Skocz do zawartości
M79

Piracki soft- naloty do pryw. mieszkan w lubuskim

Rekomendowane odpowiedzi

...jak będziesz miał na czym  :wink:

ja juz sie zabezpieczylem tylko martwie sie czy chlopcy zalatwili sprawe serwerow :?

w domu mam tylko puste stojaki,troche czystych plytek,a na kompie win20003server (180dni) i openoffice,dysk pod poducha i CDki w piwnicy :D

lepiej zmien miejsce, szczegolnie ta piwnica oraz poduszka!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAX LOL :D

Normalnie sie troszke przestraszylem ale tak nato patrze z przymruzeniem oka :D i narazie zostawiam wsyztsko tak jak jest :D

Zreszta gadalem z adminem i powiedzialem mu ze jak bedzie cos wiedzial to odrazu ma dac mi cynk - mam nadzieje ze na serwie niema piratow bo jak nam serwa skasuja to niebedzie mial z czego dac tego cynku :D

Zreszta najwyzej jak mnei zlapia to zwale na siostre :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobrze robia

wkoncu wzieli sie za to pirackie scierwo

kradziez to kradziez

jak cie nie stac na oprogramowanie do kompa to nie kupuj kompa, proste

to tak jak miec auto a nie miec na ubezpieczenie i paliwo

wiec jak nie masz kasy na programy to nie kupoj kompa po co masz czegos sie nauczyc ( nie pisze o grach) np 3D programowania etc. Lepiej jak sobie siadziesz na lawce i zostaniesz smoakoszem tanich win. Ludzie ja rozumiem ze gry muza filmy itp nie sa potrzebne do zycia i nie przynosza wiekszych korzysci ale do cholery jak mlody chlopak kupuje kompa i chce np programowac czy sie bawic 3d to skad wezmie te X tysiecy na program. ludzie windows kosztuje 700 za oem autokad i 3d studio po pare tysiecy posiadanie nielegalnej dyskietki z DOS'em 1.0 jest takim samym przestepstwem jak posiadanie tloczni to do cholery jak tak dalej pujdzie to zostaniemy sto lat za

3-cim swiatem.

Ja rozumiem kradziez to kradziez ale do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y nedzy jak kochane panstwo nie chce zeby ludzie kradli to niech umozliwi nauke bez potrzeby kradzenia. Przecierz mozna jakies pakiety dla szkol zalatwic moze rozkrecic cos w domach kultury zaczac cos robic w kraju miedzy odra a bugiem. Przestepczosc by spadla bo mlodzi mieli by zajecie przybylo by man troche specjalistow zmniejszylo by sie bezrobocie itd. ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mac te barany co rzadza polska to patrz tylko zeby jak najwiecej ukrasc skutkiem czego nie ma pieniedzy na nic jest bidno glodno <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo.

w stamach np mozna kupis np C++ orginalnego za 10$ (wersja do nauki)

pozatym gre film czy cd z muza mozna wypozyczyc w Block buster (czy jakos tak) za smiesznie niskie pieniadze

w Polsce jak zwykle <span style="color:red;">[ciach!]</span>owizna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram przedmówce.

Jak myślicie, czemu winda nie jest zabezpieczana kluczami programowymi, itp. tylko jakimś śmiesznym cd-keyem?? Bo gdyby trudno było ją kopiować nie była by tak powszechna i tu paradoksalnie piraty przyczyniły się do popularności tego systemu i innego oprogramowania marki MS, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. I jest to najlepszy dowód na to co napisał Enerricco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj atak padł na Siemianowice Śląskie (naszczescie nie na moja dzielnice), jutro ma byc ponowna kontrola w KATOWICACH - TYSIĄCLECIE wiec CHWDP Chowajcie Windowsa do Piwnicy :D:D ja mam jeszcze mp3 na hdd tylko, plyt nielegalnych brak, ale jutro mp3 beda na plytkach dvd i bede je bezposrednio odpalal a schowac 2 plyty w domku dwupietrowym to nie problem :]

