Skocz do zawartości
yaro120

Zakupiłem P4 2,66 i co dalej

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktos nie popracowal sobie na pentiawce, chociaz chwile, to nie wie czemu ludzie to kupuja. Ot co..

Powiem trochę dłużej:

Bardzo często pracuję na Procku Intela, ale jestem daleki od takiego stwierdzenia. W domu mam Amd i nie odczuwam tak przez niektórych mocno podkreślanej przewagi PIV. Owszem dobry procesor, ale żadne cudo i trochę za drogi jak na oferowane możliwości. Nie zamierzam też nikomu wmawiać żeby kupował Amd zamiast Intela, to wolny kraj i każdy kupuje co chce (przynajmniej w teorii tak powinno być :D ) Powiem więcej : gdybym miał dołożyć kasę wolałbym kupić PIV niż Fx'a, ale nie przesadzajmy z tą doskonałością Intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą doskonałością jest tak, że intel ma problemy z normalnością (nowe prescoty) bo jak nazwać to, że procki intela nie chcąchodzić z chipsetami intela ???

tylko sporo ludzi wali drzwiami i oknami do media tragedia i innych badziewiastych realów żeby kupić komputer i albo dostająszmatławego cefalona albo strasznie drogie pentium, w dodatku bez HT i z ramem ddr 266 :lol:

intel jest dobry (pomijając prescoty) ale nie wart swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej nie przesadzajcie :) ja mam p4 1,6@2,32  i daje rade ;)

chce go jeszcze min rok uzywac i mysle ze bedzie dawal rade 

w 3dmark2k1 np na mojej grafie mam wyniki w niczym nie odbiegajace od duuuzo szybszych athlonow wiec nie dramatyzujcie tak bardzo :)

No chyba ze kogos bola wykresy w sisoftsandrze :) ale chyba wazniejsza jest realna wydajnosc a nie syntetyczne benchmarki

podaj linki do compiera marka 2k1 i 2k3

nie mam "compiera" zarejestrowanego w bazie :)

moge ci podac wyniki ot tak chyba ze mi nie wierzysz - zrzutow nawet nie moge dac bo grafa dzisiaj pojechala do komputronika ...

2k1se z latka pod dx9 na NIEKRECONEJ grafie - czyli 250 i 444 mam okolo 11,5k

2k3 juz nie pamietam ale 1,5 k napewno

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd Rulezz.

Co do Media Markt po prostu ludzie tam jezdza bo uwazaja sie za modzejszych i mysla ze tam sa jacys eksperci i im bubla nie sprzedaja a jak wszyscy wiemy tak nie jest. I nie dziw sie ze kupuja tam bo po prostu sie nie znaja a oferty sa tak przygotowane zeby skusic jak najwiecej osob. Powiem ci ze sposob ulozenia towaru i kolejnosc w jakim on jest ulozony na regalach jest z gory przemyslany.

Nie bende tu pisal o tym czy kupowanie takiego czy innego proca jest zasadne bo po praostu to jest wybor tego kto wydaje te pieniadze i kfestja gustu. A jak wiemy o gustach sie nie rozmawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem krotko:

Jak ktos nie popracowal sobie na pentiawce, chociaz chwile, to nie wie czemu ludzie to kupuja. Ot co..

Każdy ma swoje racje, ale co fakt to fakt. Sam mam sprzęt taki jak w podpisie i nie narzekam (wręcz przeciwnie :twisted: ). Składałem ludkom kompy na AMD i też nie narzekają :)

A co temp. to na moim procu max temp to 52 stopnie vcore 1.525

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka(nascie??)kompow. Jedne to platformy AMD inne to platformy Pentium. Ozadnej z tych firm nie moge powiedziec zeby mi sie jej produkty nie podobaly. Ale Platformy te podobaja mi sie za cos innego. Nie mozna porownywac AMD i Intela calosciowo, w pewnym obszaze dzialania intel lepszy, kiedy indziej AMD. W srod uzytkownikow komputerow domowych, zdecydowanym liderem jest AMD. Najpierw ze wzgledu na cene, a potem ze wzgledu na wydajnosc w poplarnych domowych zastosowaniach. Intel rzadzi w zastosowaniach biurowych, i profesjonalnych.

Jak sobie kolega kupil Intela to dobrze - Jego wybor, i jak ma pytania to trza mu pomoc, a nie pisac ze zle zrobil kupujac pentiawke. Zle nie zrobil. Na pewno sa inne lepsze mozliwosci wyboru niz P4 2,66, ale za kazdym razem trzeba sprawdzic wszystkie "zmienne".

Ja uwazam, ze zakup dobry, przy tych zalozeniach ktore podal Yaro. Sam pewnie tez bym tak zrobil.

ps. roznice w dzialaniu Platform AMD i Intel w konfiguracjach praktycznie identycznych(roznica to procek i plyta), jak ktos ma ochote moze sam sprawdzic organoleptycznie u mnie :D. Zapraszam, wtedy, po takim tescie samemu mozna sobie wyrobic opnie, bo onie innych sa po prostu subiektywne. Nawet moja opinia jest subiektywna - bo moja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ale ja cały czas mam dylemat z chłodzeniem, ale powiem wam krótko takiej stabilności jak ma P4 nie da wam AMD. Pozdro i czekam na sugestie dotyczące chłodzenia ?! Spideroso a ty czym chłodzisz, aaa i jeszcze jedno pytanie do ciebie wiem że płyta robi jakoś tak że np;.przedział 133-140 to jest tak dla hdd i k.dźwiękowej 140-150 jest tak...... Wiecie o co mi chodzi? Poprostu jakie proporcjonalnie najlepsze jest prędkości FSB przyjąć do podkręcenia. POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodze OCZ Eliminatorem 2 - Rewelacyjna wydajnosc i bloga cisza

Co do czestotliwosci FSB, to jesli nie masz blokady mnoznika, wtedy najlepsze sa wielokrotnosci 33, bo dla takich czestotliwosci FSB jest ustwiona blokada w chipsetach intela. Czyli Ustawiac 133, albo 166, 200

Jesli chodzilo ci o cos innego, a ja nie zrozumialem to wal na gg - 2336655

ale tylko po 16, bo wczesnie to praca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...