Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 1. widze ze nie masz zielonego pojecia o prawie opartym na szariacie a sie wypowiadasz - zdziwisz sie ale tamto prawo roznicuje czy ktos ukradl z checi zysku czy z glodu - w tym pierwszym przypadku kara bedzie surowa (ale nie obcinanie reki bo to chyba tylko na filamch takie bzdety pokazuja) a w tym drugim jest wielce prawdopodobne ze czlowiek ni eponiesie kary lub poniesie lekka kare (bo niestety tez zlamal prawo) - obecnie najczesciej stosowanymi karami sa kary cielesne (popieram) - najczesciej polegaja na wymierzaniu paru (paruset na raty) batow na gola dupe (w zaleznosci od popelnionego przestepstwa) - a ze w niektorych zakatkach swiata zdazaja sie oszolomy (np Talibowie) to nie oznacza ze caly islam (nawet ten konserwatywny) to jakas dzicz z dzungli - nie myl wyznawcow islamu z terrorystami :!:SKomentuję tylko to, choć to OT - radzę dobrze oglądać Discovery - był tam człowiek (chyba było to w "Wiek zwykłych ludzi", odcinek o religiach ale nie jestem na 100% pewny), któremu w Sudanie (a nie Talibanie) obcieli dłoń za kradzież 4 desek z budowy. Sąd szariacki wyglądał tak, że nie miał żadnego prawa do obrony, żadnego obrońcy, tylko szybko i sprawnie go skazali i obcęli dłoń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Wiem wreszcie co oznacza CHWDP Chowaj windowsa do piwnicy :) :) :) :) :) :) :) haha:lol: Hehehehe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Chowaj warez do piwnicy raczej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no to z newsami z lubskiej lecimy dalej: Tytul: "Policyjna akcja przeciwko użytkownikom nielegalnego oprogramowania wywołała panikę." cytat: "Zbigniew Kołecki z Komendy Wojewódzkiej Policji w Gorzowie Wlkp. - Prowadzimy walkę z piratami komputerowymi i będziemy ją prowadzili. Nasza komórka walki z piratami działa i należy się liczyć z kolejnymi operacjami. Nikt, kto używa piratów, nie może czuć się bezpiecznie." link: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...YDNIA/311230046 CHWDP ps z artykulu obok o nalocie na bazary: "- W Polsce jeszcze nikt nie prowadził akcji przeciwko piractwu na taką skalę. Jesteśmy województwem, które znajduje się najbliżej granic z Unią Europejską, dlatego nasze działania są tak ofensywne - mówi podinsp. Wiesław Ciepiela z zespołu prasowego KWP." http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...YDNIA/311230047 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wystarczy lina miec ustawic timeout lilo na 1sec i wykasowac kilka linijek w lilo.conf i nie znajda chyba ze jakiegos haxora sprowadza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Może ma ktoś mapkę polski z zaznaczonymi rejonami obław :D:D lol żartowałem, niby takie trzepanie a prawdę mówiąc gufno da a jeszcze bardziej mendy zapieprzą sobie papierki, przecież po takiej akcji będą mieli tysiące nowych spraw, zanim zapadną wyroki minie pewnie minimum 10 lat znając polski wymiar sprawiedliwości, kogo będzie stać na zapłacenie kar ,TAKICH kar, paranoja. To się zaczyna rozprzesterzeniać jak zaraza, niestety w ten sposób nas nie zje, muszą zacząć od źródeł, bo znam przypadki kiedy koleś po nalocie miał po miesiącu nowy komp, i odbudowaną połowę kolekcji CD :), i wcale nie ma ogromnych ilości $$. Podstawa to upie....