Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy pytasz tez o dvd ale ja mam pionieerka 106, a dlaczego?, bo zajebiscie mi sie spodobal motyw braku tacki i slot-ina :), a poza tym pionieer to wypasior tylko moze glosny troche jak wejdzie na obroty, ale poz tym absolutnie spoko, polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jaki wybrac cd-romek :?  :roll:

Witam

Wazne jest moim zdaniem jedno: CD-ROM musi miec napisane jasno (na pudelku): "UDMA-2 Supported". Bez tego - szkoda pieniedzy. Oczywiscie - supported z poziomu BIOS-u. Reszta to sa muzealne zabytki.. :cry:

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

na pionierze 106 masz support ata 66

to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P

Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

na pionierze 106 masz support ata 66

to fakt, calkiem fajnie chodzi ten pionner 106s , chociaz niemoge sie przywyczaic do braku tacki ;P

Ja mam tez Pioneera tylko starszy model bez UDMA 66, 16x/44x, mam go juz ponad 2 lata i jestem zadowolony. :)

hehe , za to masz 16x44x, 106s ma 16x40x ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

W mojej uwadze chodzilo jedynie o zakup nowego napedu. Wiele osob uzywa nadal PIO-4, czasem mniej. Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

W mojej uwadze chodzilo jedynie o zakup nowego napedu. Wiele osob uzywa nadal PIO-4, czasem mniej. Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma..

--

Pozdrawiam

No moj chodzi na UDMA 33 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Pitur napisał

Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. 

Po pierwsze UDMA mode 2 to jest ATA 33

Czy to ważne UDMA z Ultra-ATA czy po prostu ATA

Witaj

Ja sie sam pomylilem, fakt. Ale chodzilo mi o jedno: zeby mlodzi ludzie zapamietali: - NIE KUPOWAC teraz CD-ROMOW PIO-4 only (np. wszelkie LG), niech producent je sobie .... :-). Norma to tryb UDMA w BIOSie. To sie potem oplaci (np. kopiowanie w tle, itd.).

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam NEC'a. Mam już dobre 2 miechy i czyta wszystko do tego jest podobno na czesciach Teac'a cos w stylu EpoX i Enmic ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko  :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:

i moj pionner rip`uje ok 12-20x, czyli dwa razy wolniej aniezli normalne odczytywanie plytek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Pitur napisał

Btw. UDMA2=ATA66, a czegos takiego jak "udma66" nie ma.. 

Po pierwsze UDMA mode 2 to jest ATA 33

Czy to ważne UDMA z Ultra-ATA czy po prostu ATA

Jest jeszcze DMA Mode 2 16.6 MB/s max.

Moj cedek 24x Hitachi i nagrywarka Teac 4x maja to cos, w sumie dziala jak zwykle Ultra DMA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

taa TEAC i NEC są najlepsze - oba mam w kompie (TEAC to cdr) i jest spoko.

Nec ma tak niski czas dostępu ze nawet go nie wyczujesz.

Jaki dokładnie ??

_NEC CD-ROM CD-3002A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko  :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:

Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :)

Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...