Skocz do zawartości
Martinii

Przekrecenie???

Rekomendowane odpowiedzi

Po kupnie nmowej zasilki niestety pochwalilem dzien przed zachodem slonca i... nacialem sie :( . Mam taka sytuacje: gdy ustawie w biosie 11x200 i wyjde zapisujac zmiany, komp sie restartuje, wchodzi do windy, przechodzi testy: 3dMark, Prime95 (np. 3 godz.), mem test, wszelkie gry - slowem wszystko ok. Niestety jak wylacze kompa to juz nie moge go uruchomic :( . Najpierw nic - poprostu czarny ekran, a dopiero po restarcie uruchamia sie, ale w Safe Mode i po ustawieniu w biosie znow 11x200 reset i idzie normalnie! Myslalem ze to zalezy od zasilacza - wczesniej milem Codegena, no ale teraz na tym Chieftec'u byloby to samo ?!?!

Ktos mowil mi, ze to typowe objawy przekreconego w gore kompa - czy da sie temu jakos zaradzic? Przeciez testy wszystkie w koncu przechodzi!

Nic nie pomaga: obnizenie timingow, zmiana namiecia na pamieciach, zmiana Vcore...

Natomiast na 10,5x200 wszystko jest zupelnie dobrze (wlaczanie+wszelkie testy)

Za przeproszeniem, juz q.r.w.a nie wiem co jest! Radzcie ludzie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobną sytuacje, tyle że mojego kompa nie wolno restartować, bo nie wstaje. Już się przyzwyczaiłem, nie robie restartów i komp działa bez awarii przez ok. 4 miesiące. Moim zdaniem to wina kiepskiego zasilacza płyty głównej, ale narazie nie chce mi się tego sprawdzać... skoro wszytsko chodzi "ok" to po co?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...