Skocz do zawartości
Chuck

GeForce4 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam karte graficzna GeForce 4 MX 440 AGP8X 64MB DDR + TV-OUT na plycie ECS k7s5a (Procesor: Athlon 1700+, pamiec: 256 MB SDRAM, dysk chyba nie ma znaczenia...) i wystepuje u mnie pewien problem :(.

Mianowicie: kolory w Windows i podczas uruchamiania (tzn. wszystkie kolory) sa bardziej zielone niz powinny, kiedy przeloze na stara karte (RIVA TNT 2 M64) wszystko jest w pozadku. Na poczatku kozystana z GF4 tez nie bylo zadnych problemow, zaczely sie dopiero po przeinstalowaniu systemu. Uzywam Windowsa XP. Nie wiem co mam zrobic, czy moze oddac karte na gwarancji czy tez wina lezy raczej po mojej strony. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.

--------------EDIT-------------

Kolory sa moze nie tyle zielone bardziej, co zupelnie nie takie jak byc powinny, wszystko wydaje sie ciemniejsze a rozjasnienie w zaden sposob prawidlowych kolorow nie przywraca. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blad sterownikow to napewno nie jest, poniewaz nie tylko w Windowsie sa zkaszanione kolory. Przez caly proces uruchamiania komputera (takze w Biosie) kolery niestety sa inne. :(

Z poczatku myslalem, ze moze jest to konflikt pamieci karty z pamiecia RAM. Czy to moze byc przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...