friter Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Witam, Chicałbym kupić dobrej klasy panel LCD, najlepiej 19'. Mam na ten zakup przeznaczone 3500zł. Chciałbym jednak za takie pieniądze kupić coś naprawde dobrego, monitor ktory posluzyl by mi dlugo. Zauwazylem, ze na rynek wchodza monitory o czasie reakcji nawet 15ms - dotyczy to jednak monitorów o mneijeszej przekatnej. Jedyny w panelu IIyama zauwazylem matryce 16ms, jednak kocztuej ona narazie 6000zł. Czy orintuje się ktoś moze kiedy na rynek wejda LCD 19` z czasem reakcji ponizej 25ms i za mniej niz 4000zł, czy oplaca sie czekac ?? z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilen Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 zapotrzebowanie na matryce lcd bardzo szybko wzrasta, w związku tym pojawiają się trudności z zaopatrzeniem sklepów, dlatego też w najbliższym czasie monitory lcd będą drożały, więc jak masz pieniądze kupuj jak najszybciej ja polecam to co sam bym kupił jakbym miał takie pieniądze: http://sklep.benchmark.pl/pelny_8826.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 a ja odradzm kupno takiego samsunga, jakiś czas temu byłem w vobisie i oglądaliśmy sobie z dwoma sprzedawcami panele... pod względem odwzorowania kolorów najlepiej wypadł higscren na matrycy maga (z tego co sprzedawca powiedział to to właśnie miał ten monitorek w srodku) .. natomiast własnie samsung którego wymieniłeś pod tym względem był najgorszy.... postanowiłem inaczej podejść do montiorów LCD (owi dwaj sprzedawcy zgodzili się ze mną żę montitorki LCD nie nadają sie ani go grafiki ani do gier fpp) więc braliśmy tylko i wyłacznie pod uwagę kolory, zbierzność barw, kąt widzenia i ten higscren (mag) 17" był najlepszy, niemieli tam dużego wyboru staly panele Yakumo Samsung Higscren, co moge powiedzieć o samsungu bardzo ostry obraz wręcz rażący, brak kilku odcieni kolorów np. szary w tym monitorze nieistnieje........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 dzieki za podpowiedzi, ale nie interesuje mnie co kupić, tylko czy i jezeli tak to kiedy wejdna na rynek monitory LCD o czasie reakcji mneijszym niez 25ms w cenie ponizej 4000zl. Czy ktos sie moze orientuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 No juz wyszy :D Wiem bo takiego mam. Czas reakcji 20ms. HP L1925 - sprawdz cene bo sie za bardzo nie orientuje. Smuzenie nie wystepuje prawie wcale, a jezeli jest to takie do ktorego mozna przywyknac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ja mam Samsung'a 152b i spokojnie gram w Q3 i nie ma żadnych uciążliwych smug. Da się grać.Gorzej z grafiką bo kolory nie są wiernie od wzorowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 hmm turzol, mozna wiedziec gdzie sie zaoptatrzyles w taki monitor ? bo sprawdzalem na oficjalnej polskiej stornie hp nic o o nim nie ma, jedynie na amarykansiej jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Podobno jest do dostania w Polsce, ale nie powiem ci gdzie bo nie wiem. Ja kupilem w Austrii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Podobno jest do dostania w Polsce, ale nie powiem ci gdzie bo nie wiem. Ja kupilem w Austrii Chciało ci się wozić monitor przez pół europy? :o Opłacało się? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Dla mnie to nie problem, moj ojciec tam mieszka wiec tylko tam kupuje sprzet do kompa i nie mam problemow z np. gwarancja. Po za tym slyszalem ze ten monitor kosztuje tutaj ponad 5000zl, a ja dalem 2500zl. Od tego odlicz jeszcze 15% podatku jaki dostajesz spowrotem na granicy :D Takze jak najbardziej sie oplaca jechac te 380km :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...