Holman Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Wex sobie Nec'a 52x, jest bardzo fajny :P Wygral test w komputer swiecie, a to juz o czyms swiadczy, no i ma bardzo atrakcyjna nazwe ;]. w komputer swiecie?, bardziej lamerskiej gazety to ja jeszcze nie widzialem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Ludzie czy WY się nigdy nie nauczycie że im wolniej ripuje muze tym lepiej ! :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Nie polecam teac... Wolno kopiuje z płyty na dysk, długo czyta płytki.... (kaszana) imho jest niezniszczalny ale co z tego jak chodzi wolno? Polecam Asus 52x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Wex sobie Nec'a 52x, jest bardzo fajny :P Wygral test w komputer swiecie, a to juz o czyms swiadczy, no i ma bardzo atrakcyjna nazwe ;]. w komputer swiecie?, bardziej lamerskiej gazety to ja jeszcze nie widzialem 8) Moze i jest lamerska, ale testy maja w porzadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Nie polecam teac... Wolno kopiuje z płyty na dysk, długo czyta płytki.... (kaszana) imho jest niezniszczalny ale co z tego jak chodzi wolno? Polecam Asus 52x Kurde chyba miałem jakieś inne Teac'y :P oba chodziły bezbłędnie i szybko - długo czyta płytki? przecież mają jeden z lepszych czasów dostępu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Ludzie czy WY się nigdy nie nauczycie że im wolniej ripuje muze tym lepiej ! :wink: 8)Ale koleś się pytał czemu tak wolno, a po załadowaniu tego biosu może wybierać prędkość, więc jak mu zależy na szybkości to 40,a jak na jakości to 10..... ( to 10 odpowiada rzeczywistemu 4-6x). Co do jakości to na sprzęcie za pięcio-cyfrową sume po skopiowaniu na tej wolniejszej prędkości nie słychac różnicy pomiędzy oryginałem, a kopią. Na najszybszym trybie to może coś słuchać, ale trudno powiedzieć czy gorzej.... ( nie wmawiajcie mi że mam słaby słuch bo chodziłem przez pare lat do szkoły muzycznej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 a ja mam LG 52X i polecam chodzi swietnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Nie polecam teac... Wolno kopiuje z płyty na dysk, długo czyta płytki.... (kaszana) imho jest niezniszczalny ale co z tego jak chodzi wolno? Ile miales TEAC'ow, ze wystawiasz im taka opinie? 1? Aha... Widocznie trafiles na jakis wybrakowany model. Po raz pierwszy w zyciu widze negatywna opinie (a slyszalem/widzialem ich tysiace a nawet setki ;) ) wystawiona CD-ROM'om tej firmy ... Sam mam TEAC'a, kumpel ma TEAC'a i obaj go sobie chwalimy, wiec nie wiem na jakiej podstawie go zjechales. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 ja mam sentyment do sony jesli chodzi o cd szczegolnie te orginalne z japonii sa miodzio :) taaa racja - tylko dorwij orginalnego japca...... natomiast nie japce są dość do d.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 ja mam sentyment do sony jesli chodzi o cd szczegolnie te orginalne z japonii sa miodzio :) taaa racja - tylko dorwij orginalnego japca...... natomiast nie japce są dość do d.... heh ja mialem dwa z japoni jeden byl kupowany w USA, a drugi to juz w samej japoni :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Ludzie czy WY się nigdy nie nauczycie że im wolniej ripuje muze tym lepiej ! :wink: 8) Ale koleś się pytał czemu tak wolno, a po załadowaniu tego biosu może wybierać prędkość, więc jak mu zależy na szybkości to 40,a jak na jakości to 10..... ( to 10 odpowiada rzeczywistemu 4-6x). Co do jakości to na sprzęcie za pięcio-cyfrową sume po skopiowaniu na tej wolniejszej prędkości nie słychac różnicy pomiędzy oryginałem, a kopią. Na najszybszym trybie to może coś słuchać, ale trudno powiedzieć czy gorzej.... ( nie wmawiajcie mi