Kal-el Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 sprawa wyglada tak mam MSI KT4V i bartonka 2500+ podkreconego na 3200+ i tu jest moje pytanie czy jest sens przesiadac sie na plytke nForce2 biorac pod uwage ze na rynku pojawili sie anthlony 64, a z mojejgo bartonka juz tak sporo sie wycisnelo :) jakie sa za i przeciw i w przypadku zmiany na nForce2 jaka plyte doradzacie? pozdrofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Dla mnie nie ma sensu,chyba nie narzekasz na wydajność? :) Zmiana da ci niedużo,koło 3%.Nie warto,chyba że naprawdę mało musisz dopłacić do nowej płyty..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jak dla mnie to jak najbardziej tak. Ten procesor i jaka porzadna plyta z wyzszej polki na Nforce 2 ABIT NF7-S(l), ASUS A7N8X DELUXE starczy ci na długo i zapewne podkrecisz na niej jeszcze wiecej swojego bartka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja bym zmieniał mam teraz kt600 a miałem nf2 jak tylko wejdzie to kupuje an7. Czuje ze te kt600 to jakies wolniejsze jest moze to też taka psychiczna zraza po posiadaniu najlepszego chipsetu.W każdym badz razie jak bym miał kase to bym wymieniał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ja bym nie zmienial, za maly zysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja bym też nie zmieniał nie ma sensu wolał bym do grafy dołożyć a 3200+ to mi by to wzupełności wystarczyło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 co do grafy to mialem 8500le ale juz puka 9600XT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 co wy gadacie , jasne ze wymieniaj , po pierwsze to ze masz zablokowany dzielnik , a dwa to puscisz proca na fsb 200 mhz lub wyzej ( nawet jak nominalnie bedzie mial 3200+ ) , to na wydajnosci zyskasz sporo , przeciez woznica w przepustowosci pamieci ram jest spora pomiedzy 166(kt 400 , no chyba ze jestes szalencem i lubisz zabijac dyski :wink: ) , a 200mhz lub wiecej ehh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 nie warto zmieniac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 A ja wlasnie jestemw trakcie zmiany :D MSI kt4v, palomino 2000+(to gowno sie wogole nie kreci ;p) na ASUSA A7N8X-X Deluxe i na 1700+ jiuhuba(Hajmon3 mowi ze kreci mu sie spokojnie na 2,5Ghz) I jak wszytsko mzontuje to bedzie jazda na maksa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jednak chyba bede zmienial tylko musze poczekac na dragona chiefteca :) powiem tak gdy mialem palomio 2000+ to koelega na tym samym procku i karcie ( ja mialem 8500le on 9100 ) to on w 3dmarku 2003 mial 1340pkt a ja mialem prawie 1000 :) jedna roznica to wlasnie plyta ja MSI KT4V na KT400 a on Abit na nForce 2 :) czyli to jest prawie 30% przyrostu teorytycznie :) wiec czekamy, na zmiany :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Masz kasę zmieniaj. Masz mniej kasy, poczekaj aż antek 64 stanieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jednak chyba bede zmienial tylko musze poczekac na dragona chiefteca :) powiem tak gdy mialem palomio 2000+ to koelega na tym samym procku i karcie ( ja mialem 8500le on 9100 ) to on w 3dmarku 2003 mial 1340pkt a ja mialem prawie 1000 :) jedna roznica to wlasnie plyta ja MSI KT4V na KT400 a on Abit na nForce 2 :) czyli to jest prawie 30% przyrostu teorytycznie :) wiec czekamy, na zmiany :wink: Wątpie żeby te 300pkt było spowidowane różnymi płytami bo 3dmark03 to głównie na testy karty jest nastawiony może on miał wyżej taktowanego tego radka albo coś w tym rodzaju bo nie chce mi się wieżeyć że nf2 daje taką szmoć :roll:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jeżeli więcej na zmiane nie wydasz jak 150zł to jak najbardziej się opłaca .ja też przechodziłem z kt400 na nforca i jestem zadowolony.pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Tak warto zmieniać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 zmieniłem nie żałuje !! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...