bartek1488 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Informacje te pochodza ze strony www.k7s5a.prv.pl "Firma ECS zapowiedziała wydanie nowej płyty głównej opartej na K7S5A, która nazywać sie bedzie K7S5A+ ! Płyta będzie oparta na chipsecie SIS745. Posiadać tez będzie 3 sloty DIMM DDR, tak jak płyta K7S6A, 5 slotów PCI, 1x AGPx4, 1x CNR. Płyta ma obsługiwać procesory AMD Throughbred. Płyta będzie wyposażona w kodek audio AC'97 (CMI9738, 4 kanały). A teraz najciekawsze płyta ma umożliwiać zmianę mnożnika procesora w zakresie od x5 do x12, oraz zmianę napięcia rdzenia procesora w zakredie od 1,100 do 1,850 Volta ze skokiem co 0,025 Volta. Poza tym bedzie można ustawić nastepujące taktowanie magistrali systemowej: 100/103/107/110/112/124/133/137/143/147/150/160MHz. Prawdopodobnie płyta bedzie pracowała pod katrolą biosu firmy AWARD. Czyli zapowiada się interesująco !! " "A oto specyfikacja: Obsługiwane procesory wszystkie procesory AMD z serii Athlon XP, Athlon, Duron na podstawkę Socket A (462 piny) Chipset SiS 745 System Chipset Super I/O and LPC IT8705F System Hardware Monitor: Built-in IT8705F AC97 Audio Codec (CMI9738, 4 Channels) LAN: RealTek 8100B (optional) System BIOS Award 2Mb Flash EEPROM Supports Plug and Play 1.0A, APM 1.2, Multi Boot, DMI Support for ACPI revision 1.0 specification Pamięć trzy sloty 184-pin DDR DIMM obsługujące trzy moduły 2.5V DDR SDRAM (DDR266/DDR200) albo dwa moduły 2.5V DDR SDRAM (DDR333) Maksymalnie 3GB I/O interface Supports Plug and Play function PS/2 keyboard and PS/2 mouse connectors Two USB ports and an optional LAN connector One - EPP/ECP mode parallel port Two - 16550 high-speed serial I/O ports Audio Ports (Line-in, Line-out, Mic-in, CD-in and game port) Dual PCI IDE interfaces - support four IDE devices (PIO mode 4, DMA Mode 2, Ultra DMA 33/66/100) Supports 360K~2.88M Byte, 3 Mode FDDs or LS120 ATX Power Supply Connector Ports, headers and others IrDA Cable header Four additional USB Ports (USB2/3) Two CD-In headers Front Panel MIC/Line-Out header HDD LED, ACPI MSG LED, Reset Switch, Power Switch headers CPU, Power and Case Fan headers LAN Card Wake Up/Internal Modem Ring Wake-Up headers RTC/BATTERY SiS 745 built-in 256 byte of CMOS SRAM With CMOS SRAM hardware clear jumper Sloty rozszeżeń 5 PCI slots, 1 4X AGP slot, 1 CNR slot Wymiary ATX (304mm*220mm) Płyta jest zbudowana na laminacie cztero-warstwowym " Czyzby wreszcie ECS postanowił zrobic coś pod kątem O/C ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Ciekawe, ciekawe.............. Zobaczymy w praniu ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Ja podziękuję, niech inni sprawdzeją w praniu. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 hmmmmmm jak dla mnie zadna reweelacj aprawie to samo co k7s6a troche nowosci .......ale to za mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Ja podziękuję, niech inni sprawdzeją w praniu. Pozdr. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wlasnie... jak jak zwykle nie wierze w jakosc wykonania tegoz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Miałem przez prawie rok ECS'a K7VZA i o dziwo nie narzekałem zbytnio, aczkolwiek raczej nie kupiłbym ECS'a kiedy za niewielką dopłatą można mieć naprawdę lepszą i lepiej wyposażoną płytę. A ECS i inne tanie płyty... no cóż kosztują tyle, ile są warte :lol: I bardzo dobrze, że są, bo nie wszyscy mają kasiorę 8) Aha, AC97 nawet 4 kanałowy - heh, nie wiem jak u was, ale u mnie po podjechaniu magistralą na 150 MHz zaczyna pierdzieć... Z SBLive! natomiast problem znika. Miałem tak na k7VZA i mam na Solteku. A jak u was? Może to wina czegoś innego, nie samego kodeka....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Wszystko fajnie zapowiada sie ciekawie... tylko dziwi mnie jedno dlaczego ta plyta ma sie nazywac K7S5A+ jak wyglada i jest zbudowana na podzespolach prawie identycznych jak K7S6A :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WentYl Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 :D zobaczymy co to jest. Ja mam starego ECS K7S5A można go nazwać ECS SHIT+ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 20 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2002 Piotrux masz zmiane napięcia na płycie?, a i czy ktoś wie czy jest ona na płycie k7vta3 na kt333 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...