Ramzes Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Niedawno nadziałem sie na ten komunikator, extra zrobili rozmowe głosową, jakość super, nie ma jakichś dodatkowych ustawień, wszystko byłoby ok gdyby nie jedna wqrzająca rzecz. Jak gadają w tym samy momencie 2 osoby to się coś tnie i wiesza, po prostu nic nie słychać przez chwile Może ktoś wymyśłił jak to ominąć, może coś pokonfigurować trzeba ... będe wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Port 80 jeśli masz firewalla/maskaradę. Czasem jest to wina łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Nie wiem w jakim stopniu może być winne łązcze, ja mam dsl-a w sieci, kumpel tak samo A czy da coś przekierowanie jakichkolwiek portów, niekoniecznie 80?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Przekierowanie portów dużo nie da, ustaw używanie portu 80. Dsl'a w sieci? Czyli ile osób i jakiego? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 DSL 512kb/s na 13 osób(Przeklęta TP niestety :( ), szukamy jeszcze ze 3 osób i zmienimy na 1mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 To sprawdź jakie jest obciążenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Qrcze, nawet nie bardzo wiem czy moge jakoś to spr, mamy router i nie mam możliwośći dostęu do niego, wiem tylko ile kompów jest włączonych, akurat teraz 4 ale problemy w SKYPE-ie były niezależnie od użycia łącza. Skype potrzebuje mniej więcej z 5-6 kb w obie strony żeby cacy działało, nie wiem czemu coś jest nie tak, może to po prostu wada programu że się wali jak gada się jednocześnie. A jak jest u was, nie ma problemów jak próbujecie mówić w tym samym momencie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Oj, widze że skype to jeszcze niezbyt popularny programik, a szkoda bo jest naprawde dobry. Mam prośbe do jakiegoś modera-może da rade przenieść ten temat do działu o sieciach i necie, może tam zaglądają częściej ludzie znający się na działaniu komunikatorów internetowych, nie chcem zakładac nowego topica bo to nie ma sensu, po co śmiecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 mam i uzywam. problemy opisane przez ciebie pojawialy sie u mnie tylko wtedy gdy druga strona miala slabe lub obciazone lacze. 512kb tepsy na 13 osob... to jest slabe i zapewne obciazone lacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Przenoszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Wiesz rzeczywiście tak jest ;/ Jak gadają 2 osoby równocześnie jest zamęt, ale jest to celowe działanie programu dla lepszej jakości, zauważyłem że skype wycina echo!! To też może powodować twój problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Oj, widze że skype to jeszcze niezbyt popularny programik, a szkoda bo jest naprawde dobry. mało popularny???? 3 miesiące i ponad 3 miliony pobrań to sporo. W polsce może i mało popularny bo ile osób na internet no moze w porównaniu do GG ale tu wiele to martwe dusze- A przerywanie tez może być jak druga osoba ma bardzo słaby komp i dodatkowo dziłają jakieś programy w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 witam, niedawno powstało forum związane głównie ze Skype, narazie jest kiepsko bo mało osób o nim wie ale ja już wiem i mówie wam: http://skypepl.board.dk3.com/2/index.php pod ksywą Maciekk :D będe ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soql Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Nie podoba mi się skype - nie można gadać po sieci lokalnej !!!! Proponuje zainteresować się TeamSpeak`iem - przenośy (linux i windows) i super - można gadać w kilka osób, ustawiać kanały z różnym kodowaniem (bitrate`em przedewszystim). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Skype ma zastosowanie raczej jako telefon a nie właśnie teamspeak. Poza tym ma o wiele lepszą jakość dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Ktoś napisał że Skype potrzebuje w obydwie strony 5-6 KB/s jesli to prawda to nie ma sie co dziwic ,w sieci LAN loncze 512/1Mbit całkowity upstream jest na poziomie max 16KB/s czyli w jednym czasie 3 osoby mogą uzywać Skype ,wystarczy że jedna z nich odpali jakiegoś progsa P2P i po gadaniu via Skype :/ Moje pytanie czy jest jakiś sposób aby zmusic SKYPE do kozystania z bardziej zaawansowanego sposobu kompresji audio ??? przecież są juz kompresory które przy 2-3 KB/s dają jakość porównywalną z telefoni komórkowej ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...