Masz jakieś dokładniejsze informacje? Chodzili po ludziach z sieci osiedlowej? Po ludziach z Neostradą? Ile im zajmowało przeszukiwanie jedego mieszkania? Ilu było policjantów? Ilu ludzi przeszukali? Ile kasują za DivXa (za mp3 już wiemy :D )?
dowiem sie jak wroce ze szkoły :} bo kumpel tylko mial opis na gg ze trzepaja jego dzielnice ale dzisiaj sie z nimi spotkam w szkole ;] za 22 minuty autobus hueuehueuheu ';]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem calego topicu bo za dlugi, ale nie mozna bylo by wrzucic 2 hdd (ok 4GB) i tam zarzucic linuxa. Nastepnie dysk (z winda) jakos podlaczyc do zasilania ale z przelacznikiem. Przelacznik gdzies ukryc. I policja wchodzi, tylko bierzesz przelaczysz aby wylaczyc zasilanie gdzie jest winda restart i pokazujesz linuxa i wszystko w pelni legalne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem calego topicu bo za dlugi, ale nie mozna bylo by wrzucic 2 hdd (ok 4GB) i tam zarzucic linuxa. Nastepnie dysk (z winda) jakos podlaczyc do zasilania ale z przelacznikiem. Przelacznik gdzies ukryc. I policja wchodzi, tylko bierzesz przelaczysz aby wylaczyc zasilanie gdzie jest winda restart i pokazujesz linuxa i wszystko w pelni legalne :D

Nie bardzo bo zawsze z nimi chodza informatycy i napewno cos takiego znajda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz IGI. Po piersze nie musisz kupować levisów 501. Ja swoje je i drugie kupiłem znacznie, znacznie taniej - tylko trzeba pochodzić i cierpliwym być (jedna za 100 pln, drugie za 70 pln).

A co do intencji:

Jak chcesz coś zmienić to zacznij od siebie, a dopiero potem innym wypominaj iż coś robią nie tak.  

Jest wiele sposobów by nieco zaoszczędzić "legalnie". Np. możesz już po ukończeniu studioów zapisać się na inne (wogóle nie chodzić) po to tylko by mieć legitymację. Jest to może nie do końca moralne ale jak najbardziej legalne.

A przy ccenie oprogramowania np. microsoft ma na 100 % wliczone w marże przewidywane straty z tytułu piractwa (tak choćby jak supermarkety z tytułu kradzieży).

Widzisz wziales mnie nie za tego kim jestem :)

Levisy podalem jako przyklad - ukazuje on ze obnizenie skali piractwa nie spowoduje obnizenia cen na oprogramowanie - przynajmiej nie na to najwazniejsze czyli os programy graficzne czy biurowe - bo nie ma dla nich alternatywy.

Ja levisow nie kupuje bo mnie nie stac ale mam jakas alternatywe.

Po pierwsze nikomu nic nie wypomnialem - napisalem tylko dlaczego ja uzywam nielegalnego softu i dlaczego cena oryginalnego jest taka wysoka...

Po drugie z moich 560 zl na reke ciezko jest cokolwiek odlozyc - a co dopiero odlozyc 2000 zl na office 700 na xp itd. Niestety ubieram sie za to i oplacam studia/wyjazdy na studia. Jest fizycznie nie mozliwe zebym odlozyl sobie teraz 10k na soft kturego obsluge MUSZE znac bo bez znajomosci nawet nie bede dostawal tych 560 zl. Mylisz sie tez myslac ze jestem jakims tam wielkim piratem ktory ma wszystko w [gluteus maximus] i jeszce namawia innych do piracenia. -Wcale mnie nie cieszy to ze mam nielegalnego winowsa. Z drugiej strony nielegalny soft mozna by na palcach jednej reki policzyc - os - bo microsoft zdazyl uzaleznic od siebie firmy produkujace sprzet - i np moj modem pod linuxem nie dziala. Mam w domu tez 2 znane programy graficzne i kilka gier. Znane programy graficzne leza na polce bo ich nie uzywam a te kilka gier okazalo sie nic nie wartymi smieciami na ktore nawet szkoda czystych plyt ktore poswiecilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcieli nas traktowac jak przestępców to będą mieli przestępców.

