Sir_Yaro Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Szukam klienta FTP pod tryb TEKSTOWY dzialajacy jednak w trybie quasi graficznym - cos jak Midnight Commander. Bardzo mi zalezy aby obslugiwal transfer przez FXP ale nie jest to absolutnie wymagane. Kto moze mi cos polecic? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Co prawda nie jest zbyt graficzny ale za to bardzo przyjemny - ncftp. Autouzupełnianie rlz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 polecam lftp - nic lepszego nie widzialem w zyciu:) ParanoiK - da sie w ncftp ustawic autoresume i kolejkowanie? Bo ja tego nie znalazlem (moze jakis script lub dodatek) - bez tego klient ftp jest sredno przydatny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Da się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Obydwa programiki znalazlem (z reszta w poscie Paranoika :D) lftp sobie nawet skompilowalem. ale z trybem graficznym to ona maja raczej niewiele wspolnego... :( Praktycznie to samo mam w zwyklym ftp i jechaniu poleceniami ftp... A co do drugiej czesci... czy ktorys z nich obsluguje FXP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 man lftp, man ncftp, ew. google? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Sir_Yaro: lftp uzywa sie glownie do serweror ftp dzialacycj na glfptd wiec:D Jechanie poleceniami jest bardzo wygodne quere mirror dir i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Niby wiem... ale to wszystko "w kit" - jak to mowi moja znajoma w swojej dresiarskiej nowo mowie... :) Zaden klient FTP jaki uzywalem dotad pod linuksa nie ma przynajmniej polowy opcji jakie ma FlashFXP. Wczoraj przerzucalem 14GB z FTP firmowego we Francji do Belgi i myslalem, ze sie potne..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 To może Midnight Commander? ;D On potrafi obsługiwać FTP. Wprawdzie ja osobiście wolę lftp, ale może Tobie przypadnie do gustu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Po dlugich poszukiwaniach znalazlem prg ktory ma mozliwosci jak jedne z wczesnych wersji FlashFXP (bo lepszego niz FFXP IMO nie ma :D) IglooFTP http://www.iglooftp.com/linux/download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Sir_Yaro: a nie mogles ssh na jednym z serwerow, screen i transfer bezposredni ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Przede wszystkim szukalem czytnika wielofunkcyjnego, wygodnego, obslugujacego fxp, z ladnym gui - w dokladnie takiej kolejnosci. A zadne z widzianych przezemnie takie nie sa. (ponoc jest jeszcze pftp ale go jeszcze nie testowalem). A po drugie co mi da screen? O.O Przeciez cos jeszcze musi ten transfer zainicjalizowac i kontrolowac wiec wracamy znowu do programu - po za tym IMO wygoda tego jest... hmmm... mala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 co do screena i ssh: chodzilo mi o to ze laczysz sie na jeden z serkow, odpalasz screena i dowolnym progiem kopiujesz miedzy serkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 heh... dowolnym? :) zastanowmy sie.... Midnight Commander ma calkiem przyjemnego klienta FTP - odpal na nim transfer FXP, a bedziesz moim bogiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 jezeli dobrze rozumiem to: - siedzisz w domu - masz serwer A i B - potrzebujesz przesylac A<->B tak ? - nie chcesz przy okazji sciagac do domu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 tak - moj komputer tylko nadzoruje transmisje. Nie uczestniczy w niej - NIC nie sciaga i NIC nie wysyla... (tzn. prawie nic) Czekam na pokaz transferu site-to-site przy pomocy mc :D:D:D (juz mam kamere i aparat gotowe....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 $ ssh A $ screen // tak dla bezpieczenstwa :) $ 'ftp' B i masz transfer miedzy serwerami :) oczywiscie jak masz na ktorymkolwiek shella ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 szczerze mowiac to chyba nie rozumiem..... $ ssh A lacze sie z shellem $ screenodpalam sesje screen'a $ 'ftp' Bna shellu lacze sie z FTP1 i co mi to daje?? caly czas nie rozumiem jak dzieki temu moge poslac pliki z tego FTP1 z ktorym jestem polaczony na FTP2. (chyba ze Ci chodzi, ze FTP2 jest ten na ktorym jest shell, a jesli tak to troche bez sensu - chce zrobic transfer np. z ftp.task.pl na ftp kumpla i co? na zadnym nie mam shella i miec nie bede) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 > na shellu lacze sie z FTP1 no i w tym momencie mozesz przesylac pliki z serka A na B albo odwrotnie bez udzialu Twojego kompa :) a screen to jakby przerwac sie mialo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ale "moim" kompem w tym przypadku staje sie komp na ktorym mam shella to jest fxp: ----- <--> -----|FTP 1|______|FTP 2||_____| | |_____| | | ------ |KOMP 1| ------komp1 to moj komp lub inny komp ktory nadzoruje transmisje (np ten nieszczesny shell). np. lacze sie (KOMP1) z FTP u Ciebie w domu i nakazuje Twojemu FTP (FTP1)polaczyc sie z jakims FTP z pakistanie (FTP2), zalogowac na niego i zaczac tam wysylac pliki. Z mojej strony wychodza tylko komendy. Nie biore praktycznie zadnego udzialu w transmisji miedzy tymi 2 FTP. Dzieki temu np. siedzac na najstarszym modemie moge przesylac pliki z jednego FTP na drugi z predkosciami nawet 100Mb (jesli oba lacza bede mialy taki speed). Lapiesz? Z tego co rozumiem to to co ty proponujesz caly czas jest zwuklym sciganiem a nie FXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Sorki ze odkopuje stary temat, ale mnie samego ten problem nurtowal i znalazlem rozwiazanie ktore po czesci powinno zadowolic autora, a mianowicie to >> http://duncanthrax.net/profxp/. Przedewszystkim dziala transfer FXP, moze GUI nie za piekne ale co lepsze smiga :D ino niech ktos mi powie jak to skompliowac.. bo raz mi sie udalo :P a drugi raz qpa edit: na moim slacku nie moge tego skompilowac wywala jakis blad perla a na shellu poszly binaria bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...