NieOclocker Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 jeszcze jedna wypowiedż z forum tym razem gliniarza z z góry: Hej, piraci z Zielonej Góry. Akcję przeciwko takim jak wy, prowadzi specjalna sekcja wydziału ,,PG'' gorzowskiej KWP. W sekcji tej pracują naprawdę dobrzy informatycy po politechnikach. Mimo różnych skomplikowanych IP potrafią namierzyć każdy wasz komp z lewym programem. Radzę więc zaopatrzyć się w licencjonowane programy. Znowu gliniarz: Wpadłem do kumpla i właśnie mi to pokazał a mnie zalała krew.No bo jak to tak skoro kilku moich kolegów z pracy ma w domu komputery i na każdym z nich o ile wiem a wiem zainstalowane są lewizny. Ale to pikus w komendach także jest wiele komputerów z nielegalnym oprogramowaniem. Macie racje twierdząc że tyłki nam rosną bo co mamy robic jak nie pożerać pączki.Nie ma papieru, nie ma długopisów, nie ma tuszu i wielu innych rzeczy. O paliwie to już nawet nie wspominam.Fakt pozostaje faktem TO JEDNA WIELKA LIPA i już ta cała policja no chyba ze w Warszawce tam to już zupełnie co innego. wierszyk : -------------------------------------------------------------------------------- Kiedy przyjdą przeszukać dom, Ten, w który mieszkasz chłopie, Kiedy sprawdzą twój CD-ROM, I na płytach nagrane kopie, Gdy pod drzwiami staną, i nocą Nakazem w dłoni w drzwi załomocą - Wiesz o jaką im chodzi zbrodnię? Ściągałeś pliki Przez dwa tygodnie. Już przed twym domem setki są glin, Dokąd uciekać? Chyba do Chin. A wszystko przez to, że owe dane, Wprost z Ameryki były pobrane Co czyni z ciebie kogoś gorszego, Niźli mordercę wielokrotnego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Moze to lepiej bo jak by wjechali do akademikow bylej polibudy (aktualnie uniwerek) to bylaby masakra, ale teraz moze chlopaki juz poczyscili co sie dalo i zrobili crash course linuxa.No od tygodnia mala panika panuje :) Ale wiekszosc jzu plyty powywozila i poinstalowala legalne systemy, wiec czekamy prawie spokojnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 jeszcze jedna wypowiedż z forum tym razem gliniarza z z góry: Hej, piraci z Zielonej Góry. Akcję przeciwko takim jak wy, prowadzi specjalna sekcja wydziału ,,PG'' gorzowskiej KWP. W sekcji tej pracują naprawdę dobrzy informatycy po politechnikach. Mimo różnych skomplikowanych IP potrafią namierzyć każdy wasz komp z lewym programem. Radzę więc zaopatrzyć się w licencjonowane programy. NieOclocker zwroc uwage na przycisk Zmień w prawym gornym rogu posta. Uzywaj go prosze zamiast napierdzielac 3 posty pod rzad :x Nastepnym razem powywalam takie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Wczoraj dostałem telefon od znajomego ze Świebodzina (ok. 40km od Zielonej Góry), że tam też zaczęła się kontrola. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Napewno nie wypisuje na kotrytarzu !! 8O Muszą mieć jakies poszlaki , które prowadzą do mieszkań. Jeśli idą do jakiegoś mieszkania na rewizję, to poszlaki już mają. Więc mogą wypisać nakaz przed drzwiami, bo mają często druki in blanco. W Radomiu ostatnio zamkneli 6 czy 8 kawiarni na 10 istniejących za nielegalny soft ale nawet w tym wypadku udostępnienie danych klientów , którzy kupili kompa bez OS jest PRZESTĘPSTWEM przeciwko ustawie o ochronie danych osobowych. Nie jest ŻADNYM przestępstwem, jeśli zlecił to prokurator. Wtedy taka ustawa nie obowiązuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Zasada jest taka: możesz gocia z BSA nie wpóścić albo współpracować. W pierwszym wypadku zabiorą ci kompa w drugim przyjdą z nakazem