ć źródła, odciąć P2P. No ale co tam. FUCK THIS. Przechodze na [brzydkie określenie na linuksa]a ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jestem mieszkańcem "osławionej" Zielonej Góry. Mniej więcej od tygodnia wiadomo, że gliny prowadzą akcję antypiracką. Słyszałem mnóstwo pogłosek, plotek, często sprzecznych. Pracuję w 3 sklepach komputerowych, w tym jeden znajduje się w akademiku na byłej Politechnice i widzę co się dzieje. W mieście panuje PANIKA! Ale chyba wszyscy mieszkańcy są już poinformowani. Ludzie masowo qpują WindyXP Home PL OEM i kieszenie do HDD. Brakuje ich w sklepach a nawet w niektórych hurtowniach. Jedna z plotek rozpowszechnianych przez GG głosi, że prezydent miasta Bożena Ronowicz nakazała policji przeszukiwać mieszkania osób prywatnych. Raz klienci i qmple mówili że dziekan nie pozwolił na kontrole akademików na terenie Polibudy, a wczoraj na zjeździe dowiedziałem się że kontrola już była. Z akademików na byłej WSP podobno 16 komputerów zabrali. Co ciekawe słyszałem od kogoś, że mają rozdawać na polibudzie darmowe Windy (nie wiem jakie) z licencją na 180 dni. Ale całe to zamieszanie zaczyna mi się podobać, bo za formatowanie i instalację oryginału z zachowaniem ustawień starego systemu kasuję 50zł :)) Wczoraj była kontrola w blokach przy ul. Węgierskiej. Od jednego kumpla słyszałem, że jego znajomy ma zapłacić 64 tys. zł za sprzedaż piratów, z kolei innego kolosa złapali na 8000zł, ale nie sprzedawał. Słyszałem też (może to się wydac trochę przekombinowane ;) ), że jako piraty liczą się MP3, które są na HDD dłużej niż 24 godziny. Za każdą grę też ponoć jest jakaś stawka. A cała sprawa zaczęła się (tzn. większość ludzi tak uważa) podobno od kafejki przy ul. Wrocławskiej (chociaż ja tam żadnej kafei nigdy nie widziałem). Gliny pobrały dane klientów kafei i rzucili się na mieszkania i domy. Podobno na Jędrzychowie też wpadło kilka osób. Ogólnie trzeba przyznać że fajna ta zadyma, nie ma co :D Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z ZG i okolic. CHWDP! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 pojeb*** ich juz do konca :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 a skad policja miala dane ludzi uzywajacych kompow w kafejce? Przseciez w kafejce tylko placisz i siedzisz (bez nazwisk i danych) Dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Wystarczy haslo "Rodziców nie ma w domu" i luz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 SKomentuję tylko to, choć to OT - radzę dobrze oglądać Discovery - był tam człowiek (chyba było to w "Wiek zwykłych ludzi", odcinek o religiach ale nie jestem na 100% pewny), któremu w Sudanie (a nie Talibanie) obcieli dłoń za kradzież 4 desek z budowy. Sąd szariacki wyglądał tak, że nie miał żadnego prawa do obrony, żadnego obrońcy, tylko szybko i sprawnie go skazali i obcęli dłoń. a ja skomentuje to tak - poszukaj listy panstw ktorych rzady sa podejzane o terroryzm i nie zdziw sie ze znajdziesz tam Sudan - najprawdopodobniej tam teraz siedzi wiekszosc terrorystow ktorzy uciekli z Afganistanu, poza tym w Sudanie toczy sie od wielu lat wojna domowa i tolerowane jest niewolnictwo ... wiec nie jest to zwykle panstwo islamskie :!: zreszta jak napisalem jezeli ukradl z checi zysku to nie ma sie co dziwic ze zapadl surowy wyrok - moze byl dodatkowo recydywista ... ale to spekulacje bo wypowiadala sie tylko jedna strona i mogl rownie dobrze naklamac (lub mowiac inaczej przedstawil swoj subiektywny punkt widzenia) :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieOclocker Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jak zwykle, jeśli to prawo uda sie wyegzekwować w 100% - ( bo zawsze taka jest intencja ustawodawcy), bogaci będą jeszcze bogatsi a biedni jeszcze biedniejsi. Zastanówcie się nad tym.... