Skocz do zawartości
Kost@k

chief BX-02B-B-SL... mój mod... na razie bez wc...

Rekomendowane odpowiedzi

tia... zbrzydło mi posiadanie biurkompa , więc sprawiłem sobie bude chiefteca (jak w temacie) . Docelowo będzie w niej jeszcze wc , ale musze sobie wymacać mniejszą chlodnice , ponieważ ta którą mam (Polonez Atu) jest spoooooro za duża. Poza tym pompka Aquael 700l/h zaczyna nie wyrabiać , bloczek nieco przestarzały....

W sumie w najbliższej przyszłości :

- eheim compact (pow. 1000l/h)

- bloczek z mcs "orbital"

- prawdopodobnie nagrzewnica cinquecento jako chłodnica (z racji małych gabarytów)

- zaraz po tym 2 bloczki : na DPS2 i VGA

Co zrobiłem ? Ano tak.... plexi 10mm jakiś ścinek - wrrrrrrr.... musiałem do niego dopasować wielkość okna :evil: , śruby 5mm + nakrętki kołpakowe chromowane i wyszło to co wyszło. Wycinałem wyrzynarką z brzeszczotem do metalu , potem głaskanie pilnikiem... :wink: Z przodu pod drzwiczkami przykrywającymi napędy wrzuciłem 4 niebieskie LED'y połączone w szereg i dane na 12V - leżały i się marnowały , więc jakiś biedny efekt mogą dawać. Kable starałem się uporządkować najbardziej jak tylko się dało - już teraz boję się walki z wężami od wc... bedzie rozpacz... Zakupiłem 4 sztuki kółek barkowych , z czego 2 są z blokadą - takie "wajchy" co blokują obracanie się kółek i jeżdżenie budy... wiertełko 3mm + 4 śrubki i kółko przytwierdzone . Orginalne nogi chiefa leżą sobie w szafie...

Dalsze plany... może nad napędami jakiś led wpadnie , co by na napędy troszkę światła rzucał , ale tego nie jestem pewien - nie chcę z kompa przysłowiowej choinki zrobić - wystarczą IMHO 2 szt. cold cathode + 4 sztuki LED... jest wystarczająco jasno...

Na razie męczarnie z AC (hałas , niskie o/c , wysokie temp)... :? i pocieszanie się moim modem jak na fotach niżej.

Konfig w podpisie , więc nie ma sensu pisać...

Z mojej strony prośba o konstruktywną krytykę co poprawić , co dodać... no i ogólne wrażenia - mnie się jako-tako podoba...

FOTY (modemowcy warning...)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

na stronie www.arkos.elsat.net.pl/galeria.htm

that's all... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zaczynamy :wink:

1. Zmien temat bo to BX a nie DX :)

2. W ciemnosci bardzo mi sie podoba widoczek z boku :D

3. W dzien juz troszke mniej. Wydaje mi sie ze troszke przesadziles z iloscia srub mocujacych plexe.

4. Do kabelkow sie nie przyczepie bo sa w miare ladnie ulozone :)

5. Troszke dziwnie wyglada ten wycinek przy zasilce. Szkoda ze nie dales tego okienka do gory nogami, ale widze ze tam wiatraczek by przeszkadzal.

Dobra to tyle z mojej strony. Ogolnie podoba mi sie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest chlodziwem w Twoim układzie? Dodawałeś środek zabezpieczający? Bo bloczek to miedź a chłodnica to aluminium (AFAIK) Żeby korozja się nie wdała

chyba pomylił ci sie temat :wink:

nie pomylilo mu sie....

w bylym wc bylo petrygo - chlodnica (nagrzewnica z Poloneza Atu) miedziany bloczek i aquael 700l/h

w nowym wc chyba tak samo.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest chlodziwem w Twoim układzie? Dodawałeś środek zabezpieczający? Bo bloczek to miedź a chłodnica to aluminium (AFAIK) Żeby korozja się nie wdała

chyba pomylił ci sie temat :wink:

nie pomylilo mu sie....

