzedni proc lecial na 2400 MHz [AXP1700] wiec teraz szukam czegos rownie dobrego...

Pozdrawiam i prosze o konkrety bo to wazna zyciowa decyzja :)

Aha - gdzie mozna kupic DOBRE krecace sie DURONY // THORTONY - Krosrty juz chyba nie sprzedaje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIXIB0343SPMW 

i czy to ze nie moge zmieniac mnoznika oznacza ze jest zablokowany na amen czy poprostu to kolejny minus asrocka bo slyszalem ze bywaj z tym problemy wlasnie na duronach+ASRock

to nie jest raczej wina płyty

ja na swoim jechałem spoko 1600@2400mhz , napięcie 1.87v ale zasiłka poszła i teraz sie boje tak kręcic

aha jak masz oryginalne napięcie to wiecej nie pujdzie , musisz zwiekszyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Durno zadziwia mnie z dnia na dzien.... dzis udalo mi sie stabilnie pracowac na 12.5x176 --- > 2200Mhz :o ...napiecie trza bylo podniesc z 1.50v do 1.60 i wszystko pracowalo bez problemow... w sandrze wydajnosc jednostek stalo i zmienno przecinkowych dorownywala niemal 3200XP :twisted: ale sie kreci ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIXIB0343SPMW 

to nie jest raczej wina płyty

ja na swoim jechałem spoko 1600@2400mhz , napięcie 1.87v ale zasiłka poszła i teraz sie boje tak kręcic

aha jak masz oryginalne napięcie to wiecej nie pujdzie , musisz zwiekszyć

w jaki sposob miales takie napiecie drut mod?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i czy to ze nie moge zmieniac mnoznika oznacza ze jest zablokowany na amen czy poprostu to kolejny minus  asrocka bo slyszalem ze bywaj z tym problemy wlasnie na duronach+ASRock

Ja slyszalem, ze na Amidze nie da sie "Doom'a" uruchomic, a tam nawet "Quake" chodzi... :)

Zdecydowanie nie jest to wina plyty! Asrock jest tani, ale wcale nie jest taki zly jak probuje udowodnic wiele osob. Masz procek z 43 tygodnia i nic nie poradzisz, no chyba, ze uda ci sie zabawa z L5

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=576...ight=thorton+48

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zakupilem dzis Durona 1600 z podobno super podkrecalnej serii (na allegro). Mnoznik odblokowany.

Oznaczenia:

DHD1600LV1C

Z372135K31013

MIXIB0347XPMW

I mam z nim problem :(

Mam plyte Asus A7V333, pamieci 512 PC400 i zasilacz HuntKey 400W.

Za cholere nie chce sie to overclockowac tak jak opisujecie. Na 166x12 ruszyl ale dopiero na napieciu 1,85v! Na 166x12,5 nawet nie wstaje.

Temperatura po zapuszczeniu CPUBurn wynosi ok 69C.

Co moze byc nie tak?

Z gory dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zakupilem dzis Durona 1600 z podobno super podkrecalnej serii (na allegro). Mnoznik odblokowany.

Oznaczenia:

DHD1600LV1C

Z372135K31013

MIXIB0347XPMW

I mam z nim problem :(

Mam plyte Asus A7V333, pamieci 512 PC400 i zasilacz HuntKey 400W.

Za cholere nie chce sie to overclockowac tak jak opisujecie. Na 166x12 ruszyl ale dopiero na napieciu 1,85v! Na 166x12,5 nawet nie wstaje.

Temperatura po zapuszczeniu CPUBurn wynosi ok 69C.

Co moze byc nie tak?

Z gory dzieki za pomoc!

Załóż radiator to będzie poniżej 40C :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jaki sposob miales takie napiecie drut mod?

tak , zrobiłem drutmoda :)

teraz mam nowy zasilacz 400w, ale na razie sie nie bawie bo moja płyta jest na gwarancji i mam zastepczą (poprzedni zasilacz poszedł sie paść i wzioł ze sobą mobo :( )

pomijajac ta wysoka temp to nie jest dziwne ze na 166 rusza dopiero przy tak duzym napieciu??

