QbaS Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Czy istnieja jakies mody aby tego dokonac?? czy istbnieje mod na zmiane dzielnika AGP na 1:2 Plyta to Abit Be6v2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Nie da rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ad1 nie ma bata Ad2 nie ma bata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 no wlasnie czemu nie da rady ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 no wlasnie czemu nie da rady ??Ad1 bo Intel tak zablokowal mnozniki ze jeszcze nikomu nie udalo sie odblokowac Ad2 bo o ile taktowanie pci moze byc warunkowane PLL to agp zawsze jest taktowane przez chipset Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 AGP:FSB na BX-ah było tylko 1:1 lub 2:3 1:2 widziałem tylko na Gigabyte BX2000+ Nie wiem jak BE6-II radzi obie z FSB 133 ale dużo ludzi kręciło na BE6-II FSB po 150-160 więc coś w tym jest. Bo AGP sporo ponad 80 Mhz to by nie wytrzymało za bardzo. PS . Co kręcisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 kolega pIII ma juz fsb 140 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 tu nie chodzi o samo fsb , bo co ci to daje jak po miesiacu grafa albo hdd ci padnie przy takim taktowaniu bez odpowiednich dzielnikow , ja na bh6 mam procka celka 950 ktory idzie na fsb 133 bez podnoszenia napiecia i parcuje stabilnie a mimo to jade z nim na magistrali 100 bo po co mam se dysk 120 zajechac(nie ma juz gwary) i 500 zl w plecy bo se procka podkrecilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Moje PIII na BE6 szło na 152 (PIII 650) Na 815 już 162-165 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jeździć można na tak wysokim FSB, ale czy warto ryzykować dane przy mocno podbitym PCI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jeździć można na tak wysokim FSB, ale czy warto ryzykować dane przy mocno podbitym PCI? co masz na mysli :?: plyty na BX dobrych producentow (Abit, Asus) przy nowych BIOS'ach po ustawieniu magistrali FSB=133 "buforowaly" taktowanie PCI i bylo 33MHz (realnie a nie to co np pokazywala Sandra czy inny soft-bubel) - niestety AGP nadal mialo dzielnik 2/3 czyli ponad 88MHz ale renomowane karty grafiki radzily sobie z tym bez problemu - niektore AGPx2 przelaczaly sie porostu w tryb AGPx1 (o ile pamietam tak mialy Matroxy G200) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 hmm mozesz zapodac jakis link do tego buforowania pci ?? mam abita BH6 a wiec plyta klasyk. i glownie chodzi mi wlasnie o to pci (dysk 120 gb i nie chce zeby mi sie zjebal) co do grafy to mam gf2 pro leadateka . bedzie chodzila na takim agp ??? czy lepiej przelaczyc ewentalnie na x1 (w pstripie) ??? zamiast x2 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 hmm mozesz zapodac jakis link do tego buforowania pci ?? mam abita BH6 a wiec plyta klasyk... jak znajde jeszcze tego maila w ktorym jeden gostek tlumaczyl mi konkretnie o co biega to wrzuce - dlatego napisalem w cudzyslowiu buforowanie :!: ale ogolnie chodzilo o to ze uniezalezniono taktowanie PCI i AGP od siebie (nie bylo 1/2) - PCI mial 33MHz a AGP 89MHz (przy magistrali 133MHz) a niektore plyty podobno mialy taki patent ze mozna bylo wybierac w BIOSie czy chcesz 33MHz czy 44MHz dla PCI po prostu ludzie odczytuja Sandra taktowanie i dlatego wychodza trakie fikcje - Sandra klamie bo ona nie odczytuje tylko przelicza ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 hmm , no jak to zwac tak to zwac , pierszy raz o takim czym slysze a ze sandry itp klamia to wiadomo juz od dawna . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 mogl miec takie pci , bo niekotre plyty mialy dzilnik pci 1/4 np abit be 6 II , ale zeby cos takeigo bylo na BH 6 to nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 mogl miec takie pci , bo niekotre plyty mialy dzilnik pci 1/4 np abit be 6 II , ale zeby cos takeigo bylo na BH 6 to nie wiem na BH6 rev. 1.1 jest na 100% a na rev. 1.0 to nie mam pewnosci :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 plyty na BX dobrych producentow (Abit, Asus) przy nowych BIOS'ach po ustawieniu magistrali FSB=133 "buforowaly" taktowanie PCI i bylo 33MHzHej no przeciez dobre plyty na BX mialy dzielnik 1/4 dla PCI. Np moj BX Master ma. Abit Bx133 raid tez. AGP oczywiscie musialo biegac na 88 Mhz, ale kazdy Geforce to wytrzymuje bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Mój BX2000+ mniał FSB 133:33 i FSB 133:44 Podobnie a AGP jakoś chodziło. Na 815 traciłęm AGP x4 i miałem x2 Na BX-sie nie zwracałem na tu uwagi. Jak by ludzie w tamtych czasach miali takie opcje jak fixed AGP:PCI na 66:33 to był by to dla nich raj na ziemi a o takich pamięciach jak są teraz nie wspominając Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 no wlasnie ja mam abita bh 6 rev 1.0 no i nie ma niestety dzielnika 1/4 na pci , moze jakis bios albo cos takiego moze pomoc , chociaz nie widzialem roznych biosow dla bh6 1.0 i bh6 1.1 . hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 czy myslicie ze oplaca sie instalowac ten bios ??? u siebie mam najnowszy z oficjalnej streony abita ?? http://www.frazpc.pl/sterowniki/Plyty_Glow...e/Abit/Bh6/Bios linka do jakiegos beta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...