w bylym wc bylo petrygo - chlodnica (nagrzewnica z Poloneza Atu) miedziany bloczek i aquael 700l/h

w nowym wc chyba tak samo.....

aha :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a) z oknem sie nie postrałeś

B) kable zasilające wrzuć za zasilacz

c)wywal naklejke dual bios

d)pozbądz sie chologramu na coolerku

d)postarałeś sie z kalbami na dole porwer itp. tu duży + ale też minus kiesko to zakończyłeś

e) taśma żułta jest lekko zagięta troche spuje efekt

f) zrób coś z szufladą na hdd np. farba flurestnecyjna

g) postaraj sie pozbyć jednego koszyczka na kdd

a teraz co to za hdd i jak sie prawują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a) z oknem sie nie postrałeś

B) kable zasilające wrzuć za zasilacz

c)wywal naklejke dual bios

d)pozbądz sie chologramu na coolerku 

d)postarałeś sie z kalbami na dole porwer itp. tu duży + ale też minus kiesko to zakończyłeś

e) taśma żułta jest lekko zagięta troche spuje efekt 

f) zrób coś z szufladą na hdd np. farba flurestnecyjna

g) postaraj sie pozbyć jednego koszyczka na kdd

a teraz co to za hdd i jak sie prawują

a. okno.... mial byc wokolo czarny przewod paliwowy 5mm przeciety na calej dlugosci , ale niestety czekajac 2 tygodnie na dostawe nie doczekalem sie .... jest na razie jak widac i bedzie do chwili zdobycia tego bzdeta...

b. wiazka kabli niestety nie zmiesci sie za zasilacz.... probowalem - za duzo tego jest , a miejsca jakies 10-12 mm za zasilaczem

c. naklejke wywale

d. w ktorym miejscu kiepsko zakonczylem ? chodzi o to po prawej , przy wentylu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acym ? sprecyzuj , prosze

d. szczerze powiedziawszy podoba mi sie ten hologram...

e. zolta tasma jest krotka i nie da sie jej tak fajnie jak tej z flopa wsadzic za... ale planuje zakup okraglych kabli fluorescencyjnych - takich http://www.4max.pl/produkt.asp?g=74&gg=62&id=393 musze tylko $ zorganizowac...

f. nie myslalem o tej szufladce , a idea naprawde dobra... duzy plus dla ciebie za podpowiedz - thx....

g. koszyczek ten drugi wolalbym zachowac , bo mam mozliwosc dac dyskom chlodzenie - w obu sa 3 miejsca , wiec jesli 1 zajmie flop , to nie dam rady dac wentyla do chlodzenia twardzieli

a twardziele to 2 sztuki barracuda S-ATA 80GB 7200obr 8MB cache... i grzeja sie niezle.... wlasnie dlatego musze miec ten wentyl na nie wiejacy , bo bez niego dobijaly do 60 stopni.... szkoda nowych dyskow...

a sprawuja sie jak na razie very good.... w raid-0 max wewn transfer to 96,5 MB/s , tak ze jestem mocno zadowolony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisas krajst!!

JAK MOZNA QRNA MODOWAC TAKĄ SLICZNA OBUDOWA (BX-02-B-B-SL) 

To jest moim zdaniem morderstwo w biały dzień na srodku miasta...

Manjacy choinek...

kwestia punktu widzenia... moze i maniacy choinek? sa maniacy 40 spojlerow na maluchu , sa tez maniacy modowani takich bud

a z mojego punktu widzenia - profanacja z twojej strony : taki zajefajny proc o takim powerze sie marnuje na jakims zdechlym radku 9000...

toz to morderstwo w bialy dzien na srodku miasta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można odnaleźć strony 

Strona, której szukasz, mogła zostać usunięta, zmieniono jej nazwę lub jest tymczasowo niedostępna. 

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Otwórz stronę główną arkos.elsat.net.pl i poszukaj tam łączy do potrzebnych informacji. 

