Skocz do zawartości
Nyny

Problem z msconfigiem i banerami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ludzie błagam pomozcie bo juz trace nerwy. Caly czas podczas ogladania internetu wlanczaja mi sie jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>* okienka z reklamami, malo tego robia mi sie na pulpicie i w ulubionych stronach skróty do jakis stron erotyczny. Powiedzcie mi jak mam z tym walczyc?

Druga sprawa. Caly czas w msconfigu w uruchamianie dzieje mi sie cos takiego, po 10 tych samych aplikacji jest uruchamianych, pomimo tego ze to wylanczam za jakis czas znowu sie wlancza. Zobaczcie to na zdjeciu

Blagam helpmsconfig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o popy to mialem ten sam problem, przy przeglądaniu wyskakiwaly różne okienka, reklamy, banery itp. Za bardzo jestem przyzwyczajony do IE, i nie chciałem korzystać z zewnętrznej przeglądarki. Aktualizacja windowsa pomogła, poprostu zaktualizowałem poprawki do IE i banerów już nie zobaczyłem. Z autostartem tez sobie poradziłem, mianowicie najpierw powyłączałem te <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły, potem w awaryjnym usunołem dziwne foldery, uruchomiłem regedit i tam także powyrzucałem zbędne foldery, zrestartowałem kompa i jakimś zewnętrznym softem, np Nortonem przeskanowałem rejestr. Ja akurat używam Super Utilities do czyszczenia rejestru ale myśle że każdy inny soft do tego przeznaczony da sobie rade. Maże coś pomoglem, mam nadzieje.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuwa cały czas na pulpicie utwarzaja mi sie jakies skroty do stron a do msconfiga wlanczza sie po 10 programow. Usuwalem juz to z rejestru z msconfiga z pulpitu skanowalem antywirem i nic.

Dalej to samo. Jak z tym walczyc przeciez to musi byc gdzies schowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi