Skocz do zawartości
QwaS

jaka płyta??

Rekomendowane odpowiedzi

joł!!

spalila mi sie dzwiekowka na moim ECSie i stweirdzilem ze zamiast kupowac karte to lepiej nowe mobo no i tak wytypowalem se dwie a mianowicie Gigabyte GA-7VT600-1394 Via KT600 lub Asus A7V8X-X Via KT400. jezeli chodzi o asusa to duzo jest o tej plycie i duzo przychylnych opini o gigabyte jest mniej. ogolnie to zdaje sobie sprawe ze chipsety sa inne ale zanaczam ze nie bede nic krecil pozatym wsadze do plytki:DDR 266MHz i nie zamierzam ich wymieniac(brak kasy), a w przyszlosci athlona 2000. chodzi mi o bezproblemowa prace i CISZE.i jak wypada procentowo wzrost wydajnosci jesli chodzi o te plyty. ogolnie to zamierzam wydac na plyte jak najmniej kasy.sie kurna rozpisalem:)

Ps i nie piszcie zebym se na nf cos kupil!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz mimo wszystko trzeba troche myslec przyszlosciowo:)

Jeżeli myślisz przyszłościowo, to nie bierz AXP2000, bo wtedy kolejna zmiana proca będzie już pewnie na jakiegoś 64bit, więc mobo i tak trza będzie zmieniać. Albo weź teraz mobo na KT400/600 i proca na FSB 166, albo wydaj grosze na płytkę (licząc z odsprzedażą ECS) i kup sobie tego A2000. Na co Ci KT600, skoro chcesz pracować na FSB 133? Chyba, że chcesz SATA i AGPx8 (wtedy to drugie nie wiem po co) To tylko moja opinia, ja tak bym robił, więc no offence :)

BTW jeżeli będziesz szykował się do sprzedaży tego ECS z uwalonym dzwiękiem to daj znać o cenie na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...