Mam potwierdzone informacjie ze w jednej z sieci w ... użytkowinicy zapowiedzieli szefowi/adminowi ze jeżeli udostępni policji/prokuraturze jakiekolwiek dane użytkowiników,to pojeździ w bagarzniku po lesie i może z tamtąd nie wrócić.

A i rada dla wszystkich piratów którzy poczują wyrzuty sumienia w ostatniej chwili:

Cd-ki pakujemy do mikrofalówki i włączamy mikrofale. Zazwyczaj już po 2 min nie da sie nic odczytac z plytki :D

Ale czasem nie dziala :D

Choć jak sie dostatecznie długo potrzyma w duzej temp to i tak nie da sie odczytac :D

I do wszystkich ewentualnych dyskutantów NIE NAMAWIAM DO NISZCZENIA DOWODÓW,podaje tylko pomysl jak szybko zniszczyc te zle,wstrętne ... pirackie kopie.

Co do mnie jestem wstrętnym piratem i dzięki temu nauczyłem sie tyle,że w niedalekiej przyszłości będę mógł zarobić tyle by dalej nim nie byc.

A tak na marginesie myślićie ze szyfrowany system plików linuxa można złamać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I taka mala spekulacja - A moze wielcy obroncy legalnego oprogramowania tak sie ciesza ze policja robi naloty na przestepcow komputerowych bo wkoncu moga sobie powiedziec ze sie jednak nie sfrajerowali wyrzucajac kilka tysiecy zl na oprogramowanie podczas gdy wszyscy inni maja to samo za 0 zl ?

Moze tez was gryzlo przez caly czas to ze jestescie frajerami ze wywaliliscie tyle kasy w programy ktore inni maja za kilka zl ????

- ale ze czlwoiek nigdy o sobie nie powie zle to sobie tlumaczy - ehh wy piraci poczekajcie zobaczymy kto sie jeszcze bedzie smial !!!!!

Podobna sytuacje mamy czesto w podstawowce gdy dziedzi donosza na Jasia ktory dostal piatke za sprawdzian z matematyki a sciagal cala lekcje podczas gdy one nie sciagaly i dostaly tylko 4

Najprawdopodobniej nie mam racji ale jednak nie moge patrzec jak ktos cos komus wypomina czy smieje sie z cudzego neszczescia nawet gdy ta druga osoba sama sobie na nie zapracowala.

Ja nigdy nie donosilem na inne dzieci - co wiecej zawsze dawalem sciagac - zostalo mi to do dzisiaj - moze dlatego mysle tak a nie inaczej ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wszystko jest wyssane z palca jak dla mnie. dlaczego o tym nie pisze prasa nie mowi tv skoro to taka wielka sprawa.

wielki kit ktos rozsyla po sieci.

a co do wziecia komputerow tez w to nie wierze. moga sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dyski ale nie cale kompy

pozdrawiam wszystkich przestraszonych :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wszystko jest wyssane z palca jak dla mnie. dlaczego o tym nie pisze prasa nie mowi tv skoro to taka wielka sprawa.  

a co do wziecia komputerow tez w to nie wierze. moga sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dyski ale nie cale kompy

pozdrawiam wszystkich przestraszonych  :twisted:

Przeciez kazdy mowi kompy w sensie dysku, nie wiem kto zrobil z dyskow kompy, moze po prostu ludzie tak uogolniaja ale tym chyba nie trzeba sie przejmowac bo kazdy swoj rozum ma prawda?

