darigaaz Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 mam na serwerze celerona 400mhz 128 ram i plyte glowna (nie wiem jaka po w najnowszej AIda wykkrywa ja jako unkown) bios award wersja 6.00pg jak tam ustawic w tym biosie aby sie komp zalaczal automatycznie po braku pradu..... normalnie sie wlacza to w Power Menagement Features > After AC Power Loss i daje sie na power on w tej plycie takiej funkcji nie ma....dodam ze to jest pelny ATX..... czy wiecie jaka inna opcja w tym biosie mozna takie cos zrobic? ponoc w kazdym ATX tak sie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jak sie nie da to sie da inaczej. Kondesator elektrolityczny 470uF i rezystor 1kOHM. Jak by cie to interesowalo to daj znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ale czy w biosie jest jakas inna opcja??? albo czy aktualizacja by cos dala..... nie chce nic kupowac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Opcja raz jest raz jej nie ma. Zauktualizowac nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 a moze masz jakies linki do sciagniecia tego biosu award...niestety ja nie moge znales:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Nie ma tak latwo. Musisz znac dokladnie producenta i model plyty glownej. Producenta moze ustalisz programikiem CTBIOS, model powinien byc napisany gdzies pomiedzy slotami PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 pisze max v11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 manufactuer a-trend model atc7460m version bios ver:2.0 01 mianboard manufactuer a-trend model i810-47b27x taka jes plyte w sisift sandra 2004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ustawienia w biosie ACDI function enabled power management user define video off metchat DPM5 video off in suspend yes suspend type stop grant modem use IRQ 3 suspend mode disabled HDD power down disabled soft off by PWR BTTN instant off PCI PME# function disabled power on by ring enabled resulme by alarm disablem primary IDE 0 disabled primary IDE 1 disabled secondary IDE 0 disablem tak mam ustawione power managemant w moim biosie czy da sie tak wlaczyc aby sie kompa po braku pradu wlaczal??? niestety tu nie ma opcji restore ac power less czy mozna tu jakas opcja wlaczyc automatyczne wlaczanie po braku bradu??? bardzo pilne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ustawienia w biosie ACDI function enabled power management user define video off metchat DPM5 video off in suspend yes suspend type stop grant modem use IRQ 3 suspend mode disabled HDD power down disabled soft off by PWR BTTN instant off PCI PME# function disabled power on by ring enabled resulme by alarm disablem primary IDE 0 disabled primary IDE 1 disabled secondary IDE 0 disablem tak mam ustawione power managemant w moim biosie czy da sie tak wlaczyc aby sie kompa po braku pradu wlaczal??? niestety tu nie ma opcji restore ac power less czy mozna tu jakas opcja wlaczyc automatyczne wlaczanie po braku bradu??? bardzo pilne Da sie tylko tak jak wczesniej pisalem. Jak nie boisz sie multimetru i lutownicy to daj znac. A z tym BIOS-em nic nie wskurasz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darigaaz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ja wiem ze opcja w biosie RESTORE AC POWER LESS wlacza kompa to braku pradu.....wiec moze sie tu da tylko ta opcja ina zej sie nazywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...