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 (...)spekulacje bo wypowiadala sie tylko jedna strona i mogl rownie dobrze naklamac (lub mowiac inaczej przedstawil swoj subiektywny punkt widzenia) :!:Ale dłoń miał obcietą niestety obiektywnie, co było widać - była tam opisana cała procedura odcinania i tylko o to mi chodzi. Słyszałeś o kobiecie którą skazano na ukamieniowanie w Nigerii za cudzołóstwo (udało się ją uratować)? Nie ma to nic wspólnego z terrorystami o których piszesz (szkoda, że Bush nie wie tego co ty, że wszyscy terroryści tam uciekli), tak po prostu działają sądy szariackie w państwach wyznaniowych takich jak Sudan o co mi od początku chodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ale dłoń miał obcietą niestety obiektywnie, co było widać - była tam opisana cała procedura odcinania i tylko o to mi chodzi...masz pewnosci ze on nie byl "zawodowym" zlodziejem i dlatego spotkala go taka kara :?: Słyszałeś o kobiecie którą skazano na ukamieniowanie w Nigerii za cudzołóstwo (udało się ją uratować)? ...wyjatek potwierdza regule - ze w jednej wiosce rada starszych (czy jak tam sie nazywa sad szariacki) oglosila taki wyrok to nie znaczy ze Nigeria jest panstwem gdzie prawo oparte jest na szariacie w skrajnym (doslownym) wydaniu ... rownie dobrze na obalenie Twojego twierdzenia moge podac Palestyne gdzie za gwalt nie obicna sie fajfusa :P tylko dostaje pareset razow (na raty) na goly tylek :!: a przynajmniej bylo kilka takich wyrokow :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ] Rownie dobrze na obalenie Twojego twierdzenia moge podac Palestyne gdzie za gwalt nie obicna sie fajfusa :P tylko dostaje pareset razow (na raty) na goly tylek :!: a przynajmniej bylo kilka takich wyrokow :!: Toś je obalił... Tylko potwierdzasz, że sądy szariackie składają sie z niezrównoważonych fanatyków - chłosta za gwałt i obcinanie ręki za drobną kradzież - to się trzyma kupy :wink: I ty tych szaleńców bronisz do upadłego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Toś je obalił... Tylko potwierdzasz, że sądy szariackie składają sie z niezrównoważonych fanatyków - chłosta za gwałt i obcinanie ręki za drobną kradzież - to się trzyma kupy :wink: I ty tych szaleńców bronisz do upadłego... 1. obalilem bo za ciezsze przestepstwo humanitana kara - tylek nie szklanka nawet jak peknie to sie zagoi :P 2. nikogo nie bronie tylko sobie dyskutuje :P 3. dla mnie kary cielesne powinny zostac przywrocone bo: - sredniowieczne kary sa lepsze dla ludzi o mentalnosci neandertalczykow (czytaj nie przestrzegajacych podstawowych norm spolecznych) - to tylko srodki dostosowane do warunkow - sa tansze niz "sanatorium" (czytaj wiezenie) - sa bardziej dolegliwe (czytaj w ogole sa dolegliwe bo wiezienie - jak wyzej) - dzialaja na spoleczenstwo odstraszajaco - sa skuteczniejsze (nie trzeba dawac wyroku w zawiasach lub umazac postepowania z powodu znikomej spolecznej szkodliwosci czynu) - wiec kazdego kto zasluzyl spotka kara - jak to sie mowi "kara musi byc" :P itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Co ciekawe słyszałem od kogoś, że mają rozdawać na polibudzie darmowe Windy (nie wiem jakie) z licencją na 180 dni.To sie rzeczywiście wysilili. To napewno trial windy 2003, który mozna sciągnąć nawet ze strony microsoftu.Takich windowsów mam już 5 (2000 Pro, 2000 serwer, XP Pro RC2, Serwer 2003 Enterprise Edition, Serwer 2003 Standard Edition). