marcinsz0 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Popixs - robiliście jakieś testy wydajności tego bloczku i Wade ? czy Wade starczy do schłodzenia NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 bez najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Piszecie, że będzie wersja bloczka na GPU. Porównując z bloczkiem Mate'a na GPU, który będzie wydajniejszy? Taki sam poziom wydajności? Bo jestem w trakcie dogadywania szczegółów zakupu bloczka na GPU od niego i w takiej sytuacji (Wasz bloczek na GPU) nie wiem czy nie zaczekać. Bloczek byłby założony na ATI9500@9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Ten bloczek (CFD) wygląda trochę lepiej, natomiast obstawiem, że ten od Mate'a będie tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Ten bloczek (CFD) wygląda trochę lepiej, natomiast obstawiem, że ten od Mate'a będie tańszy. cena nie bedzie przekraczala obecnorynkowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 popixs napisal ze bloczek nie bezdie drozszy od zadnego miedizanego bloczku gpu na rynku z tego co tam pamietam :] no tak ale przeciez byly bloczki (chyba od mate) ktore kosztowaly ~90zl , stawiam ze cena bez zlaczek wyniesie 59-70 zl, jak trafie to nei obraze sie jakbym dostal bloczka gratis :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Piszecie, że będzie wersja bloczka na GPU. Porównując z bloczkiem Mate'a na GPU, który będzie wydajniejszy? Taki sam poziom wydajności? Bo jestem w trakcie dogadywania szczegółów zakupu bloczka na GPU od niego i w takiej sytuacji (Wasz bloczek na GPU) nie wiem czy nie zaczekać. Bloczek byłby założony na ATI9500@9700 to jakbys porównywał orbitala vs maze 4. Nasz bloczek spokojnie daje sobie rade nawet z chlodzeniem cpu (wiecej o tym wkrotce)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Zadbajcie tylko, żeby uniknąć słabego wykorzystania coniektórych rejonów bloku, by się zanadto nie marnowały. Wiem, że latwiej to napisać a zrobić trudniej, ale chciałbym polecać ten blok jako bardzo konktrentą konstrukcję, koło najnowszego DD i Swiftecha. Niektórzy uznająwykonanie Uriela 2 za lepsze od oryginalnego White Water, więc fajnie by było gbyście byli uznawani ogólnoświatowo za jednego z potentatów chłodzenia wodnego. Btw - Popix - wysyłasz poza Polskę? np do reszty europy czy do stanów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 venom - tak, narazie nieoficjalnie, wkrotce oficjalnie, tzn. site in eng & prizes in $&ojro, oczywiscie auslanderzy nie beda mieli cenowo tak dobrze jak polacy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Bloczki pierwsza klasa. Coś czuję, ze zrobie sobie po nowym roku prezent i zaszumi wesoło woda w moim kompie. No i czekam na bloczki na gpu rev.2, mój nowy radek juz w drodze. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jeden bloczek leży ciągle przede mną i im wiecej na niego patrze tym bardziej mi sie podoba, dzisiaj ide z nim chyba spać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Popix, czy bedziecie robic blok na CPU i NB dwa w jednym? Cos w stylu chlodzenia GPU i pamieci przez jedn blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 hehe popix nie dziwie sie... ;) ja jak dostalem moj bloczek to mialem tak samo! :lol: az zal zamykac w budzie... nawet z okienkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jeden bloczek leży ciągle przede mną i im wiecej na niego patrze tym bardziej mi sie podoba, dzisiaj ide z nim chyba spać ;) Juz to widze... siedzi Popixs, wpatruje sie w blok, a pod nosem: "My preciousssssssssss" :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jeden bloczek leży ciągle przede mną i im wiecej na niego patrze tym bardziej mi sie podoba, dzisiaj ide z nim chyba spać ;) Juz to widze... siedzi Popixs, wpatruje sie w blok, a pod nosem: "My preciousssssssssss" :D :D :D Buahaha dobre. Ale wiadomo bez obrazy Popixs :wink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Juz to widze... siedzi Popixs, wpatruje sie w blok, a pod nosem: "My preciousssssssssss" :D :D :D:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no dobra, kapiel i ide spac, z niechecia oznajmiam ze bloczek jednak zostaje na biurku ;) jutro czeka na was jeszcze pare niespodzianek, cya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Popixs, piszesz w tym wątku, że planujecie promocje na zestawy bloczków Na jaką procentową zniżkę od ceny sumarycznej mógłbym liczyć za następujący zestaw: * Uriel rev. 2 z prostymi króćcami na wąż 12/15 mm * Wade na NB