Kliknij przycisk  Wstecz, aby wypróbować inne łącze. 

Kliknij  Wyszukaj, aby poszukać informacji w Internecie. 

HTTP 404 - Nie znaleziono pliku

Internet Explorer 

I tylem zoboceł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest w rzeczy samej oraz tuż obok, że przypomnę puentę starego dowcipu.

Uch, ależ orgia kolorystyczna w środku. Co to się teraz wyprawia, ja mam jeszcze wszystko w kompie białe albo czarne :>

Co to jest to coś na lewo od procka, wetknięte zawadiacko jak świeca w rzyć i zaopatrzone w wiatraczek?

Ładne, acz jeno poprawne. Fefnasta wariacja na temat cziftek + niebieskie światełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest w rzeczy samej oraz tuż obok, że przypomnę puentę starego dowcipu.

Uch, ależ orgia kolorystyczna w środku. Co to się teraz wyprawia, ja mam jeszcze wszystko w kompie białe albo czarne :> 

Co to jest to coś na lewo od procka, wetknięte zawadiacko jak świeca w rzyć i zaopatrzone w wiatraczek?

Ładne, acz jeno poprawne. Fefnasta wariacja na temat cziftek + niebieskie światełko.

mobo specification...

DPS - Dual Power System

czyli zasilanie 6 fazowe poprawiajace stabilnosc procka przy ostrym o/c - pod tym swiecacym czyms wetknietym zawadiacko jak swieca w zyc (bo tak sie to pisze) jest radiatorek a pod nim z kolei 6 stabilizatorow napiecia dajacych zasilanie prockowi i pamieciom

reszta czyli mobo i inne na pci zasilaja 4 stabilizatory na mobo

BTW

fota nieaktualna - obecnie jest abit AI7 Guru

p.s.

wystosujmy petycje do producentow plyt aby zaniechali produkcji badziewi w oczojebnych kolorkach typu orange , zielen zarowka albo wsciekly kanarek...

dajmy veto haniebnie gwalcacym nasze gusta estetyczne , aby wszystko bylo black or white i nie brukalo naszych wysublimowanych smakow kolorystycznych... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak swieca w zyc (bo tak sie to pisze)

Pitu pitu Kalifornia, gotówem o prawe jajo iść w hazardy, że rzyć w znaczeniu sempiterny piszemy przez "rz" właśnie. Śmiesz oszczerczo twierdzić, że Sapek i wielu innych błądzi okrutnie?

wystosujmy petycje do producentow plyt aby zaniechali produkcji badziewi w oczojebnych kolorkach typu orange , zielen zarowka albo wsciekly kanarek...

Ależ doprawdy. Miej sobie co tam chcesz i co jest dla cię najlepsze. Ostatecznie nie musi ładnie wyglądać, tylko dobrze działać. W końcu to komputer, a nie rzeźba obrazująca bezlitosność przemijania, no nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi panowie... chodzi... sprawdzalem - dzialaja wszystkie linki...

poprawilem linki , a stronka chodzi jak nalezy

jak swieca w zyc (bo tak sie to pisze)

Pitu pitu Kalifornia, gotówem o prawe jajo iść w hazardy, że rzyć w znaczeniu sempiterny piszemy przez "rz" właśnie. Śmiesz oszczerczo twierdzić, że Sapek i wielu innych błądzi okrutnie?

Ależ doprawdy. Miej sobie co tam chcesz i co jest dla cię najlepsze. Ostatecznie nie musi ładnie wyglądać, tylko dobrze działać. W końcu to komputer, a nie rzeźba obrazująca bezlitosność przemijania, no nie?

rozwalasz mnie tekstami ... normalnie mnie facet rozwalasz... :lol: :lol: :lol: przestan bo przepona boli... :lol:

skad zes acan takiego jezyka nabyl?

btw

żyć - w gwarze slaskiej to d...a czyli popularne 4 litery... i w ten sposob pisana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi