zavader Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Pare stron // postwo wyzej//nizej znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie [NIepotrzebne poskreslac] :) PS. I WY SIE DZIWICIE ZE JA SIE NA NOWYCH WYZYWAM :twisted::evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 to co robia to jest lenistwo to potegi n-tej. tepic takich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Cytat to co robią niektórzy nowi początkujący to jest aberacja! :evil: :x Dobrze że było dodane niektórzy ....... :twisted: (sorki za offtopic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 kurcze tak czytam i czytam ten topic i kurde juz nie wiem z jakiej seri 04XX wybrac procka zeby dobrze sie krecil a co do cache to raczej nie odblokuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Nowy rekord: 225x10.5 2362MHz przy 2V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Siemka all :D czy wiecie może jak odczytać z Durona 1600 z którego tygodnia jest,czy ma odblokować mnożnik,możecie podać jakiś przykład serii i jak z niej odczytać i trochę z innej beczki Uwaga k7s8x nie ma zablokowanego PCI i AGP duron 1600@2000 1.55v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ej - chyba twuj i to na 2 v - wiec niema sie z czego cieszyc muj na duronku 1400 - to 2.5 gh z 1.94 V a na 1600 to 2.5 gh z 1.96 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 To jest mój osobisty rekord :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Cytat To jest mój osobisty rekord :) O widze Q że szalejesz po zmianie zasiłki........ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triox Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Cytat Uwaga k7s8x nie ma zablokowanego PCI i AGPNo jak to? Jesli chodzi o PCI to jest opcja w biosie i mozna na sztywno ustawic 33mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triox Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Ktoś tu pytał, jak się kręcą duracze z tego roku. Otóż kumpel kupił D 1600 MIXIB 0403, dał w biosie napięcie +5% i śmiga mu ponoć na 12x195. Jak na takie niskie napięcie to chyba niezle. Jutro obadamy sprawę z wyższymi napięciami drut-modem (sam się boi) i zdam relację :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Cytat Cytat To jest mój osobisty rekord :) O widze Q że szalejesz po zmianie zasiłki........ :wink: Człowieku chyba nie muszę mówić jaka jest różnica pomiędzy CodeShitem a Anteckie :) (kosmos) Jak bede miał czas to powalcze jeszcze z kompem :P 8) P.S. Co zrobić z CodeShitem? Może go przejechać walcem? Albo zrzucić z mostu i zapodać foty ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Cytat Cytat Cytat To jest mój osobisty rekord :) O widze Q że szalejesz po zmianie zasiłki........ :wink: Człowieku chyba nie muszę mówić jaka jest różnica pomiędzy CodeShitem a Anteckie :) (kosmos) Jak bede miał czas to powalcze jeszcze z kompem :P 8) P.S. Co zrobić z CodeShitem? Może go przejechać walcem? Albo zrzucić z mostu i zapodać foty ? :wink: Kurcze aż taka - niemożliwe:wink: Zrob klatke dla chomika np ............ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Czekam na Ciekawe propozycje :) najciekawszą wykorzystam i wszyscy zobaczą co wyszło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Cytat Czekam na Ciekawe propozycje :) najciekawszą wykorzystam i wszyscy zobaczą co wyszło... To moze zaloz topic na oslej - to sie posmiejemy o ile moderzy pozwola, ale troche smiechu nie zaszkodzi.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64308 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacharo Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja myslalem ze jestem ograniczony ale jak czytam posty niektorych to zmieniam zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 jak nazywa sie opcja w biosie ażey odblokowac PCI i AGP na plycie K7S8x czy wie ktos jak podniesc napiecie drut-modem powyżej 1,85v, na duronie 1600 i jak odczytać tydzień produkcji z serii proca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Cytat jak nazywa sie opcja w biosie ażey odblokowac PCI i AGP na plycie K7S8x czy wie ktos jak podniesc napiecie drut-modem powyżej 1,85v, na duronie 1600 i jak odczytać tydzień produkcji z serii proca :?: ad1. instrukcja od mobo ad2. tak samo jak dla athlona => temat "a jednak mnoznik pow 12.5" ad3. tu mnie rozbroiles ale co tam. Masz w 3 rzedzie ciag znakow MIXHBxxyyUPMW gdzie: xx- rok yy-tydzien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Niemiec zapomnial dodac ze te informacje sa napisane na procku :o Rzecz jasna jak bys nie wiedzial Snopus 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Cytat