Skocz do zawartości
Kal-el

czy przesiadać się z KT400 na nForce2 ??

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa wyglada tak mam MSI KT4V i bartonka 2500+ podkreconego na 3200+

i tu jest moje pytanie czy jest sens przesiadac sie na plytke nForce2 biorac pod uwage ze na rynku pojawili sie anthlony 64, a z mojejgo bartonka juz tak sporo sie wycisnelo :) jakie sa za i przeciw i w przypadku zmiany na nForce2 jaka plyte doradzacie?

pozdrofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zmieniał mam teraz kt600 a miałem nf2 jak tylko wejdzie to kupuje an7. Czuje ze te kt600 to jakies wolniejsze jest moze to też taka psychiczna zraza po posiadaniu najlepszego chipsetu.W każdym badz razie jak bym miał kase to bym wymieniał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy gadacie , jasne ze wymieniaj , po pierwsze to ze masz zablokowany dzielnik , a dwa to puscisz proca na fsb 200 mhz lub wyzej ( nawet jak nominalnie bedzie mial 3200+ ) , to na wydajnosci zyskasz sporo , przeciez woznica w przepustowosci pamieci ram jest spora pomiedzy 166(kt 400 , no chyba ze jestes szalencem i lubisz zabijac dyski :wink: ) , a 200mhz lub wiecej ehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wlasnie jestemw trakcie zmiany :D

MSI kt4v, palomino 2000+(to gowno sie wogole nie kreci ;p)

na ASUSA A7N8X-X Deluxe i na 1700+ jiuhuba(Hajmon3 mowi ze kreci mu sie spokojnie na 2,5Ghz) I jak wszytsko mzontuje to bedzie jazda na maksa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak chyba bede zmienial tylko musze poczekac na dragona chiefteca :)

powiem tak gdy mialem palomio 2000+ to koelega na tym samym procku i karcie ( ja mialem 8500le on 9100 ) to on w 3dmarku 2003 mial 1340pkt a ja mialem prawie 1000 :)

jedna roznica to wlasnie plyta ja MSI KT4V na KT400 a on Abit na nForce 2 :)

czyli to jest prawie 30% przyrostu teorytycznie :)

wiec czekamy, na zmiany :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak chyba bede zmienial tylko musze poczekac na dragona chiefteca  :) 

powiem tak gdy mialem palomio 2000+  to koelega na tym samym procku i karcie ( ja mialem 8500le on 9100 ) to on w 3dmarku 2003 mial 1340pkt a ja mialem prawie 1000 :) 

jedna roznica to wlasnie plyta ja MSI KT4V na KT400 a on Abit na nForce 2 :) 

czyli to jest prawie 30% przyrostu teorytycznie :)

wiec czekamy, na zmiany  :wink:

Wątpie żeby te 300pkt było spowidowane różnymi płytami bo 3dmark03 to głównie na testy karty jest nastawiony może on miał wyżej taktowanego tego radka albo coś w tym rodzaju bo nie chce mi się wieżeyć że nf2 daje taką szmoć :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...