Skocz do zawartości
friter

LCD 19`, kiedy czas reakcji poniżej 25 ms ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chicałbym kupić dobrej klasy panel LCD, najlepiej 19'. Mam na ten zakup przeznaczone 3500zł. Chciałbym jednak za takie pieniądze kupić coś naprawde dobrego, monitor ktory posluzyl by mi dlugo. Zauwazylem, ze na rynek wchodza monitory o czasie reakcji nawet 15ms - dotyczy to jednak monitorów o mneijeszej przekatnej. Jedyny w panelu IIyama zauwazylem matryce 16ms, jednak kocztuej ona narazie 6000zł. Czy orintuje się ktoś moze kiedy na rynek wejda LCD 19` z czasem reakcji ponizej 25ms i za mniej niz 4000zł, czy oplaca sie czekac ??

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapotrzebowanie na matryce lcd bardzo szybko wzrasta, w związku tym pojawiają się trudności z zaopatrzeniem sklepów, dlatego też w najbliższym czasie monitory lcd będą drożały, więc jak masz pieniądze kupuj jak najszybciej

ja polecam to co sam bym kupił jakbym miał takie pieniądze: http://sklep.benchmark.pl/pelny_8826.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja odradzm kupno takiego samsunga, jakiś czas temu byłem w vobisie i oglądaliśmy sobie z dwoma sprzedawcami panele... pod względem odwzorowania kolorów najlepiej wypadł higscren na matrycy maga (z tego co sprzedawca powiedział to to właśnie miał ten monitorek w srodku) .. natomiast własnie samsung którego wymieniłeś pod tym względem był najgorszy.... postanowiłem inaczej podejść do montiorów LCD (owi dwaj sprzedawcy zgodzili się ze mną żę montitorki LCD nie nadają sie ani go grafiki ani do gier fpp) więc braliśmy tylko i wyłacznie pod uwagę kolory, zbierzność barw, kąt widzenia i ten higscren (mag) 17" był najlepszy, niemieli tam dużego wyboru staly panele Yakumo Samsung Higscren, co moge powiedzieć o samsungu bardzo ostry obraz wręcz rażący, brak kilku odcieni kolorów np. szary w tym monitorze nieistnieje........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to nie problem, moj ojciec tam mieszka wiec tylko tam kupuje sprzet do kompa i nie mam problemow z np. gwarancja. Po za tym slyszalem ze ten monitor kosztuje tutaj ponad 5000zl, a ja dalem 2500zl. Od tego odlicz jeszcze 15% podatku jaki dostajesz spowrotem na granicy :D Takze jak najbardziej sie oplaca jechac te 380km :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...