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 (...) tylek nie szklanka nawet jak peknie to sie zagoi :PAle spróbuj potem siedzieć przy komputerze :D Ja jestem przeciwny karom cielesnym, o ile baty w plecy to jeszcze ujdą to już obcinanie czegokolwiek jest dla mnie niedopuszczalne. PS. Benek - dlaczego to nie ty masz podpis "Inkwizytor" - bardziej byś mi pasował :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ale spróbuj potem siedzieć przy komputerze :Dhahahahaha :lol: no widzisz i znalazla sie dolegliwa kara dla piratow komputerowych - jak myslisz co by ich bardziej zabolalo - to ze zaplaca kase (a czesto - jak to sie mowi - "pieniazki da Tatus i Mamusia") czy to ze nie beda mogli siedziec ze 3 miechy :?: Ja jestem przeciwny karom cielesnym, o ile baty w plecy to jeszcze ujdą to już obcinanie czegokolwiek jest dla mnie niedopuszczalne.dla mnie raczej tez - dlatego pisalem o karach cielesnych a nie mutylacyjnych :P PS. Benek - dlaczego to nie ty masz podpis "Inkwizytor" - bardziej byś mi pasował :wink:bo tzw. "sw inkwizycja" to bylo narzedzie walki politycznej a ja nie lubie polityki :P a dodatkowo jestem lagodnego usposobienia :) PS. jako ciekawostka jeden z "szefow" tej inkwizycji byl (o ile pamietam) siostrzencem glownego rabina Barcelony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 już takie coś zrobili w RUDZIE ŚLĄSKIEJ .... niezła wpadka była 8O ... tylko ja nierozumiem poco ??? jak nie w taki to w inny sposób ludzie będą piraty sobie przakazywać ... aha i jeszcze jedno ... jeżeli chcą żeby kupowac ORYGINAŁY to 1.Niech obniżą CENY SOFTU 2.Niech podwyższą zarobki dopiero wtedy można będzie kupić coś w SKLEPIE a nie na targu Dokladnie... Zasada jest taka: możesz gocia z BSA nie wpóścić albo współpracować. W pierwszym wypadku zabiorą ci kompa w drugim przyjdą z nakazem za kilka godzin , skują , spałują i zamkną na 24 godziny. każdego mają prawo a wykazać że podejrzany stawiał opór w czasie zatrzymania to żaden problem. TO JEST PIEPRZ.ONA WOJNA CHŁOPIE !!! Buhahahaha, ty sie chyba za duzo filmow na ogladales.... Gdyby nie było piractwa to ten chory kraj (cały świat zresztą też) w ogóle by się nie rozwijał. Nikt by nie kupował gier, progsów (małe, domowe firmy) itp. Jedynymi nabywcami oryginalnego oprogramowania byłyby duże firmy, ale mogłyby je kupować tylko na własny użytek, a nie do dalszej produkcji na rynek detaliczny, bo i tak nikt by nic nie kupił... itd. itd. A jakby prawie nikogo nie było stać na program czy grę to nikt nie kupiłby kompa do domu, bo i po co? Ewolucja techniczna sprzętu zatrzymała by się na poziomie 500MHz procka, 128MB RAM i jakiejś Rivy, bo do surfowania po necie tyle styka w zupełności (nawet mniej). Ale i sam Internet byłby prawie pusty, bo w związku z brakiem rynku same kompy byłyby wiele razy droższe, a i użytkowników na necie byłoby bardzo mało, więc serwisy nie miałyby się dla kogo rozwijać. Tak samo byłoby w przypadku prackiej muzyki. Cywilizacja pieniądza zrobiła z ludzi jakieś popaprane maszynki do liczenia kasy, a to przecież nie tak. Piraci odgrywają bardzo ważną rolę (choć zupełnie nieświadomie), bo krajom rozwijającym się umożliwiają szybsze doścignięcie tym najbardziej rozwiniętym, a jednoczesnie przez to, samo piractwo stopniowo się zmniejsza, bo ceny maleją, a przywileje dla kupujących oryginały rosną. Zastanówcie się nad tym. To co napisales jest bzdura.. ludzie sciagaja pirackie oprogramowanie z chciwosci lub z braku pieniedzy. Piractwo wrecz wspowalnia rozwoj. szczegolnie Polskich firm softwarowych. Prawda jest taka ze firmy produkujace software nie zarabiaja wiele pieniedzy. (nie mam na mysli firmy takiej jak Microsoft oczywiscie) Wiele pieniedzy idzie na wyprodukowanie gry (pomysl ile kasy i czasu wchodzi w stworzenia takiej gry jak Doom 3 lub HalfLife 2). Do tego potem dochodzi podelko, dystrybucja, polskie tlumaczenieetc. no i oczywiscie piractwo. Gry