za kilka godzin , skują , spałują i zamkną na 24 godziny. każdego mają prawo a wykazać że podejrzany stawiał opór w czasie zatrzymania to żaden problem. TO JEST PIEPRZ.ONA WOJNA CHŁOPIE !!! Sorry, ale pałowanie to nie te czasy. Policja obchodzi się z Tobą jak z jajkiem, bo jeśli naruszy Twoją nietykalnośc, to im wytaczasz sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Zalozmy ze jestes niepelnoletni i co wtedy mozesz zrobic? GOOWNO a nie wyjechac. Albo nie masz kasy na wyjazd itd.. No i co, niepełnoletni nie może wyjechać? A mało to ofert u nas? Zacznij roznosić ulotki, rób strony internetowe, flashowe bannery, pisz recenzje do serwisów (wierz mi, z tego można spokojnie mieć średnią krajową). Możliwości jest sporo. Nie zarobisz od razu kokosów, ale na gry z pewnością wystarczy. Nastepna bajka, jeden moze a drugi chocby nie wiem co bedzie probowal robic i tak nic nie poprawi bo sa rowni i rowniejsi. Fajnie by bylo jak by swiat byl taki rozowy...... a moze dla ciebie taki jest Słuchaj, jeśli tylko będzie się o tym mówić to oczywiste, że nic nie zmienisz. Dlatego trzeba działać, a nie tracić czas na bezproduktywne dyskusje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Mareczek co ty wygadujesz druki in blanco :) co ty myslisz ze prokurator wypsiuje im in blanco druczki na rewizje nie badz smieszny chlopie nikt nie wie jak to naprawde jest ale mysle ze ta akcja ma chyba miec efekt propagandowy i prewencyjny nie wyobrazam sobie zeby prokurator wydawal nakazy tylko dlatego ze ktos ma kompa podlaczonego z internetem niech by sie ktos wypowiedzial kto zostal przylapany jak i dlaczego wpadl NIE WIERZE ze policja chodzi i puka od mieszkania do mieszkania sprawdzajac czy w domu nie ma kompa na ten nakaz musi byc poszlaka wlasnie cos w stylu klientow kawiarenki - tylko jakim cudem oni mieli ich dane osobowe moze najzwyklej wlasciciel sie przestraszyl i wypaplal kto sie u niego zaopatrywal, sklep nie wiem czy wlasciciele sklepow podaje dane o kompach sprzedanych bez os zerszta swoje dane zostawiaja tam tylko osoby kupujacce na raty, tak samo provider w jaki sposb on moze sprawdzic chyba ze ktos stawia ftpa z warezem albo hamsko mienia sie po lokalnej prosilbym zeby sie ktos wypowiedzial w sprawie sklepow i providerow PAMIETAJCIE zawsze macie prawo nie wpuscic policji gdy nie ma nakazu, a jesli ma zastanawiam sie czy oni tak od razu przystapili by do wywalania dzrzwi ?? :) kurde a nastepnym razem umiesc swoje 3 posty w jednym masz przycisk edytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Ad.1 Ciekawi mnie jedna sprawa jako , że jesteś z Suwałk. O ile się orientuje to w Twoich rejonach jest największe bezrobocie w kraju. Napisz co robisz ew. co robią Twoi rodzice bo mi to wygląda na punkt widzenia mocno zależny od siedzenia Mylisz sie. Rodzice pracują, ale kokosów nie zarabiają. Ale to ja pracuję i za swoje pieniądze kupuje gry. Ad.2 Pewnie , trza iść do roboty na 250 godzin miesięcznie za 700 na ręke.Morda w kubeł i nie bulgotać a jaśnie pan może cie zarejestruje po pół roku harówki na czarno i wtedy kupisz sobie Colina 3 na raty... Jasne, lepiej siedzieć na utrzymaniu rodziców i gadać głupoty, prawda? Myślisz, że od razu będziesz dużo zarabiał? Od czegoś trzeba zacząć i zwykle zaczyna się od samego dołu. Ad.3 Kretyński przykład?? Chętnie kupię od Ciebie windows za 100PLN a ofiice za 400PLN !! Mało tego jak masz takie ceny to myśle , że zrobimy interes !!! Na myśli mam oczywiście wersje BOX (chociaż OEM w tej cenie to też okazja) bo odsprzedaż wersji OEM z kartą sieciową na Allegro też jest nielegalna !!! Zajrzyj na allegro. Tam jest tego pełno. Sam kupilem Windowsa 98SE za 150zl i Worda za bodajze 100zl. Dla chcacego nic trudnego. No i co z tego, ze nielegalna. Ważne, że nie masz pirackiej kopii. Ad.4 No to tu mnie na max-a rozbawiłeś !!! Już widzę jak ceny spadają po zamknięciu czarnego rynku !! Ceny właśnie by wzrosły bo nie było by alternatywy (kłaniąją się najprostsze mechanizmy kierujące gospodarką rynkową).Po prostu dodatkowa kabza została by w kieszeniach producentów. Widać, że o gospodarce rynkowej może i słyszałeś, ale jeszcze tak naprawdę niewiesz co to jest. Ceny spadłyby od razu, bo mamy na rynku nie jednego dystrybutora, a kilku. Gdyby dystrybutor nie musiałby wliczać strat wynikających z piractwa w cenę płyty, to mógłby ją obniżyć. Poczytaj trochę na temat ekonomii, to może nie będziesz gadał podobnych bzdur. Nasi dystrybutorzy nie mogliby podwyższyć cen z tego prostego powodu, że zawsze można kupić na zachodzie. Logiczne więc jest, że ceny musiałyby spaść. Zresztą znam tą branże i wiem na jakiej zasadzie ona działa. Im więcej sprzedanych egzemplarzy, tym można wynegocjować tańszą licencję. A tak na marginesie, śmieje się zazwyczaj ten, kto próbuje w ten sposób ukryć swą niewiedzę, czego jesteś najlepszym przykładem. Ad.5 Tu bym wrócił do Ad.1 bo albo jesteś po drugiej stronie barykady albo masz bogatych rodziców , którzy Cie finansują innej mozliwości nie ma. Słuchaj nie oceniaj innych swoją miarą. To, że Ty prawdopodobnie siedzisz na utrzymaniu rodziców nie oznacza, że inni także muszą. Jeśli nie możesz pojąć takiego prostego faktu, że ktoś próbuje być uczciwy, to pozostaje Ci tylko współczuć. Boże jak czytam niektóre komentarze to dopiero sobie uświadamiam jaką wodę z mózgu zrobiła RIAA i BSA niektórym naszym obywatelom... A ja bym powiedział, że niektórzy nie mają tego ważnego organu i są już tak głęboko zakorzenieni w złodziejstwie, że uczciwość uważają za coś niepojętego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Najpierw wyjaśnię. Mareczek skomentowałeś mój post' date=' japisałem że bez hdd to mogą i poćwierkać i taka jest prawda i reszty nie mogą mi zabrać bo to nie jest żaden dowód. Coś mi się zdaje że według prawa moga zabrać tylko nośnik czyli HDD, bo na nim znajdują się dowody. Większość przypadków które znam to zabierają cały komp, wiadomo jak ktoś ma nalot to ma pełne portki i ciężko się wykłucać a powinno :)[/quote'] To źle Ci się wydaje, bo według prawa muszą zabrać całość, by było dokładnie tak, jak u Ciebie w domu, czyli zostawiają jedynie monitor. Piszesz o windowsie za 100zł i office za 400zł, no dobra a gdzie takie dostaniesz. Po pierwsze trzeba mieć licencję i dowód zakupu no i nośnik, bez dowodu zakupu mamy pirata niestety. Officce (word i excel) można zamówić jako wersja dla ucziów i studentów za 500zł, windy się nie da a jak kupimy od kogoś używany bez faktury czy paragony to jest to pirat. Nie jest to pirat w normalnym tego słowa znaczeniu, bo jest na niego licencja. To, że MS narzuca takie, a nie inne warunki sprzedaży, to już inna sprawa. Sprzedaż systemu z jakimś podzespołem jest jak najbardziej legalna, zresztą sam MS tak robi (z dyskiem, albo procesorem). Nic nie stoi więc na przeszkodzie by odsprzedać system z podespołem. A jakim, to już inna sprawa. W każdym razie takie nakazy można obejść. BSA grasują tylko po firmach, za drobnicę się nie biorą, naloty pałek to najczęściej albo jakiś większy "hurtownik" albo jakiś życzliwy kolega doniósł. BSA tak, ale policja gospodarcza już nie. Ona zajmuje się sprzedającymi piracki soft, a także kupującymi. A na koniec dochodzę do wniosku że lepiej było by gdyby piracenie zostały przycięte u samych źródeł, ceny były by jakie są, piratów by nie było, zbierali byśmy sobie pieniążki na swoją wymażoną grę, nagralibyśmy się do syta i bylibyśmy zadowoleni. A tak to co mamy wielką kupę. Można mieć praktycznie każdą grę, gramy kilka minut, szybko się nudzi, bierzemy następną i tak w kółko, wszystko zaczyna się szybko nudzić zaczynamy nażekać na coraz to nowsze gry itd itd. To jest chore. Zaczyna powoli wkurzać gadanie że gry drogie. Jak ktoś musi mieć kilkanaście gier, oczywiście nowości, w miesiącu to już uważam za duży problem bo mi starcza jedna gierka już od dwóch lat (żadko coś innego wpada) (Operation Flashpoint tak OT i mam akurat orginał :D). Dokładnie. Nikt nie każde kupować 10 gier w miesiącu. Ja też mam kilka tytułów w które nadal gram (BF1942, CS, RTCW). Najgorzej kwestia wypada tych winshit. Bo ceny za system i za pakiet (w sumie mało potrzebny) są zbyt duże adekwatnie do możliwości i wykończenia tego softu. No cóż, to nie podlega dyskusji, ale na to się już nic nie poradzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Ad1. ha,ha...nie wierze ze na aukcji ktos bedzie sprzedawal np. takiego hulka za 20 zeta jesli dopier sie u nas ukazal na dvd..zawsze mozesz powiedziec ze mozna pare razy isc do wypozyczalni i obejrzec ale bez przesady!! kto bedzie nabijal im kase???ja nie moze Ty... Jasne, Ty wolisz ukraść. Jakie to proste i tanie, prawda? Poza tym myśl czasami, to naprawdę nie boli. Na zachodzie filmy DVD nie dość, że są tańsze i to sporo, to wychodzą znacznie wcześniej niż u nas. Ad.2 widocznie Twoja siostrzenica przebywa za duzo z Toba....hmmm...a moze Ty po prostu myslisz tak jakbys byl w wieku siostrzenicy i sadzisz ze wszystko jest takie rozowe??? a co do PZU to sa to zwykle ch..e bo jesli masz np. nowy samochod za 40tys i 0% znizki to na rok AC Cie kosztuje ok 4500zl!!! To jest dopiero zdzierstwo(a tak btw. nie wierze ze nikt nigdy nie zarobil na PZU) Hmm, dziecko ile Ty masz lat? Naoglądałeś się chyba za dużo filmów i głupiejesz. Ad3. To do gierek, Filmow (nawet glupiego Windowsa) nie moga dolaczac reklam??? mi by np. wisialo czy w menu windowsa mam ikone Coca Cola czy nie...a system bylby tanszy Idź odrób lekcje, bo najwyraźniej dyskusja jest dla Ciebie zbyt trudna do zrozumienia. Co innego zapłacić za reklamę umieszczoną na 10 tys filmów, a co innego na 10 mln kopii windowsa. Znasz firmę na tyle bogatą, by było ją na to stać? Ad4. To nie jest zalosne...taka jest po prostu prawda i wiele ludzi Ci to powie...a nawet jesli to kupilbym np. 1 gierke na 4 m-ce(od tylko jednej firmy produkujacej....myslisz ze to ich zbawi???)...oni czekaja abym kupil wszystkie ich gry a i jeszcze wspomogl konkurencje.. Nie mówimy tu o jednosce. Gdyby takich ja Ty było powiedzmy 100tys, to sprzedaż by podskoczyła. A to oznacza poważniejsze traktowanie naszego rynku. Jak myślisz, dlaczego w takich Chinach Xbox jest oficjalnie sprzedawany, a u nas nie? Ad5. Dla Ciebie jest wszystko zalosne lub nedzne panie wspanialy...jakiz Ty jestes elokwentny i wogole....myslisz ze tak latwo wyjechac??? ze tak nas tam chca?? musze tu mieszkac(na razie napewno) i chce tez korzystac z dobrodziejstw ktorymi sie ciesza ludzie na calym swiecie...chociaz namiastke tego moge przez to posiadac...do idealu jeszce daleko ale...patrzac Twoim tokiem myslenia powinienem sprzedac kompa, video, telewizor no i radio poniewaz mnie nie stac aby miec kasety, cd, itd. oryginalne....jesli moge nagrac piosenke z radia i potem jej sluchac(choc nie wiem czy to tez nie jest nielegalne) to dlacxzego nie sciagnac jej??? Nikt Ci nie zabrania korzystać z tych, jak to nazwałeś "dobrodziejstw", ale też nikt Ci nie każe od razu ich kraść. To jest żałosne i nie zmienisz tego, choćbyś chciał. Nikt Ci nie każe niczego sprzedawać, tylko zacząć zarabiać na swoje potrzeby. Kradnięcie jest moralnie naganne i uderza w nas samych. Ale tego nie będę tłumaczył, bo i tak nie zrozumiesz. i na koniec przyznaj sie : nie masz zadnych piratow naprawde??? jesli nie masz to znaczy ze masz full kasy... Nie mam i nie zarabiam wiele. Po prostu gram tylko w to co mnie interesuje, a nie szpanuje przed znajomymi, że grałem w 30 gier w miesiącu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 MARECZEK przestan pisac 3 odpowiedzi w 3 oddzielnych postach !!!! chyba ze chesz zeby Reed sie tym zajal ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Reed zrób coś z tym mareczkiem - bo to jasnej kur...icy można się nabawić czytając 6 postów pod rząd !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 wszystko ok mareczek poza jednym nie rozumiem jak mozesz tak bezgranicznie wierzyc w uczciwosc sprzedawcow/dystrybutorow w ich szlachetne intencje ktore za wszelka cene chca zniweczyc piraci komputerowi... Jezeli tak jest jak mowisz to powinnismy ich wspierac gdyz tepia piratow nie po to aby wiecej ludzi kupilo od nich drogiego windowsa a po to aby pobnizyc jeszcze bardziej juz i tak "obnizone na skraj oplacalnosci ceny oprogramowania...." Bo przeciez im chodzi o nasze sumienia - zebysmy mogli spac smokojnie jak zamkniemy bezpiecznie nasz komputer po wylaczeniu legalnego systemu operacyjnego. Zapewne tez po akcjach w zielonej gorze ceny na oprogramowanie tam spadna drastycznie gdyz drastycznie spadnie piractwo w tamtych rejonach ... A ja ci powiem tak - jak ja bylbym billem g to nie obnizyl bym ceny programow bo po co ????? Cena za ms windows nie ma wliczonych strat za piracenie - jest to cena jaka wymyslili analitycy rynku - jest to maxymalna cena jaka sklonni beda zaplacic uzytkownicy komputera. I jest to normalne i robia tak wszstkie firmy - nie tylko te zwiazane z it. Przyklad - levisy 501 najpopularniejszy model jakl myslisz dlaczego kosztuja akurat tyle podczas gdy koszty ich wyprodukowania sa kilkanascie razy tansze ???? Bo levis wynajal sztab analitykow ktorzy wyliczyli ze srednio polak bedzie w stanie zalacic wlasnie taka sume za znane markowe spodnie.... Obliczyli tez ze obnizenie ceny spowoduje wzrost liczby ludzi ktorzy je kupia jednak rachunek i tak jest kozystniejszy wlasnie jak sa drozsze ... Tak samo jest z oprogramowaniem - i nawet jak nie bedzie piractwa to ceny nie zostana obnizone a nawet jesli tak to symbolicznie gdyz microsoft doskonale wie ile beda sklonni zaplacic mu ludzie za nowy system czy office i napewno nie da sobie wyjac tych pieniedzy z kieszeni Wiec wg tego co piszesz w usa powinny byc najnizsze ceny za legalne oprogramowanie gdyz wedlug raportu bsa za rok 2002 piractwo tam bylo na najnizszym poziomie na swiecie - 23 % a jakos nie widze kosmicznych roznic w cenach Przykladowo winxp prof w usa kosztuje okolo 300 usd u nas jest to okolo 1300 zl a wezmy pod uwage ze microsoft to firma amerykanska wiec odpada im wiele kosztow minn tlumaczenie systemu, podatki, cla export itd... Jakos nie widac zeby bill g obnizal tam ceny ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 ... bla bla bla .............. Masz w wiekszosci racje, ale : Pisz odpowiedzi w jednym poscie, tak jak zauwazyli to juz koledzy powyzej. Rob : [quote="ktostam"] bla bla bla bla ....[/quote][quote="ktos_inny"]ble ble bla bla[/quote][quote="ktos_inny_2"]ble bli blu bla[/quote]i odpowiadaj kazdemu komu chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Mareczek :evil: Nauczże się chłopie: 1. Cytować jak należy 2. Umieszczać WSZYSTKIE swoje wypowiedzi w jednym poście, niezależnie, ilu osobom odpowiadasz :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 To ja lekko zboczę z głównego tematu i się spytam : czy ktoś wie ile czasu tpsa przechowuje na serwerach informacje o połączeniach użytkowników sdi,neo,dsl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 hm... nie wiem czy wiecie ale przeszukiwali juz zaklad energetyczny w lodzi , wiem bo qmpla starszy tam pracuje. niestety sam mam pelno piratow , w wiekszosci filmy ale gier tez pelno ktorych nazbieralem jak bylem mlody gloopi:/ mam tylko nadzieje ze nie wpadna na moje osiedle... co to by bylo , łojoj... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Instaluje sobie windowsa 2003 evaluateuate z PCWK... i zonk! Trza znac seriala... Wie ktos jak go uzyskac, czy moze gdzies zapisany w pismie a ja slepota jestem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 [.....] ad 2 - LOL^2 na takiej podstawie to sobie moga wystawic nakaz do przeszukania smietnika osiedlowego PS polecam lekture ustawy o ochronie danych osobowych :!: a ja ci polecam kodeks, maja 14 dni na dostraczenie ci nakazu po rewizji, dostaniesz go jesli sie okaze ze rzeczywiscie byles piratem, dostaniesz list z przeprosinami jesli sie pomylili Art. 44. § 1. W celu znalezienia i zatrzymania przedmiotów podlegających oględzinom lub mogących stanowić dowód rzeczowy, Policja, a w toku czynności wyjaśniających również inne organy je prowadzące, mogą dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że przedmioty te lub dowody tam się znajdują. § 2. Przepis § 1 stosuje się odpowiednio do przeszukania osoby, jej odzieży lub podręcznych przedmiotów. § 3. Przeszukanie następuje na mocy postanowienia prokuratora lub sądu. § 4. W wypadkach niecierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie nie mogło być uprzednio wydane, można przeprowadzić przeszukanie bez takiego postanowienia, jednak organ dokonujący tej czynności zobowiązany jest następnie zwrócić się niezwłocznie do prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Na żądanie osoby, u której dokonano przeszukania, doręcza się jej w terminie 14 dni postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia przeszukania. O prawie wystąpienia z takim żądaniem należy ją pouczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Instaluje sobie windowsa 2003 evaluateuate z PCWK... i zonk! Trza znac seriala... Wie ktos jak go uzyskac, czy moze gdzies zapisany w pismie a ja slepota jestem :D Zerknij na stronę 126. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Instaluje sobie windowsa 2003 evaluateuate z PCWK... i zonk! Trza znac seriala... Wie ktos jak go uzyskac, czy moze gdzies zapisany w pismie a ja slepota jestem :D Musisz zarejestrować sie na stronie microsoftu to ci przyślą mailem link do ściągnięcia tej windy(ściągać nie musisz bo masz na płycie) i seriala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 thx... kurcze stronka http://www.microsoft.com/windowsserversystem akurat nie dziala ;( ale nic poczekam... :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 [.....] ad 2 - LOL^2 