że mam słaby słuch bo chodziłem przez pare lat do szkoły muzycznej) Mój brat nie chodził do szkoły muzycznej......ale jak leci mi MP3 i się go pytne jaki bitrate to mi powie ! :lol: On jest zboczony na tym punkcie.............musi mięć wszystko w WAV'ach ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Ludzie czy WY się nigdy nie nauczycie że im wolniej ripuje muze tym lepiej ! :wink: 8) Ale koleś się pytał czemu tak wolno, a po załadowaniu tego biosu może wybierać prędkość, więc jak mu zależy na szybkości to 40,a jak na jakości to 10..... ( to 10 odpowiada rzeczywistemu 4-6x). Co do jakości to na sprzęcie za pięcio-cyfrową sume po skopiowaniu na tej wolniejszej prędkości nie słychac różnicy pomiędzy oryginałem, a kopią. Na najszybszym trybie to może coś słuchać, ale trudno powiedzieć czy gorzej.... ( nie wmawiajcie mi że mam słaby słuch bo chodziłem przez pare lat do szkoły muzycznej) Mój brat nie chodził do szkoły muzycznej......ale jak leci mi MP3 i się go pytne jaki bitrate to mi powie ! :lol: On jest zboczony na tym punkcie.............musi mięć wszystko w WAV'ach ! :wink: Czesciowo sie z toba zgodze , ale z tym Bitratem to przesadzasz , bo czasem rozni ludzie je nagrywaja i ciezko trafic jaki ma bitrate . Ale zgadzam sie , ze slychac duzo roznice miedzy mp3 128 a np 192 KBPS , ale jezeli sam zrobisz ripa . Zdazaja sie mp3 192 w sieci kieopskiej jakosci . Sumujac mp3 kablem cyfrowym brzmi strasznie slychac jak jest pocieta , wracajac do tematu postu Asus i Plextor . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Polecam ASUSA 52x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Tak to prawda z tym teac'em. Ja ma i sobosibscie sobie go chwale. Czyta wszystkie plytki,od lekko :D porysowanych do jaki$ podrobek o ktorych pierwszy raz slyszalem. Tylko mam problem ze zgrywaniem muzy na mp3 bo czyta ja z cd'ka bardzo wolno. Co to moze byc :?:Nowy bios rozwiązuje ten problem (3.0), uruchamiasz wtedy narzędzie zwane SpeedUtility i nastawiasz max ( wtedy tempo ripowania muzyki jest takie jak danych czyli b.szybki :) Mój głos oddaje na Teac 40x. Mam go prawie 2 lata, przerzuciłem przez niego 1000 płyt (może więcej) i działa nadal idealnie. W Chipie był test CD i wygrał TEAC. Ludzie czy WY się nigdy nie nauczycie że im wolniej ripuje muze tym lepiej ! :wink: 8) Ale koleś się pytał czemu tak wolno, a po załadowaniu tego biosu może wybierać prędkość, więc jak mu zależy na szybkości to 40,a jak na jakości to 10..... ( to 10 odpowiada rzeczywistemu 4-6x). Co do jakości to na sprzęcie za pięcio-cyfrową sume po skopiowaniu na tej wolniejszej prędkości nie słychac różnicy pomiędzy oryginałem, a kopią. Na najszybszym trybie to może coś słuchać, ale trudno powiedzieć czy gorzej.... ( nie wmawiajcie mi że mam słaby słuch bo chodziłem przez pare lat do szkoły muzycznej) Mój brat nie chodził do szkoły muzycznej......ale jak leci mi MP3 i się go pytne jaki bitrate to mi powie ! :lol: On jest zboczony na tym punkcie.............musi mięć wszystko w WAV'ach ! :wink: Wiele zależy od kodeka, jak zastosujesz kiepski to 192 wyjdzie gorzej niż 128.... ( czyli braciszek może się mylić :) poza tym rozważamy na temat CD a nie jakości mp3 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Wiele zależy od kodeka, jak zastosujesz kiepski to 192 wyjdzie gorzej niż 128.... ( czyli braciszek może się mylić :) poza tym rozważamy na temat CD a nie jakości mp3 ) Dokladnie :) . Asus is the winner . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 a ja mam LG 52X i polecam chodzi swietniealbo trafiłeś na świetny model albo masz go niedługo.... z mojego doświadczenia wiem, że one chodzą dobrze pół roku - rok a potem się rozpadają.... pod żadnym pozorem NIE KUPUJCIE LG :!: tak jak większość polecam teac... droższy, ale duuuuuuuużo lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Kenwood 72x SUPER~!