maja krotka zywotnosc i trzeba sprzedac miliony kopi aby odrobic koszta produkcji. Problem polega na tym ze w Polsce ludzie nie maja na tyle kasy aby wydac rownowartosc $300CAN na Windows. Takze w przypadku Polski firmy softwarowe same sa sobie winne i po czesci sponsoruja piractwo poniewaz nie chca obnizyc cen. Jestem pewien ze jak by sprzedawali oprogramowanie po cenach ktore by braly pod uwage nizsze zarobki w Polsce to piractwo nie stanowilo by 90% ogolnej sprzedazy. A co do reszty to tym gliniarzom to sie chyba nudzi. Niech lepiej szukaja prawdziwych kryminalistow a nie ludzi ktorzy chca sobie dorobic pare groszy. W koncu w Polsce jest 20% bezrobocie :evil: Z czegos ludzie musza zyc! Nie masz sie czego bac bo policja musi miec nakaz sadowy aby twoj HD przeszukac a zeby dostac nakaz sadowy to musza miec dowody na to ze mozesz miec cos na swoim komputerze plus oni raczej ida za handlarzami a nie uzytkownikami. Bycie hadlarzem pirackiego opogramowania to chyba sie juz nie oplaca byc no nie dosc ze jest to nie legalne to do tego masz eMule i Kazaa ktore maja pelna game oprogramowania. Teraz to ty click, szybkie polaczenie i juz masz to co chcesz . I nikt cie zlapac nie moze bo te programy blokuja twoj IP adres :D To byly czasy jak sie handlowalo grami na ATARI i AMIGE. Piekne wspomnienia. ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 postanowilem cos napisac proponuje Benkowi i ferajnie zalozyc odzielny topic dotyczacy prawa w panstwach islamskich a teraz do rzeczy przemyslalem i troche poglowkowalem cos mi tu sciemniacie z tymi nalotami policja moze probowac wejsc do mieszkania bez nakazu ale nie mamy obowiazku jej wpuszczac wiec takie chodzenie po blokach i pukanie nie whcodzi chyba w gre prokurator wyda nakaz tylko i wylacznie w momencie posiadania jakis podejrzen jak to jest mozliwe ze juz po zajeciu sprzetu juz wiedza ile maja zaplacic - kolejna bajka gdzie sprawa w sadzie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Tak się zastanawiam - czy image na dysku sa traktowane tak samo jak gry nagrane na płytach? Zastanawiam się, czy nie można było by się wytłumaczyć, ża "panie, samo mi się ściągło, ja nie wiem co to jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Za każdą grę też ponoć jest jakaś stawka. A cała sprawa zaczęła się (tzn. większość ludzi tak uważa) podobno od kafejki przy ul. Wrocławskiej (chociaż ja tam żadnej kafei nigdy nie widziałem). ta kafeja byla w technikum na wroclawskiej Gliny pobrały dane klientów kafei i rzucili się na mieszkania i domy. Podobno na Jędrzychowie też wpadło kilka osób. Ogólnie trzeba przyznać że fajna ta zadyma, nie ma co :D Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z ZG i okolic. CHWDP! :wink: Mieli byc w akademikach na PZ ale nie wpadli jeszcze no i nie sa to tylko okloice i wroclawkiesj i jedrzychow jak piszesz ale juz nie mal cale miasto kontroluja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A masz może informację do kogo przychodzą? Do ludzi, którzy kupowali w tej kafejce nielegalny soft, do ludzi z jakiejś konkretnej sieci osiedlowej (jak w Rudzie Śląskiej), do wszystkich ludzi, którzy mają internet (także SDI, Neostradę z TP SA), czy może do każdego o którym mają jakąkolwiek informację, że ma peceta (najbardziej paranoiczna wersja)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Tak się zastanawiam - czy image na dysku sa traktowane tak samo jak gry nagrane na płytach? Zastanawiam się, czy nie można było by się wytłumaczyć, ża "panie, samo mi się ściągło, ja nie wiem co to jest...no wlasnie tez mnie nuruje to pytanie przeciez do poki