cannabis Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 kupilem nowiutkiego skladaka (z podpisu). od poczatku krok po kroku instalowalem stery do wszystkich podzespolow. mialo chodzic jak zyleta a tu lipa :( . mam xp home i np instalujac stery do herculesa, pomimo tego ze byly ze strony herculesa (catalyst 3.8 - na 3.9 tez sie resetuje) pisze mi, pomimo ze sa do tego systemu, ze nie sa kompatybilne ale co mam zrobic jak ich nie instalowac. moze tu tkwi przyczyna, ale nie chce nic sugerowac. aha wykrzacza sie w roznych sytuacjach czyli nie moge podac typowych sytuacji bo jest ich zbyt wiele. jak juz sie zresetuje i znow zaladuje to sie pojawia ze byl jakis krytyczny blad ale ze juz wsio jest dobrze. proponuje mi bym wyslal raport i to robie. ale microsoft oczywiscie nie rozpoznaje bledu pisze tylko ze cos ze sterami. czy to wina sprzetu czy sterownikow. prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Reinstall windy od zera i instalujesz stery dostarczone ze sprzętem. Jak nie pomoże to obstawiam zasiłkę. W końcu to co masz prądu trochę żre... PS: Usuń drugi topic bo Ci się dwa dodały :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 juz dwa razy reinstalowalem a i ziom mi liczyl ile to mnie wiecej zre i powinno dac rade. a przypuscmy ze nie zasilka to co moze byc jeszcze przyczyna choroby kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ty ja też mam ten problem... czy przy tym sprzęcie co mam to wystarczy zasiłka chiefteca 360W ? czy musze wyłożyć na 420 ? ale prosze o pewne odpowiedzi a nie typu "wydaje mi sie" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Hmm moze ktoras czesc sie przegrzewa, np u mnie jak sie grafa grzeje to robi restart. Sprawdz chlodzenie w kazdym podzepole (grafa, CPU, mostek polnocny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 mam bardzo podobny problem, stzret taki jak w podpisie. Dość czesto bez zadnej przyczynu padak komp, restartuje sie... czarny ekran i od nowa sie bootuje. Zasiłka nie daje rady?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 a jaką masz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 na moje oko to wygląda na słabą zasiłke która nie wytrzymuje... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jeste to standardowa zasilka od modecom feel V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ta, ale ile W ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzian Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ja mam taki problem ze mnie we wszytskim do windy wywala:/ wie ktos co moze byc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ta, ale ile W ?a 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 za slaba zsailka 8) modecom, codegen jedna cholera (no chyba ze masz nowego modecoma robionego przez fortrona to respect :) ) i to ze pisze na nich 300 czy 400w to nic nie znaczy. te zasilki nie sa w stanie dac tyle mocy. polecam wymiane albo sprawdzenie na jakims markowym (np popularny ostatnio chieftec 8) ) zasilaczu czy problem wystepuje nadal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ludzie kombinujecie czy zasilka wytrzyma czy nie a nikt napiec nie podal :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Racja. miernik w łapkę i mierzyć napięcia na włączonym kompie :D Albo zlecić to komuś kto umie. Jak napięcia będą ok to można zasiłkę wykluczyć, a jak nie to wiadomo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 moj zasilacz to Zasilacz Modecom FSP350-60PN(PF) 350WPFC. rzeczywiscie moze nie dawac rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ludzie kombinujecie czy zasilka wytrzyma czy nie a nikt napiec nie podal :?w biose napiecie sa ok, troszeczke poniezej normy [ok 0.1V] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Bios to nie miernik :!: Zmiana wersji biosu często powoduje zmianę odczytu temperatur i napięć. Kwesta kalibracji przez poducenta mobo. Dlatego do pomiaru napięć tylko miernik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 moj zasilacz to Zasilacz Modecom FSP350-60PN(PF) 350WPFC. rzeczywiscie moze nie dawac rady?to jest modecom z fortronem w srodku, wiec raczej nie on, ale miernikiem napiecia zawsze warto sprawdzic, odpal memtesta, prime95, sprawdz czy nic sie nie przegrzewa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 moj zasilacz to Zasilacz Modecom FSP350-60PN(PF) 350WPFC. rzeczywiscie moze nie dawac rady?to jest modecom z fortronem w srodku, wiec raczej nie on, ale miernikiem napiecia zawsze warto sprawdzic, odpal memtesta, prime95, sprawdz czy nic sie nie przegrzewa ... nie wiem co to znaczy ale w memtest86 wyskakuje mi sporo bledow, program pisze jakies cyferki i obok 66,6MB potem znow cyferki i 84,1MB i tak co chwile. co to znaczy? :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 nie wiem co to znaczy ale w memtest86 wyskakuje mi sporo bledow, program pisze jakies cyferki i obok 66,6MB potem znow cyferki i 84,1MB i tak co chwile. co to znaczy? :( :( To znaczy ze pamiec Ci sie sypie ... sprawdz je na innym kompie i jezeli bedzie to samo to do wymiany (gwarancja) i wg mnie to na 99.9% powod, ze komp Ci sie zwiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 nie wiem co to znaczy ale w memtest86 wyskakuje mi sporo bledow, program pisze jakies cyferki i obok 66,6MB potem znow cyferki i 84,1MB i tak co chwile. co to znaczy? :( :(A zmieniałeś timingi albo podkęcałeś pamięci?? Długo masz ten sprzęt, i od jakiego czasu są problemy? Ja bym zmienił zasilacz (nawet jeśłi to nie jego wina te zwisy) bo on taki sprzęt ledwie ciągnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannabis Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 memtest86 chodzil mi dzis przez cala noc i jestem zadowolony. wystarczylo mu w biosie zmenic napiecie RAMu z nominalnego 2,6V na 2,7V i to rozwiazalo problem. wlazlem na stronke producenta (kingston) i tam bylo napisane 2,6V +/- 0,1. nie sadzilem ze to ma jakies znaczenie ale juz nie sypie bledami. czyzby producent walnal sie troche w obliczeniach? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtle79 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 To ja się przy okazji dołączę. Problem jest podobny.Niedawno padł mi zasilacz (300 W) i zmieniłem go na 400 W (Mercury czy jakoś tak, zapomniałem). Godzinę przed awarią podkręciłem procka i pamięć. Jak pisałem - wymieniłem zasilacz i problem zniknął, ale pojawił się następny. Komp zaczął się resetować. W biosie wszystko mam ustawione na domyślne. Komp działa, działa i sru. Potem przy starcie zresetuje się jeszcze raz czy dwa i jest spokój. Myślałem, że to winda i ją przeinstalowałem. Zauważyłem, że komp resetuje się, kiedy winda jest świeżo zainstalowana. WinXP krzyknął raz przy uruchamianiu, że to może być wina wykrytego sprzętu. O co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Gucio, zobacz na mój config i będziesz miał odpowiedź czy Chieftec 360 W wystarczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ja bym zmienił zasilacz (nawet jeśłi to nie jego wina te zwisy) bo on taki sprzęt ledwie ciągnie. Ejjj zasilka modecoma 350 na bebechach fortrona ledwo ciagnie taki sprzecior ?? 8O czlowieku przeciez to fortron ... to lepiej niz Szef 360 ! (tak moim zdaniem - mi fortron 300 ciagnie tez troche sprzetu, tylko grafike dorzuce mu jakas i bede hepi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 forton jest na pewno zajeb****, ale zobacz jaki on ma sprzęt, większość z górnej półki, ten jego komp sporo prądu zżera i nie wiem czy taka moc zasiłki nie jest za mała(całkiem możliwe że wystarczy ale przy takim sprzęcie nie pożałowałbym kasy na zasilacz min 400W). Najlepiej niech napisze jakie ma napięcia i będzie wszystko wiadomo. POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 hmmm czy ja wiem czy ten modecom to taki wypasiur.....mialem tego modecoma 350watt(z siriusa) no i dawal napiecia gorsze od mojego starusienkiego enlighta ktory sobie wlasnie pomyka w kompie :D a i grzal sie dosc, blacha zasilki miala okolo temp. ciala, a moj enlight jest zimny....wiec ja juz zbytnio zasilek modecoma nie qpie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ok ale pisal juz ze mu pamiatki sie sypaly a 350w to spox styknie nawet jak na taki sprzecior zauwaz ze to fortron i z 300 wyciagniesz cos kolo 390, to ile sie wyciagnie z 350 ? :D a grzanie sie obudowy to widac urok takiej konstrukcji - mi tez sie grzeje ale nie narzekam, bo napiecia daje stabilne :) a Grzesiu a Ty qpiles tego modecoma FSP350PN ? czy ta tansza wersje z normalnym wentylem? bo jak ta tansza to sie nie dziw.... tylko fsp350pn jest oparte na fortronie ! (no moze jeszcze jakies nowsze modele :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ok ale pisal juz ze mu pamiatki sie sypaly a 350w to spox styknie nawet jak na taki sprzecior zauwaz ze to fortron i z 300 wyciagniesz cos kolo 390, to ile sie wyciagnie z 350 ? :D a grzanie sie obudowy to widac urok takiej konstrukcji - mi tez sie grzeje ale nie narzekam, bo napiecia daje stabilne :) a Grzesiu a Ty qpiles tego modecoma FSP350PN ? czy ta tansza wersje z normalnym wentylem? bo jak ta tansza to sie nie dziw.... tylko fsp350pn jest oparte na fortronie ! (no moze jeszcze jakies nowsze modele :) aj to sorki, ja mialem tego modecom ISO - 450PFC :( no ale ktos go kupil na allegro wiec looz(za 95zl) a tego enlighta mialem wlozyc do kompa z duronem ale cos mie skusila jego waga i wlaczylem kompa na nim wejscie do biosu a tu napiecie bez (prawie) zadnych odchylow.....CO FIRMA TO FIRMA..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...