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Kenwood 72x SUPER~!!!Podobno ten Kenwood fatalnie i z błędami czyta płyty audio, oraz ma problemy z RW...... (ale tylko podobno bo nie miałem tego napędu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 ja mam wolniejszą wersje 52x ale błędów to nie zauważyłem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 To juz nie wiem :( kazdy zachwala swoj i nie wiem jaki wybrac 8O :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Myslalem nad dvd LG 16/48 (chyba) :lol: ale nie wiem czy to dobry pomysl albo cd-rom asus lub inny ALE JAKI :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Kenwood 72x SUPER~!!! Tragedia korekcja bledow marna , co to ma byc talerz latajacy !!!!!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 a ja mam LG 52X i polecam chodzi swietniealbo trafiłeś na świetny model albo masz go niedługo.... z mojego doświadczenia wiem, że one chodzą dobrze pół roku - rok a potem się rozpadają.... pod żadnym pozorem NIE KUPUJCIE LG :!: tak jak większość polecam teac... droższy, ale duuuuuuuużo lepszy Ja mam 48x LG i juz 3 lata zasuwa :) . Problemow zero ,raz wyczyscilem optyke i dziala jeszcze lepiej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Nie to ma byc cd-romek ktory odczyta wiekszosc plyt oczywiscie w miare tani :lol: do zrzucania plyt i zeby to wspolpracowalo z cdrw lg :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Myslalem nad dvd LG 16/48 (chyba) :lol: ale nie wiem czy to dobry pomysl albo cd-rom asus lub inny ALE JAKI :oops: Czlowieku czytaj miedzy wierszami !!!!! . Ja mam LG , ale polecam Asusa , Plextora albo Teaca , modele ktore podalem sa najtrwalsze ze wzgledu na zastosowanie lepszej jakosci optyki . Jezeli wybierzesz ktorys z tych trzech , bedziesz Happy . Czesto cd-romy zle dzialaja poprzez zle uzytkowanie , jak uzywasz brudnych plytek to sie zakurzy soczewka i kazdy deck przestanie dzialac . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Asus jest naprawde porządny !!! Mocna konstrukcja !!! Duuużo waży !!! Komp nie wpada w wibracje !!! Na pnaleu przednim jakimś knifem można zmieniać prędkosc odczytu !!! Ja nie zmieniłem bo na 52x jest naprawde cichy !!! Jakiś system DDSII !!! BLA BLA BLA ... !!! 8) Same plusy........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 Asus jest naprawde porządny !!! Mocna konstrukcja !!! Duuużo waży !!! Komp nie wpada w wibracje !!! Na pnaleu przednim jakimś knifem można zmieniać prędkosc odczytu !!! Ja nie zmieniłem bo na 52x jest naprawde cichy !!! Jakiś system DDSII !!! BLA BLA BLA ... !!! 8) Same plusy........ Predkosc zmieniasz przyciskiem do przewijania muzy. Wg. mnie 52X jest sporo cichszy od 50X tyle ze np w nocy oba slychac. Jak ogladasz filmik i zwolnisz to zero odglosow. Tak na marginesie to sporo napedow to ma ale steruje sie programowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 To juz nie wiem :( kazdy zachwala swoj i nie wiem jaki wybrac 8O :o Witam Kupujac wez pod uwage fakt: zaden LG nie pracuje w trybie UDMA :( .. -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 mam dvd lg 16/48 i jest cool :lol: jak na razie ......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitman Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 moje dvd lg chodzi na ata33 to szybciej niz pio4 i jest cool.............. po prostu jezeli ktos twierdzi ze lg jest szijs to trafil mu sie feler i tyle dla mnie jest coolllllllll !!!!!!!!!!!!! i tak juz zostanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...