Skocz do zawartości
stiff75

podbijanie basow i sopranow.. zamiennik opcji w windows

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno zmienilem karte dzwiekowa z SBLive na Hercules Fortissimo III... karta ladnie gra, ale brakuje mi jednej opcji, do ktorej przezwyczailem sie majac poprzednia karte...

mianowicie chodzi mi o podbijanie basow i sopranow... mialem to dostepne we wlasciwosciach glosnosci jako "wlasciwosci zaawansowane" i tam w prosty sposob (za pomoca dwoch wskaznikow) moglem regolowac bas i sopran... w karcie herculesa opcja jest niedostepna... za to w mixerze (oprogramowanie karty) dostepny jest korektor, a ten do regulacji jest lekko upierdliwy

wiec moje pytanie... czy jest jakis maly programik, ktory zastapi mi te windowsowe opcje? chodzi mi o program dzieki ktoremu juz w samym windows uzyskam zmiane ustawien.

jzeli pytanie bylo to sory... probowalem szukac, ale w sumie to nie wiem nawet czego :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kles kupil Herculesa ,a Live wywalil wiec nie wiem ktore to on kxy zaintaluje .

A jezeli chodzi o twoj problem , to ja ogolnie jestem przeciw uzywaniu jakichkolwiek equalizerow ( bo zmienia to wiele w muzie i wiele fajnych dzwiekow odchodzi do tylu wypchanych przez skrajne dzwieki . Sumujac jedyne co mi przychodzi to miec programy ktore maja wbudowane equalizery , do muzy do chyba kazdy , a do filmow hmmm musisz poszukac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi