pitman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Jaki wybrac cd-romek :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 nie wiem czy pytasz tez o dvd ale ja mam pionieerka 106, a dlaczego?, bo zajebiscie mi sie spodobal motyw braku tacki i slot-ina :), a poza tym pionieer to wypasior tylko moze glosny troche jak wejdzie na obroty, ale poz tym absolutnie spoko, polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=...highlight=cdrom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Jaki wybrac cd-romek :? :roll: Witam Wazne jest moim zdaniem jedno: CD-ROM musi miec napisane jasno (na pudelku): "UDMA-2 Supported". Bez tego - szkoda pieniedzy. Oczywiscie - supported z poziomu BIOS-u. Reszta to sa muzealne zabytki.. :cry: -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 na pionierze 106 masz support ata 66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat na pionierze 106 masz support ata 66 to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Cytat na pionierze 106 masz support ata 66 to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Cytat Cytat na pionierze 106 masz support ata 66 to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :) hehe , za to masz 16x44x, 106s ma 16x40x ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :) W mojej uwadze chodzilo jedynie o zakup nowego napedu. Wiele osob uzywa nadal PIO-4, czasem mniej. Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Cytat Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :) W mojej uwadze chodzilo jedynie o zakup nowego napedu. Wiele osob uzywa nadal PIO-4, czasem mniej. Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. -- Pozdrawiam No moj chodzi na UDMA 33 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Ja Polecam Asusa 52x ! Czyta wszystko i w dodatku baaardzo cicho ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Byle nie LG lub Samsung. Polecam Teac lub Nec. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Cytat na pionierze 106 masz support ata 66 to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P a po co ci tacka :) herbate mozna przeciez postawic na stole 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat Ja Polecam Asusa 52x ! Czyta wszystko i w dodatku baaardzo cicho ! 8) heheheh bardzo cicho powiadasz )))) tak sie sklada ze wiem jak to pracuje :P moj typ to TEAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 taa TEAC i NEC są najlepsze - oba mam w kompie (TEAC to cdr) i jest spoko. Nec ma tak niski czas dostępu ze nawet go nie wyczujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Cytat taa TEAC i NEC są najlepsze - oba mam w kompie (TEAC to cdr) i jest spoko. Nec ma tak niski czas dostępu ze nawet go nie wyczujesz. Jaki dokładnie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Pitur napisał Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. Po pierwsze UDMA mode 2 to jest ATA 33 Czy to ważne UDMA z Ultra-ATA czy po prostu ATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Jest taka opinia ze TEAC 40X jest OK, znajomy ma i nic specjalnego, no chyba ze jest niezniszczalny. Ja mam Asusa 50X i 52X. Pierwszy transfer, drugi czas dostepu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Cytat Pitur napisał Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. Po pierwsze UDMA mode 2 to jest ATA 33 Czy to ważne UDMA z Ultra-ATA czy po prostu ATA Witaj Ja sie sam pomylilem, fakt. Ale chodzilo mi o jedno: zeby mlodzi ludzie zapamietali: - NIE KUPOWAC teraz CD-ROMOW PIO-4 only (np. wszelkie LG), niech producent je sobie .... :-). Norma to tryb UDMA w BIOSie. To sie potem oplaci (np. kopiowanie w tle, itd.). -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 bierz tylko TEAC'A :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 A ja polecam NEC'a. Mam już dobre 2 miechy i czyta wszystko do tego jest podobno na czesciach Teac'a cos w stylu EpoX i Enmic ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Ja też polecam TEAC i NEC. :) Mój NEC ma już 6 lat ;D I nadal działa, tylko 700MB nie czyta. :/ I tak btw. LG się strasznie z TEACami kłucą. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Cytat Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:i moj pionner rip`uje ok 12-20x, czyli dwa razy wolniej aniezli normalne odczytywanie plytek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WentYl Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 NEC lub TEAC. TYLKO NIE LG !!!!!!! Sam go miałem i ... :evil: szkoda nerwów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Cytat Pitur napisał Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. Po pierwsze UDMA mode 2 to jest ATA 33 Czy to ważne UDMA z Ultra-ATA czy po prostu ATA Jest jeszcze DMA Mode 2 16.6 MB/s max. Moj cedek 24x Hitachi i nagrywarka Teac 4x maja to cos, w sumie dziala jak zwykle Ultra DMA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 ja mam sentyment do sony jesli chodzi o cd szczegolnie te orginalne z japonii sa miodzio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Cytat Cytat taa TEAC i NEC są najlepsze - oba mam w kompie (TEAC to cdr) i jest spoko. Nec ma tak niski czas dostępu ze nawet go nie wyczujesz. Jaki dokładnie ?? _NEC CD-ROM CD-3002A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Wex sobie Nec'a 52x, jest bardzo fajny :P Wygral test w komputer swiecie, a to juz o czyms swiadczy, no i ma bardzo atrakcyjna nazwe ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Cytat Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...