Niemiec zapomnial dodac ze te informacje sa napisane na procku :o Rzecz jasna jak bys nie wiedzial Snopus 8) Dodam ze tam gdzie rdzen a nie na tej stronie co nóżki ......... :wink: (Sorki ale nie moglem sie powstrzymac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triox Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Więc tak: D 1600 MIXIB 0403 Idzie na napieciu 1,8V +5% na 12x200. Wysypuje się prime95 na tych ustawieniach, ale pozatym system jest stabilny (ccr2k2, gry). Powyżej 200 mhz już się nic nie da zrobić, przynajmniej na k7s8x. Temperatura w stresie 63 st. ale też chłodzenie nie za dobre. Także mimo zablokowanego mnożnika chyba z czystym sumieniem można polecić tegoroczne durony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlick Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Witam wszystkich serdecznie (moj pierwszy post na Tweak.pl ;)) Wiec jest tak moj Duron MIXIB 1.6 bez problemu dal sie przerobic na XP z tym ze, przed przerobka chodzil na 2250 teraz chodzi na A XP 2400+ (2025MHz standardowe napiecie) - co jest wynikiem slabego chlodzenia. Wszystko to na plycie K7S5A z tym, ze z biosem HoneyX na Cheepo nie wstaje na 150MHzFSB! (pamiec Kingston 256MB 333) nie ma problemu zeby ustawic drutem na 21x FSB ale co ciekawsze chcialem ustawic 14x plyta pokazuje 21 tak wiec albo 13.5 albo 15 na obu ustawieniach pracuje OK z tym ze na 15x150 jest mu troszke za cieplo. (napiecie podniesione do 1.6V) U mnie problem wystepuje z biosem (kombinowanie z roznymi = rozne czestotliwosci pracy proca) ogolnie chyba + dla HoneyX ale jednak nie chce wstac na 166MHz Pytanie: na jakim biosie chodza wam wasze Durony czy tez Athlony na K7s5a z FSB >150mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Cytat Witam wszystkich serdecznie (moj pierwszy post na Tweak.pl ;)) Wiec jest tak moj Duron MIXIB 1.6 bez problemu dal sie przerobic na XP z tym ze, przed przerobka chodzil na 2250 teraz chodzi na A XP 2400+ (2025MHz standardowe napiecie) - co jest wynikiem slabego chlodzenia. Wszystko to na plycie K7S5A z tym, ze z biosem HoneyX na Cheepo nie wstaje na 150MHzFSB! (pamiec Kingston 256MB 333) nie ma problemu zeby ustawic drutem na 21x FSB ale co ciekawsze chcialem ustawic 14x plyta pokazuje 21 tak wiec albo 13.5 albo 15 na obu ustawieniach pracuje OK z tym ze na 15x150 jest mu troszke za cieplo. (napiecie podniesione do 1.6V) U mnie problem wystepuje z biosem (kombinowanie z roznymi = rozne czestotliwosci pracy proca) ogolnie chyba + dla HoneyX ale jednak nie chce wstac na 166MHz Pytanie: na jakim biosie chodza wam wasze Durony czy tez Athlony na K7s5a z FSB >150mhz? Z ta plyta to to bedzie ciezko z magistrala powyzej 150, ale jest caly post o tej plycie wiec sobie poczytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Wiatm ponownie :!: :!: Mam duży problem, ostatnio proc chodził mi na 166*12 (duron 1600)przestawiłem zworki,lecz nie chcial mi sie uruchamiać 3Dmark.Wczoraj komp nie chcial odpalić,przed załadowaniem windowsa wyskoczył ekran stopu,iż sysytem nie zostanie otwarty ponieważ może się uszkodzić sprzęt.Musiałem na nowo instalować XP. Gdy ustawie fsb na deafult 133 3dmark sie odpala. Program sandra pokazuje iż maksymalna częstotliwośc mojej płyty to 133fsb, a płytka to k7s8x, czy mam uszkodzoną płytę? dlaczego pojawił mi się taki błąd, co robić :?: duron 1,6@ :cry: k7s8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Cytat Program sandra pokazuje iż maksymalna częstotliwośc mojej płyty to 133fsb, a płytka to k7s8x, czy mam uszkodzoną płytę? dlaczego pojawił mi się taki błąd, To jest po prostu the best.......... :twisted: mysle ze jeden z kandydatow do cytatu miesiaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no co :?: poprostu chce wiedzieć czy nie mam uszkodzonej płyty? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Cytat Program sandra pokazuje iż maksymalna częstotliwośc mojej płyty to 133fsbNo wlasnie to ..................... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Witam. Dluzszy czas mialem mojego Durona podkreconego na 2.0GHz(12x166), podnioslem mu fsb na 175,ale przy uruchamianiu system sie restartowal. Podejrzewalem ze moze to byc wina pamieci, wiec zostawilem je na 166 no i zadzialalo. Prime95 stabilny przez 16h, temp w stresie max 55C. Wszystko ok, tylko troche zastanawia mnie 3DMark01, przyrost punktow przy fsb175 z fsb166 tylko ok 10:((srednio). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a co z duronkami 1800?? jaki kolor, serie, tydz produkcji szukac zeby mi dal sie przerobic na athlonka mostkami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...