Włodi Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Czy warto włączać tą opcje, dużo daje?, ile spowalnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 chodzi o AA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 chodzi o AA ? Nie, w tej zakładce co aa i anizo jest taka opcja do zaznaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 ....albo o Anizo :lol: Kolega po prostu wspaniale sformulowal pytanie.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wiem o co chodzi wydaje mi sie ze nie warto bo i piksele staja sie bardziej widoczne na krawedziach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Kolega Włodi ma karte nvidii a wypowiadajasie sie ATI'owcy :D .Pamietam jak miałem gf3 to była taka opcja ale ja olałem i niewiem co ona poprawia/robi . Aha Gie-eN-Zet i turzol nie chodzi o anizo i AA tylko o Wyostrzanie tekstur - taka opcja w tej samej zakłądce co AA i anoizo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no ja wczesniej posiadalem wczesniej geforsika 2 mx400 32mb :) to byla wtedy rakieta i ladnie sie krecil :) dalem za niego ponad 700zl kurna kupa szmalu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Kolega Włodi ma karte nvidii a wypowiadajasie sie ATI'owcy :D .Pamietam jak miałem gf3 to była taka opcja ale ja olałem i niewiem co ona poprawia/robi . Aha Gie-eN-Zet i turzol nie chodzi o anizo i AA tylko o Wyostrzanie tekstur - taka opcja w tej samej zakłądce co AA i anoizo GF'a kiedys mialem MX200 32mb ale nie byl krecony wiec moglem nie wiedziec za maja taka opcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Kolega Włodi ma karte nvidii a wypowiadajasie sie ATI'owcy :D .Pamietam jak miałem gf3 to była taka opcja ale ja olałem i niewiem co ona poprawia/robi . Aha Gie-eN-Zet i turzol nie chodzi o anizo i AA tylko o Wyostrzanie tekstur - taka opcja w tej samej zakłądce co AA i anoizo GF'a kiedys mialem MX200 32mb ale nie byl krecony wiec moglem nie wiedziec za maja taka opcje ;) no to na h** sie wypowiadasz :?: :D (joke) no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Czy nikt już na tym forum nie posiada geforców ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 ja mam ;) wyostrzanie tekstur wyostrza tekstury jak sama nazwa wskazuje. poprawia jakos moim zdaniem calkiem ladnie, ale tez odbija sie na wydajnosci. efekt u mnie jest taki jakby teksturki byly w wiekszej rozdzielczosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 w kartach ati spadek wydajnosci przy włączeniu tej opcji jest znikomy (8-10% ) w porownianiu na kart Nvidi do gf 4 włłacznie spadek to około 60% inaczej sie ma z właczeniem AA gdzie to wiekszy spadek wydajnosci jest na kartach ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 w kartach ati spadek wydajnosci przy włączeniu tej opcji jest znikomy (8-10% ) w porownianiu na kart Nvidi do gf 4 włłacznie spadek to około 60% inaczej sie ma z właczeniem AA gdzie to wiekszy spadek wydajnosci jest na kartach ati Stary, nie wiesz o czym mowa :) My tu nie o Anizo. Co do Wyostrzania tekstur to raczej znikoma poprawa jakosci. No chyba, ze sie zrobi dwa te same scnreeny i bedzie porownywalo jak za czasow 3dfx i NV. Podsumowanie: 1. Jakosc niewiele sie polepsza 2. Wydajnosc niewiele sie pogarsza. Wniosek: Jak jest w grze plynnie z tym bajerem to niech z nim gra. Jezeli przez to ma byc na pograniczu plynnosci to niech wylacza. Proste i logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ech.. świrują z tymi opcjami już nie wiedzą co wymyślać... Ok dzięk za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 spadku wydajnosci prawie sie nie widzi poprawy jakosci tez nie :) taka sobie opcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 wyostrzanie textur - efekt wiekszej rozdzielczosci tekstur, przydatne przy grach fpp :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 wyostrzanie textur - efekt wiekszej rozdzielczosci tekstur, przydatne przy grach fpp :> Ekhm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...