Fallout Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Mam pytanie... mój komp resetuje się podczas testu 3d mark 2001... podkrecilem go z 24 @ 3,06... no i jak podniosłem napięcie minimalnie jak sie dało to jest juz ok.. czy tak moze zostać??? dodam że na mojej płycie nie mogęustalić dokładnie wartości napięcia i minimum to jest +5% no i wybrałem to a temperatura po 3d marku wynosiła 41 stopni czy to podniesienie napięcia nie zaszkodzi ??? nie wiem czy mam tego posta dać na podkręcaniu czy na sprzęcie no ale mam nadzieje że nikt nie bedzie miał nic przeciwko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Po podniesieniu o 5% IMO nic się nie powinno stać. Sprawdź tylko ręką, czy radiator nie jest gorący - bo odczyt temperatury jest pewnie niezbyt dokładny. Przy 41 stopniach, radiator powinien byc ciepły ale nie parzyć. Wtedy wszystko jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 5% to nie dużo jak byś o 30% podniusł to trza by było sie zacząć bac jak masz troche kaski na zbyciu to kup sobie zalmana 7000cu i nie bedziesz miał problemów z temperaturką a na pewno i ciszej sie zrobi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...