Th0m4S Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Coraz częściej myśle o zrobieniu mojego pierwszego moda budy ale narazie zbieram tylko pomysły ... :D Ale chcę poznać wasze zdanie o tym co wymyśliłem dziś w szkole tz. Wtopienie proca w przedni panel budy Tak wiec mojej potanie co wy na to ??? I jak to wykonać :) ??? ps. proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Może być fajne byle procek był AMD :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 hmm nieglupi patent - zastanow sie tylko czy chces go wtopic tylko nozkami?? - jesli tak to palnikiem dlugopisowaym rozgrzejesz nozki i wcisniesz w panel jesli nie to trzaby wyciac dziure wielkosci kwardatu proca i na jakims kleju zamocowac - przynajmniej nieodstwalby tak bardzo - oczywiscie zakladam ze to nie ma byc proc dzialajcy aktualnie w kompie :] (na wszelki wypadek powiem od razu ze tak sie nie da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Good idea.. :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 hmm nieglupi patent - zastanow sie tylko czy chces go wtopic tylko nozkami?? - jesli tak to palnikiem dlugopisowaym rozgrzejesz nozki i wcisniesz w panel jesli nie to trzaby wyciac dziure wielkosci kwardatu proca i na jakims kleju zamocowac - przynajmniej nieodstwalby tak bardzo - oczywiscie zakladam ze to nie ma byc proc dzialajcy aktualnie w kompie :] (na wszelki wypadek powiem od razu ze tak sie nie da) a jak by tak do kazdej nozki przewodzik przylotowac i je potem do gniazdka poprowadzic ? aha i jeszcze by trza coolerek zamontowac :wink: ogolnie niezla mysl jak w tym kawale co to sie laska Gates'a pyta "co to za piekne kafelki w toalecie ?" a on jej na to "P IV 3,06 Ghz " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 jeszcze jakoąs czerowną swiecacą obramówke mozna by zapodac albo jekos tak zeby wydawał sie czerwonu z ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 hmm nieglupi patent - zastanow sie tylko czy chces go wtopic tylko nozkami?? - jesli tak to palnikiem dlugopisowaym rozgrzejesz nozki i wcisniesz w panel jesli nie to trzaby wyciac dziure wielkosci kwardatu proca i na jakims kleju zamocowac - przynajmniej nieodstwalby tak bardzo - oczywiscie zakladam ze to nie ma byc proc dzialajcy aktualnie w kompie :] (na wszelki wypadek powiem od razu ze tak sie nie da) a jak by tak do kazdej nozki przewodzik przylotowac i je potem do gniazdka poprowadzic ? aha i jeszcze by trza coolerek zamontowac :wink: ogolnie niezla mysl jak w tym kawale co to sie laska Gates'a pyta "co to za piekne kafelki w toalecie ?" a on jej na to "P IV 3,06 Ghz " hihi no wlasnie nie bardzo specyfikacja chipsetu obejmuje dokldane dlugosici sciezek - zasze ze te dodatkowe 40 czy 50cm mogloby zaszkodic :) pozatym mkomu by sie chcialo lutowac tyle punktow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wytnij zgrabnie soketa czy inne gniazdo pod proca, ladnie wkoponuj w przod - raczej wymaga ciecia na wymiar co by zrownalo sie z obudowa... mozesz teraz do srodka soketa wrzucic diode - jesli lubisz swiatelka nastepnie wlozysz sobie proca tak by z 1-2 mm byl podad soketem.. swiatlo ladnie wyjdzie od spodu.. Mozna zrobic nieco trudniejszy bajer - zrobic z plexy ramke o takim samym wymiarze co proc - np 2 mm plexa i zrobic cos jak uszczelke miedzy soketem a procem.. swiatlo sie bardzo ladnie rozlozy na krawedziach plexy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Pomysl calkiem niezly i calkiem fajnie to moze wyjsc. Jak masz jakiegos spalonego AMD to poeksperymentuj z tym wygladem. BTW a mozy by tak wpasowac procek do przedniego panelu budy co by za przycisk Power robil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A jakieś 486 dajmy na to za reset. Tak, to jest coś. W ogóle to może być ciekawe - obłożyć komputra właściwego komputrem z demobilu: jakieś płyty główne jako ścianki, karty, procki i tak dalej na front, wszystko po 4,50 albo zgoła za darmo. Taki mod o dużej zawartości krzemu i laminatu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 http://forums.bit-tech.net/showthread.php?...?threadid=45466 jonas :) juz to robiono :) jest tam takze prosto zrobiony przycisk z proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 No ba, nawet widziałem dzisiaj konstrukcje podobne do mojej kanapki z Pentium 2. Ale tylko podobne, moja jest lepsza i ładniejsza (bo moja :>). Niebawem ośmielę się pokazać ku uciesze gawiedzi, tylko cyfrówkę wysępię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Tak myślałem i myślałem i wymyśliłęm jak chciałbym żeby to wyglądało a minowicie: Kupić kawałeczek plexi glasu wiciac z niego zaokrąglony kwardat troszeczkę wiekszy od procka teraz wtopic w to prcek (na tym sie nie znam ale moze włożyć to razem do piecyka gazowego/mikrofalówki) i na czterach rogach wywiercic otwory na jakies chromowane srobki dalej już chyba nie musze mówic ... :) tak więc pytania :) : co wy na to ?? gdzie wsadzic ewentualne diody ?? jak wtopic ten procek w plexi ( i czy to wogule możliwe :) ) ?? i czy bedzie z tym dużo paprania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 A może zamiast go wtapiać nóżkami ,to może spiłować je i przykleić go do tego plexiglasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Ja chciałem zdziergac takie cus, ale procek byłby umieszczony za szybom w np panelu 5.25" i obracał by sie na tacce lustrzanej :] + pare przewodków typu rurka metalowa chromowana... sprajem + swiatełka po bokach i podswietlenie na kontrastowy kolor procka od spodu. Tacka byłaby nachylona pod jakims kontem... hmm ciekawie to sie zapowiada :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Tak myślałem i myślałem i wymyśliłęm jak chciałbym żeby to wyglądało a minowicie: Kupić kawałeczek plexi glasu wiciac z niego zaokrąglony kwardat troszeczkę wiekszy od procka teraz wtopic w to prcek (na tym sie nie znam ale moze włożyć to razem do piecyka gazowego/mikrofalówki) i na czterach rogach wywiercic otwory na jakies chromowane srobki dalej już chyba nie musze mówic ... :) tak więc pytania :) : co wy na to ?? gdzie wsadzic ewentualne diody ?? jak wtopic ten procek w plexi ( i czy to wogule możliwe :) ) ?? i czy bedzie z tym dużo paprania ?? to jest zły pomysl. poczytaj w instrukcji ze nie mozna wsadzac do niej metalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Jeśli o mnie chodzi to bym zrobil włącznik kompa z tego. Na dodatek podswietlany od tylca, a z tylu procka dioda Power On. Obudowa przycisku z plexy (ramka), tuz za procem microswitch. Nie mam pojecia jak to wytlumaczyc ale plexa i palnik do tego starcza, wszytko jak zwykle mam w głowie. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...