stiff75 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 niedawno zmienilem karte dzwiekowa z SBLive na Hercules Fortissimo III... karta ladnie gra, ale brakuje mi jednej opcji, do ktorej przezwyczailem sie majac poprzednia karte... mianowicie chodzi mi o podbijanie basow i sopranow... mialem to dostepne we wlasciwosciach glosnosci jako "wlasciwosci zaawansowane" i tam w prosty sposob (za pomoca dwoch wskaznikow) moglem regolowac bas i sopran... w karcie herculesa opcja jest niedostepna... za to w mixerze (oprogramowanie karty) dostepny jest korektor, a ten do regulacji jest lekko upierdliwy wiec moje pytanie... czy jest jakis maly programik, ktory zastapi mi te windowsowe opcje? chodzi mi o program dzieki ktoremu juz w samym windows uzyskam zmiane ustawien. jzeli pytanie bylo to sory... probowalem szukac, ale w sumie to nie wiem nawet czego :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Zaistaluj sobie stery kX Project (o ile obsluguja Twoja karte - na stronie przeczytaj). Dadza Ci duzo wiecej niz tylko mozliwosc podbicia basow i sopranow. h**p://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 obawiam sie, ze to sa sterowniki do kart creative live/audigyy/audigy2... no chyba, ze czegos nie doczytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Kles kupil Herculesa ,a Live wywalil wiec nie wiem ktore to on kxy zaintaluje . A jezeli chodzi o twoj problem , to ja ogolnie jestem przeciw uzywaniu jakichkolwiek equalizerow ( bo zmienia to wiele w muzie i wiele fajnych dzwiekow odchodzi do tylu wypchanych przez skrajne dzwieki . Sumujac jedyne co mi przychodzi to miec programy ktore maja wbudowane equalizery , do muzy do chyba kazdy , a do filmow hmmm musisz poszukac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no to wiem... uzywam w playerkach... ale np. odpalajac gre juz nie mam tych ustawien (jakie lubie). co do uzywania equalizerow... to raczej kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Dla mnie equalizer w opcjach karty to podstawa zeby pożądnie dostosować dzwięk do swoich potrzeb (czyt.niektóre głośniki nie przenoszą idealnie równego pasma , to samo z kartami dzwiękowymi więc na equalizerze można to skorygować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...