z prostymi króćcami na wąż 12/15 mm * bloczek na GPU z wyprowadzeniami kątowymi na wąż 12/15 mm Bo nie wiem, czy w ogóle nie zrezygnować z bloczków Mate'a - wszystko kwestia ceny Jakby co, pisz na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Popix - TESTY. Trza mi podstaw do tego, by napisać "Uriel2 ownz D-tek WW" :) Poki co to ograniczam sie do tego, by ludziom powiedzieć że szybkozłączka to "instant conection" i jak mniej więcej ma się złotówka do dolara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 mowilem juz ze dowiecie sie wszystkiego z tego topiku, jeszcze nie wiem, do konca tygodnia ustalimy prizes, a wogole co to za pomysł zeby sie targowac na forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ven0m jak zobaczysz co przygotowalismy to zrozumiesz dlaczego nam sie testy przeciagnely, tymczasem ciiiisza! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jak przygotujecie stronę po angielsku i będą testy - koniecznie zamieście fotki i linki na Waterblock Gallery na forum overclockers.com. Jest to niezły sposób, żeby się pokazać, a estetyka wykonania równa większość konkurencji z ziemią. Tylko nie schrzańcie jakiegoś egzemplarza, bo renoma rośnie. Później jeszce wysłać egzemplarze testowe, by rezultaty ukazały się koło innych słynnych bloków. :) Trzeba myśleć... tak bardziej globalnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jak przygotujecie stronę po angielsku i będą testy - koniecznie zamieście fotki i linki na Waterblock Gallery na forum overclockers.com. Jest to niezły sposób, żeby się pokazać, a estetyka wykonania równa większość konkurencji z ziemią. Tylko nie schrzańcie jakiegoś egzemplarza, bo renoma rośnie. Później jeszce wysłać egzemplarze testowe, by rezultaty ukazały się koło innych słynnych bloków. :) Trzeba myśleć... tak bardziej globalnie :D Mysle, ze akurat Maciek pomyslal o tym pol roku temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ;) jak nie wczesniej, z tym ze bez gpu/nb nie bylo gdzie sie pchac.... za to teraz gdy juz dokonczymy gpu/nb/cpu bedzie mozna nas spotkac w paru krajach niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A mowia ze w Polsce panuje recesja... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 gdyby nie ona to bylo by mnie stac na rower chociaz, a tak?! :[ .... cale szczescie ze mam 77% znizki na kolejki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Czy bedziecie mogli odjac podatek VAT przy wysylce za granice? Przy zakupie z innego kraju lub stanu (w USA) nie trzeba placic podatku VAT. Pozatym chyba nadal macie za wysokie koszty produkcji. Jesli bedziecie chcieli handlowac z zagranicznymi dystrybutorami to musicie im dac jakies 40% marzy (przed podatkiem). Podobno wykonanie spodu bloku DD RBX kosztuje jakies 5$, zrobienie kompletnego bloku to pewnie z 10$, czy bedziecie mogli byc konkurencyjni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Póki co WRX to $52 end-user. Jako że mają masową produkcję, mogą sobie pozwolić na duży zysk. Ciężko jest prodkować coś w małych ilościach przy niskim koszcie. Trzeba wejść na rynek, pokazać się jak najlepiej, nie dać plamy i się dalej rozwijać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Czy bedziecie mogli odjac podatek VAT przy wysylce za granice? Przy zakupie z innego kraju lub stanu (w USA) nie trzeba placic podatku VAT. Pozatym chyba nadal macie za wysokie koszty produkcji. Jesli bedziecie chcieli handlowac z zagranicznymi dystrybutorami to musicie im dac jakies 40% marzy (przed podatkiem). Podobno wykonanie spodu bloku DD RBX kosztuje jakies 5$, zrobienie kompletnego bloku to pewnie z 10$, czy bedziecie mogli byc konkurencyjni? myslisz ze dan naprawde powiedzial ile go to kosztuje.... ;) jak bym robil w tysiacach a nie w dziesiatkach sztuk to inaczej by mi sie targowalo cene :) nie wiem czy oni tych blokow np nie odlewaja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ja tego nie pisze z punktu widzenia koncowego urzytkownika (jesli bloki CFD beda lepsze od np DD to moga byc drozsze i tak beda sie lepiej sprzedawaly) lecz pod katem dystrybucji i wejscia za granice. Taki sklep, ktory sprzedaje np bloki DD, musi miec kilkadziesiat % marzy aby mogl z czego pokryc koszty wymiany gwarancyjnej lub mogl dawac jakies upusty jesli by mial problemy ze sprzedarza zapasow. Dla mnie osobicie to firma moze miec i nawet 90% zysku jesli tylko koncowa cena bedzie porownywalna z cenami podobnych produktow na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...