Piszesz ze to wielka sprawa, jaka wielka sprawa, zabrane kilkanascie dyskow ma byc wielka sprawa? i co ma tv powiedziec ze policja dziala zgodnie z prawem i zabiera ludziom piraty? Nie martw sie maja wieksze sprawy od ktorych nie moga sie opedzic, jak sprawa jeszcze podrosnie na pewno o tym powiedza nawet w tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez kazdy mowi kompy w sensie dysku, nie wiem kto zrobil z dyskow kompy, moze po prostu ludzie tak uogolniaja ale tym chyba nie trzeba sie przejmowac bo kazdy swoj rozum ma prawda?

Piszesz ze to wielka sprawa, jaka wielka sprawa, zabrane kilkanascie dyskow ma byc wielka sprawa? i co ma tv powiedziec ze policja dziala zgodnie z prawem i zabiera ludziom piraty? Nie martw sie maja wieksze sprawy od ktorych nie moga sie opedzic, jak sprawa jeszcze podrosnie na pewno o tym powiedza nawet w tv

Biorą całe kompy bo to narzędzie za pomoca którego popełniono przestępstwo tak jak coś przemycasz ukryte w samochodzie przez granice to samochód też ci mogą skroić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad mozna zassac windows2003?Plizzzzz, odpiszcie, bede wdzieczny...

W Tarnowskich GOrach juz byli... Dzielnica Osiedle Przyjazn (OHIO)... Coraz blizej mnie, czyli centrum...

BTW. Czy cos laczy te osiedla w Katowicach, na ktore robia naloty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey

sam jestem przestraszony ta cala sprawa co prawda nie biora sie za male sieci (chociaz zdarza sie ze moga wparowac) ale biora sie za duze gdzie ktos udostepnia soft piracki itp.

z dobrych zrodel wiem (jestem z SOSNOWCA k/katowic woj. slaskie ) ze dzis robili przeglad w moim miescie na ulicy STAROPOGOŃSKIEJ rozmawialem wczoraj z tamtejszym adminem i powiedzial mi ze dzwonili do niego i sie zaanansowali na dzis rano i kazali przygotowac liste userow (siec 40 osobowa )

wczoraj podobno byli na ulicy 3-go maja i tez podobno zabrali kilka kompow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EJ KUP SOBIE pcwk za cene 18 zl masz 3 plytki z fajnym softem w tym ten windows 2003 PO POLSKIEMU  :lol:

eee, po co placic jak się ma za free :) pozatym wersja w pcwk to standard a jak ściągniesz to masz enterprise :P....ale to szczegół :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja mam teraz kilka pytan:

1. Jak sie cala sprawa odnosi do osob posiadajacych NEO+ ?

2. Czy cos wiadomo kiedy ma cos takiego pojawic sie w Chorzowie, no bo katowice i siemianowice to juz a, przecierz Chorzow niedaleko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiskowanie kompa.... owszem wedlog prawa moga zabrac tylko nosnik.

Jednak ktos slyszal o przestrzeganiu prawa w polsce ??

Moga zabrac nawet myszke i klawiature. :lol:

Beda sie tlumaczyc NIEKOMPATYBILNOSCIA SPRZEU :P

Policja nie moze zapraszac do nas _gosci_ typu "informatyk" i inni "znawcy" masz prawo nie wpuszczac takiego typa do domu.

Nosniki R/W nie moga byc jakimikolwiek dowodami. Moga byc tylko plyty CD, o ile zostala przy "tobie" sprawdzona ich zawartosc.... . Tym bardziej nie maja prawa zabierac dysku, bo moze ci byc potzrebny do pracy, w pewnych okolicznosciach moga zrobic jego kopie i tylko w twojej obecnosci. W innym przyoadku, gdy dysk opusci prog twojego domu NIE ODPOWADASZ ZA TO CO NA NIM JEST jest to nosnik R/W i nawet stacja transformatorowa moze uszkodzic/zmienic zawartosc nosnika.

P.S. Jak juz ktos _odda_ dysk, to nigdy go nie zobaczy na oczy.