no troche to dziwne , mi rusza na 2000 przy napieciu 1.58v full stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój chodzi na bardzo dużych napięciach tylko! żeby było powyżej 2GHz to nie ma mowy żeby zejść ponieżej 1.9V !! Absolutne minimum przy 2,2GHz to 1.936V żeby wogóle działa ale i jak już działa to stabilnie.Wspomne jeszcze tylko że stantardowe napięcie to 1.5V przy 1400MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic panowie po moich dzisiejszych bojach to co w podpisie 1600@2300 (niestety mnoznik zblokowany 48 tydzien ) przy 1.9V, temp 47 stopni dwa wiatraki spowolnione do 2000 obrotow patent podobny jak Niemiec tylko na zwyklym radiatorze (przepraszam Cie Niemiec za podparzenie i wykorzystanie patentu :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jaka jest bezpieczna tempka na procku przy o/c na durku 1400 ?

przy VCore 1.775 : 211*11 mam przy zamknietej budzie ~54 (przy spowolnionym wiatraku z 4500 na 2800)

chodzi spoko bez zwisow zadnych ale czy wiecie jak sie to przeklada na zywotnosc procka?

i jeszcze jedno

jakie maksymalne napiecia wyciskacie na tych procach? - probowal ktos >2 VCore ??

Ja doszedlem do 1.93 -> poszedl na 216*11.5 czyli ok. 2500 :twisted: tylko w windzie leci zwiecha i nie wiem czy przy wiekszym napieciu go nie zgrilluje 8)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest patent. ja mam u siebie jeden wentyl i zwykly radiator od spire z miedziana podstawka:

Dołączona grafika

a wlasciwie teraz sa dwa, ale ten drugi to jest 80mm i wieje na grafe i nb. 

dwa wentyle a wlasciwie delty ma Power BY AMD.

O a widziałem inne zdjęcia ...... :lol: , ha tez mam radiator od spire hehehe

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jaka jest bezpieczna tempka na procku przy o/c na durku 1400 ?

przy VCore 1.775 : 211*11 mam przy zamknietej budzie ~54 (przy spowolnionym wiatraku z 4500 na 2800)

chodzi spoko bez zwisow zadnych ale czy wiecie jak sie to przeklada na zywotnosc procka?

i jeszcze jedno 

jakie maksymalne napiecia wyciskacie na tych procach? - probowal ktos >2 VCore ??

Ja doszedlem do 1.93 -> poszedl na 216*11.5  czyli ok. 2500  :twisted: tylko w windzie leci zwiecha i nie wiem czy przy wiekszym napieciu go nie zgrilluje  8) 

pozdro

O witam Radzio ładny wynik heheheheh.......gratulacje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest patent. ja mam u siebie jeden wentyl i zwykly radiator od spire z miedziana podstawka:

Dołączona grafika

a wlasciwie teraz sa dwa, ale ten drugi to jest 80mm i wieje na grafe i nb. 

dwa wentyle a wlasciwie delty ma Power BY AMD.

Kurde faktycznie ale ze mnie lama sorki Niemiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniem dzis tego felernego Durona 1600 co sie wcale nie krecil na inny egz. Sprawdzilem 15 sztuk az znalazlem odpowiedni :)

Obecny chodzi na szynie 189Mhz@1,5v!

W piatek bede mial Solteka SL-75FRN2-L to wtedy potestuje na szynie >200 :)

Zapowiada sie niezle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :D

Zrobilem vcore mod i dalem duronkowi 1.8v +5% z biosu...poszedl elegancko na 10.5*200 :) prime stable, temperaturke mam stres 41c ale wylaczylem 2 wentyle w obudowie w celu wygrzania skurczybyka :twisted: i teraz mam stres 51c.

Na 205 fsb wstaje wchodzi do windy ale po chwili zwis :evil:

Jak myslicie dac mu wiecej pradu :twisted: zeby lepiej poszedl czy go juz nie meczyc ?

Mam zamiar dojsc do 2200-2250 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  :D 

Zrobilem vcore mod i dalem duronkowi 1.8v +5% z biosu...poszedl elegancko na 10.5*200  :) prime stable, temperaturke mam stres 41c ale wylaczylem 2 wentyle w obudowie w celu wygrzania skurczybyka  :twisted: i teraz mam stres 51c.

Na 205 fsb wstaje wchodzi do windy ale po chwili zwis  :evil: 

Jak myslicie dac mu wiecej pradu :twisted: zeby lepiej poszedl czy go juz nie meczyc ? 

Mam zamiar dojsc do 2200-2250  :twisted:

Jaką masz serie procka i ktory tydzień ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! mam pytanie mianowicie co jest lepsze Thorton, Barton, czy jeszcze coś innego do kręcenia. Mam zamiar kupić nowy proc bo na moim AXP1700 palomino nie wiele zdziałam. Wiem że to nie ten temat ale nei chce mi się nowego zakładać. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...