Skocz do zawartości
wampir

Doradzcie fachowo/prawnie co zrobic z tym AXP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Oddalem na gwarancji xp 1700 a sklep mi mowi ze nie moga mi odac procka bo firma ktora byla dostawca nie istnieje i ze moge dostac po doplacie 50 pln xp 2000+

Ale ten xp ma oznaczenia AQZFA 0341 XPMW co oznacza ze jest na czarnej liscie zablokowanych :(((

Doradzcie co mam robic ???

1.Dreczyc sklep zeby mi dal go bez doplaty albo wydal 254pln(tyle byl wart)

2.Brac go , tylko ze nie bede mogl zmienic mnoznika a niedawno dostalem nowe mobo i mnie szlag trafia bo nawet nie wykorzystam fsb >200 :((

Co robic bo jestem zrozpaczony :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli uplyna juz termin zalatwienia reklamacji (jest to 21 dni roboczych,jesli sie nie myle )a oni nadal nie rozwiazali twojego problemu to przejdz sie jeszcze raz do sklepu i zarzadaj albo zwrotu kasy ,albo wymiany na nowy/lepszy bez doplat , jezeli sie nie zgodza to ich postrasz Federacja Konsumencka to czesto pomaga ,a jak nie pomoze to sie zglos do federacji ,oni ci pomoga napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sek ze okres ten ( niestety w tym wypadku 28 dni roboczych ) jeszcze nie minal a gosc powiedzial ze mi idzie na reke bo moglby go trzymac jeszcze do konca okresu :((

Nie wiem jak do tego podejsc

To normalny debil jest !! Ma ci wymienić na inny/lepszy bez dopłaty - albo oddać kasę (aczkolwiek do AXP 2000+ będziesz musiał dopłacić, z tym że mozesz go kupić w innym miejscu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz treść Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego. Wszystko co musisz wiedzieć na temat uprawnień z tytułu niezgodności przedmiotu z umową (dawna rękojmia).

Tutaj fragment Kodeksu Cywilnego dotyczący uprawnień gwarancyjnych - art 583-588

BTW podaj co to za sklep, żeby wiedzieć kogo omijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sek ze okres ten ( niestety w tym wypadku 28 dni roboczych ) jeszcze nie minal a gosc powiedzial ze mi idzie na reke bo moglby go trzymac jeszcze do konca okresu :((

Nie wiem jak do tego podejsc

popros go zeby ci to na pismie dal, jak to on dobry jest ze ci tak na reke idzie ,przyjmuje ze typ chce ci dac tego antka2k + twoje 50zl , bo taka jest roznica pomiedzy tymi modelami(zwroce ci kase jak kupisz nowy proc u mnie ) , ale MASZ PRAWO zarzadac kasy i kupic gdzie indziej ,ja bym tak zrobil i ten sklep to zdaleka omijal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ys...y pier..e kaza mi czekac do konca gwarancji albo doplacac 50pln do 2000+ a jak im mowie zwrot kasy to mi gosc wyskakuje ze mam kupiony na paragon a nie na fakture i pieniedzy nie odzyskam .

grrrrrrr

Co robic ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytales linka ?????

obecnie od 01.01.03r obowiązuje "niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową"

Sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli:

1) towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową i jednocześnie

2) niezgodność ta istniała w chwili wydania towaru.

ale w przypadku stwierdzenia niezgodności towaru z umową przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili wydania.

I teraz najważniejsze czyli obecne uprawnienia Klienta

-Jeżeli towar jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową poprzez naprawę albo wymianę na nowy

-Naprawa lub wymiana jest nieodpłatna, a ponadto sprzedawca ma obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego takich, jak koszty demontażu, dostarczenia, robocizny oraz ponownego zamontowania i uruchomienia

-i jeszcze jedno to KLIENT a nie SPRZEDAWCA wybiera czy chce naprawę czy wymianę.

I niestety to co jest gorsze (dla kupujących) w nowych przepisach to to że nie możemy od razu żądać zwrotu gotówki. Dopiero jak naprawa, albo wymiana jest nie możliwa, albo sprzedawca przekroczył termin załatwienia sprawy

Skoro wymiana i naprawa jest niemozliwa to musi ci oddac gotowke - a paragon jest takim samym dowodem zakupu jak faktura wiec nie daj sie wydymac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel powiedzial ze zaplaci mi te 30 ( 20 musze ja doplacic w sklepie)

i da mi swojego nie kreconego (wiem bo sam mu skladalem) 1700+ Jiuhb0308

1. Plusy sa takie ze od razu mam procka i to odblokowanego

2.Minusy musze doplacic 20pln i trace 2000+ z tym ze zablokowanego

Co o tym myslicie ??

Czekac do konca gwarancji 25 dni i wtedy sie pluc z tymi bucami ( a jeszcze powiedzieli ze mi dadza po tym jakiegos 1700 jak wychodzilem ze sklepu)

Sklanialbym sie ku 1 opcji :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...