To sie nazywa DAROWIZNA.

Jest sposob, obywatel ma prawo do sprawdzenia w jakich warunkach jest _przechowywany_ jego sprzet czy cokolwiek innego. Napewno beda puszczac _scieme_ ze pojechal na ekspertyze, NIC Z TEGO w polsce jest _parunastu_ bieglych informatyków i dysk prawdopodobnie (gdyby to byla prawda) czekal by na swoja kolejke 5 lat. Jezeli nie pokaza ci gdzie/w jakich warunkach przechowywany jest dysk/komputer to juz masz 98% pewnosci ze prokurator oglada twoje divixy i slucha mp3. I cieszy sie...z DAROWIZNY od kretyna ktory nie wie ze oddal komus za darmo dysk.

Ja to wszystko przerabialem a w sumie (-am)

p.s.2 Ktos tam BARDZO DOBRZE napisal... komputer jako narzedzie przestepstwa ! W tym wypadku BEZ GADANIA zabieraja cały :wink:

Tylko uwazajcie bo potafia byc tacy inteligentni i zabrac glosniki/drukarke/terminal(SDI/CDI) A np. przestepstwem niech bedzie... piratowanie softu, to ja bardzo przepraszam NERO jak nie wykryje glosnikow wyskoczy error i sie nie da plytki nagrac :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorą całe kompy bo to narzędzie za pomoca którego popełniono przestępstwo tak jak coś przemycasz ukryte w samochodzie przez granice to samochód też ci mogą skroić

8O :lol: :lol: :lol: MEGALOL.

Tak a jak robisz napad na bank to biora samochod, jak przemycasz w pociagu to biora pociag bo to narzedzie sluzace do przestepstwa :wink: masz fajny punkt widzenia, ale niestety tak nie jest. Samochod mozna skonfiskowac w przypadku gdy jezdziesz pijany i to nie jako dowod ale po prostu dla bezpieczenstwa, przeciez nie zostawia auta na srodku ulicy...

Bierze sie prosze ja Ciebie nie narzedzia sluzace do popelnienia przestepstwa a zabezpiecza DOWODY popelnienia tego przestepstwa to mala ale zasadnicza roznica. W przypadku komputera np cdrom jako urzadzenie nie jest zadnym dowodem na popelnienie przestepstwa wiec jak mozna go zabrac 8O zasilacz tez jest dowodem? MEGALOL A jak ktos dal sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kompa (czytaj podpisal trzesac spodniami protokol rewizji) to znaczy ze jest MEGA WIELKA el-du-pa i sam sie na to zgodzil a nie musial, w taki sposob to mozna i telewizor wyniesc bo divxy na nim ogladales, wideo bo filmy na nim kopiowales, biurko bo na niej cdr lezaly, wieze bo sluchales na niej mp3, przegrywales nielegalnie kasety, bo przeciez to tez narzedzia sluzace do popelnienia przestepstwa... ehhh, nie wprowadzaj zametu jak zielonego pojecia nie masz, sam bylem naocznym swiadkiem rewizji i wiem co zabrano, pozostawiono nawet divxy, policje interesuje glownie oprogramowanie, jesli masz nielegalny system wezma dysk (mp3 i divxy ich nie interesuja, najczesciej tu sie lituja, aczkolwiek jesli zechca to pewnie tez wezma) oraz wszystkie gry i oprogramowanie tez wezma na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie to jakaś paranoja!

Wszyscy tu piszą: "słyszałem", "gdzieś u kumpla", "podobno".... i.t.d. Przecież tak na prawdę nikt tu nie opisuje prawdziwej sytuacji. Podkręcacie jeden drugiego! Początkowo tylko się śmiałem ale w miarę czytana tego tematu powoli zaczęło mnie to nudzić.

Chyba nie wyobrażacie sobie, że policja (jak tu ktoś pisze 2 funkcjonaruszy, prokurator, i jeszcze "man in black" :wink: ) odwiedzą 10 milonów mieszkań!? No i pozamykają wszytkich. To po prostu śmieszne.

A już najbardziej śmieszą mnie wypowiedzi np. storma. Czy wy nie widzicie, że ten koleś was nakręca i dobrze się przy tym bawi. Ręce mi opadają...

Humor miesiaca: "...ale slyszalem ze jakis gosc wszystko wywiozz z chaty i mial linuxa na dysku tylko to mu nawet w piwnicy i garazu szukali" :lol:

Takich cytatów tutaj mógłbym przytoczyć ze 30.

Jestem w stanie uwierzyć, że robią naloty na sieć lokalną ale po sprawdzeniu na przykład plików udostępnianych przez użytkowników (a jest tam czego szukać). To jest dowód. Mocną podstawą jest również kiedy wiadomo, że ktoś sprzedaje nielegalne oprogramowanie czy filmy. Ale nie będą pukać do kazdego mieszkania gdzie jest komputer. Nikt nie monitoruje połączeń i takie tam inne rzeczy...

Ludzie opamiętajcie się!

Wiesz stary jak policja ma nakaz to trzeba ich wpuścić (tak jak ja musiałem). Co prawda ludzie może się nabijają, ale nalot to naprade nic przyjemnego. Miałem i wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to wielkie wydarzenie z punktu widzenia widowiskowości, ale biorąc pod uwagę kilkusetprocentowy wzrost sprzedaży windowsów , office'ów i kieszeni do hdd, to jest o czym mówić.

Oczywiście w gazetach o tym było (lubuskiej i wyborczej lokalnej) i od czasu do czasu coś jeszcze piszą. W TVP3 też o tym mówili, w portalach tematycznych też było. Komendant z Gorzowa (podlega mu Zielonogórski oddział CHWDP) wypowiadał się na łamach gazet i w TVP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O :lol: :lol: :lol: MEGALOL.

Tak a jak robisz napad na bank to biora samochod, jak przemycasz w pociagu to biora pociag bo to narzedzie sluzace do przestepstwa :wink: masz fajny punkt widzenia, ale niestety tak nie jest. Samochod mozna skonfiskowac w przypadku gdy jezdziesz pijany i to nie jako dowod ale po prostu dla bezpieczenstwa, przeciez nie zostawia auta na srodku ulicy...

Bierze sie prosze ja Ciebie nie narzedzia sluzace do popelnienia przestepstwa a zabezpiecza DOWODY popelnienia tego przestepstwa to mala ale zasadnicza roznica. W przypadku komputera np cdrom jako urzadzenie nie jest zadnym dowodem na popelnienie przestepstwa wiec jak mozna go zabrac 8O zasilacz tez jest dowodem? MEGALOL A jak ktos dal sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kompa (czytaj podpisal trzesac spodniami protokol rewizji) to znaczy ze jest MEGA WIELKA el-du-pa i sam sie na to zgodzil a nie musial, w taki sposob to mozna i telewizor wyniesc bo divxy na nim ogladales, wideo bo filmy na nim kopiowales, biurko bo na niej cdr lezaly, wieze bo sluchales na niej mp3, przegrywales nielegalnie kasety, bo przeciez to tez narzedzia sluzace do popelnienia przestepstwa... ehhh, nie wprowadzaj zametu jak zielonego pojecia nie masz, sam bylem naocznym swiadkiem rewizji i wiem co zabrano, pozostawiono nawet divxy, policje interesuje glownie oprogramowanie, jesli masz nielegalny system wezma dysk (mp3 i divxy ich nie interesuja, najczesciej tu sie lituja, aczkolwiek jesli zechca to pewnie tez wezma) oraz wszystkie gry i oprogramowanie tez wezma na 100%.

Coś mi się wydaje że jesteś za bardzo pewny siebie, denerwuje mnie takie cwaniackie podejście a prawda jest taka że jakby wpadli do ciebie do chaty to zesrał byś sie w gacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...