nie nagram tego to jest to bezuzyteczne wiec z tego nie korzystam .Ale czy wie ktos dokladnie P.s Fajna sciema panie, samo mi się ściągło, ja nie wiem co to jest.. haha :lol: Dla podkreslenia efektu lepiej jeszcze zrobic tak jak na reklamie lamp : machasz niezdarnie reka i dajesz kultowy juz txt PANIE DAJ PAN SPOKOJ :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 P.s Fajna sciema panie, samo mi się ściągło, ja nie wiem co to jest.. haha :lol: Dla podkreslenia efektu lepiej jeszcze zrobic tak jak na reklamie lamp : machasz niezdarnie reka i dajesz kultowy juz txt PANIE DAJ PAN SPOKOJ :P:lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A masz może informację do kogo przychodzą? Do ludzi, którzy kupowali w tej kafejce nielegalny soft, do ludzi z jakiejś konkretnej sieci osiedlowej (jak w Rudzie Śląskiej), do wszystkich ludzi, którzy mają internet (także SDI, Neostradę z TP SA), czy może do każdego o którym mają jakąkolwiek informację, że ma peceta (najbardziej paranoiczna wersja)?wjechali narazie do jednej sieci osiedlowej (w ktorej wymieniano sie filmami), pojechali po korzystajacych z sdi w malej wiosce pod zielona (choc nie wszystkich z tej miejscowosci), no i ci ludzie korzystajacy z nielegalnych uslug kafeji. no i o czym juz pisalem, do tych co kupili niedawno kompy, ale bez softu (nie wiadomo czy firmy same doniosly na policje, czy zostaly do tego zmuszone). No i jeden akademik, kierunkow humanistycznych.Moze to lepiej bo jak by wjechali do akademikow bylej polibudy (aktualnie uniwerek) to bylaby masakra, ale teraz moze chlopaki juz poczyscili co sie dalo i zrobili crash course linuxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieOclocker Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z forum gazety wyborczej z zielonej góry: "To JA jestem ten Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: czołowy pirat zielonej góry ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 13.11.2003 21:34 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Ta kawiarenka nie ma właściciela. Bo to kawierenka w SZKOLE. Więc właścicielem jest państwo... MY wszyscy... Dzieciaki przychodziły pograć do szkoły od paru lat. Chyba lepiej żeby posiedzieli przy kompach, niż napadali na staruszki na osiedlu. Średnia wieku 15 lat. Raz na jakiś czas, któryś dzieciak ściągnął sobie z internetu coś ciekawego i skopiował sobie płytkę... Teraz połowa z nich STRACIŁA KOMPUTERY. Bo policja biega za dzieciakami (jako prowadzący musiałem robić listę kto przychodzi, więc mają całą "mafię" na tacy). Są przestępcami bo mają kilka mp3 w domu... Ps.1. Przedwczoraj wieczorem pobili matkę mojego kolegi. Policja przejeżdżała obok. Nie zwrócili uwagi... Ps.2. Idziemy do Unii... Trzeba zabrać dzieciom komputerki. Bo ZAIKS ma mało kasy... Ps.3. Polska policja rozbiła kolejny GANG..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieOclocker Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 http://www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,1772420.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jedyne czego nie rozumiem, to na jakiej podstawie poszli do tych ludzi z SDI? Chyba, że wcześniej monitorowali połączenia jak pisał Mareczek i dlatego wpadli tylko do niektórych... http://www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,1772420.htmlNajlepszy jest tekst: "To największe w tym roku śledztwo miejscowych funkcjonariuszy" - no to faktycznie widać jak chłpaki pracują. Przez cały rok siedzą na d. a teraz pewnie za to śledztwo jeszcze nagrody dostaną na Święta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...