DaReQ Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 mam maly problem z temperatura w kompie :D mam athlona 1700+ i GF2Pro, wydaje mi sie ze mam za slabe chlodzenie, jednak procek ma temp. max 50st. nie wiem jak karta. gdy mam kompa zamknietego i wstawionego do biurka to lubi sie dosc czesto zawiesic. gdy mam go wystawionego i rozkreconego i dodatkowo chlodze go zwyklym wentylatorem (takim duzym, nie przeznaczonym do takich celow :D ) to wszystko jest OK!. no i dlatego podejrzewam chlodzenie. nie wiem co zrobic. fakt karta jest troche (nawet bardzo) ciepla. pamiec na niej jest chlodna. nie wiem jak zmiezyc jej temperature, no i nie wiem jakie sa dopuszczalne temperatury kart graficznych POMOZCIE :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 bierzesz/kupujesz termometr z termistorem (chyba ze masz abita z termistorem dodanym fdo plyty) i przykladasz na spodniej stronie karty do centrum chipa, IMHO masz wtedy maxymalna odchylke temp do ok 2 stopni, bo wiecej temp nie moze spasc na drodze z centrum chipa przez plytke drukowana, dla porownania ja mialem na gf4 ok 55 w upaly dopoki nie zmienilem standardowego chlodzenia, ale jesli bedziesz mial ok 50 st ge2 to na pewno nie przegrzejesz proca choc mozesz miec wlasnie okresowe zwiechy, dobrym rozwiazaniem jest zmiana standardowego coolera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 zroob dzioore scianie oboodowy, ktoora masz na wolnym powietrzu, wstaw wentyla 12x12 i to powinno rozwiazac problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a najlepszym rozwiazaniem jest tak jak pisze bruce, wentylacja budy tylko moze nie 12 bo po co ci taki wyjec nawet na 7V, lepiej wstaw cicha 92mm nap zalmana i po klopocie, a najlepiej pomysl nad przedmuchem budy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...