na takiej podstawie to sobie moga wystawic nakaz do przeszukania smietnika osiedlowego PS polecam lekture ustawy o ochronie danych osobowych :!: a ja ci polecam kodeks, maja 14 dni na dostraczenie ci nakazu po rewizji, dostaniesz go jesli sie okaze ze rzeczywiscie byles piratem, dostaniesz list z przeprosinami jesli sie pomylili Art. 44. § 1. W celu znalezienia i zatrzymania przedmiotów podlegających oględzinom lub mogących stanowić dowód rzeczowy, Policja, a w toku czynności wyjaśniających również inne organy je prowadzące, mogą dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że przedmioty te lub dowody tam się znajdują. § 2. Przepis § 1 stosuje się odpowiednio do przeszukania osoby, jej odzieży lub podręcznych przedmiotów. § 3. Przeszukanie następuje na mocy postanowienia prokuratora lub sądu. § 4. W wypadkach niecierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie nie mogło być uprzednio wydane, można przeprowadzić przeszukanie bez takiego postanowienia, jednak organ dokonujący tej czynności zobowiązany jest następnie zwrócić się niezwłocznie do prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Na żądanie osoby, u której dokonano przeszukania, doręcza się jej w terminie 14 dni postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia przeszukania. O prawie wystąpienia z takim żądaniem należy ją pouczyć. No ladnie tutaj mnie zaskoczyles. Raczej bez nakazu to w Polsce nie wejda bo nie sa na 100% pewni ze czegos takiego nie masz a w razie pomylki kto by za cos takiego beknal?? Niestety ale nie sadze zeby przyslali ci poprostu "przepraszam" jezeli sie pomyla. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 http://www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,1794674.html znow tekst w wyborczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 PAMIETAJCIE zawsze macie prawo nie wpuscic policji gdy nie ma nakazu, a jesli ma zastanawiam sie czy oni tak od razu przystapili by do wywalania dzrzwi ?? :)Mylisz sie . podobno zawsze moga powiedziec ze jak ich nie wpuscisz to jak przujda z nakazem to zniszczysz do tego czasu dowody. i dlatego wchodza do mieszkania odrazu a pozwolenie przyniosa ci za pare dni :) ja na szczescie juz mam wsio legalne (legal windows + freeware rulez :) )i za bardzo sie nie przejmuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 ja juz wszystkie piraty wywiozlem z domciu razem z dodatkowym dyskiem z filmami i MP3 :twisted: ,teraz mam WinServer2003 180dniowy , OpenOffice'a i moga mi teraz skoczyc na pukiel :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Trzeba bedzie instalnac linuxa i odpalac go z dyskietki. Raczej nic wiecej nie beda chcieli ogladac. :D A plytki to trza pochowac gdzies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Trzeba bedzie instalnac linuxa i odpalac go z dyskietki. Raczej nic wiecej nie beda chcieli ogladac. :D A plytki to trza pochowac gdzies. A nie lepiej wogóle odpalic linuxa z płyty CD, bez instalacji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 prawo 8O nietykalnosc 8O niskie ceny 8O pewne slowa poruszone w tym temacie tutaj po prostu mnie szokuja bardziej niz Matrix. O policji nie chce sie wypowiadac, poniewaz nie chce sie niepotrzebnie denerwowac uwazam ze szkoda mojego zdrowia Powiem tylko tyle ze zyje juz troszke na tym swiecie i ze nigdy nie spotkalem tego "prawa", "nietykalnosci" i "niskich cen", prosilbym o adres tych scisle tajnych i chronionych istot bo chetnie zobaczylbym jak to cos wyglada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...