QwaS Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 joł!! spalila mi sie dzwiekowka na moim ECSie i stweirdzilem ze zamiast kupowac karte to lepiej nowe mobo no i tak wytypowalem se dwie a mianowicie Gigabyte GA-7VT600-1394 Via KT600 lub Asus A7V8X-X Via KT400. jezeli chodzi o asusa to duzo jest o tej plycie i duzo przychylnych opini o gigabyte jest mniej. ogolnie to zdaje sobie sprawe ze chipsety sa inne ale zanaczam ze nie bede nic krecil pozatym wsadze do plytki:DDR 266MHz i nie zamierzam ich wymieniac(brak kasy), a w przyszlosci athlona 2000. chodzi mi o bezproblemowa prace i CISZE.i jak wypada procentowo wzrost wydajnosci jesli chodzi o te plyty. ogolnie to zamierzam wydac na plyte jak najmniej kasy.sie kurna rozpisalem:) Ps i nie piszcie zebym se na nf cos kupil!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jeżeli jesteś zdecydowany, że nie będziesz kręcić, i athlon tylko 2000+ (FSB 133), to może poszukaj jakiejś płyty na KT266/A? Ceny od 150zł się zaczynają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 wiesz mimo wszystko trzeba troche myslec przyszlosciowo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 przyszłościowo :?: kup sobie abita lub asusa na kt600 - to bedzie dobry zakup.Ja mam solteka na nf2 i sie go pozbywam na kozysć właśnie abita na kt600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 wiesz mimo wszystko trzeba troche myslec przyszlosciowo:) Jeżeli myślisz przyszłościowo, to nie bierz AXP2000, bo wtedy kolejna zmiana proca będzie już pewnie na jakiegoś 64bit, więc mobo i tak trza będzie zmieniać. Albo weź teraz mobo na KT400/600 i proca na FSB 166, albo wydaj grosze na płytkę (licząc z odsprzedażą ECS) i kup sobie tego A2000. Na co Ci KT600, skoro chcesz pracować na FSB 133? Chyba, że chcesz SATA i AGPx8 (wtedy to drugie nie wiem po co) To tylko moja opinia, ja tak bym robił, więc no offence :) BTW jeżeli będziesz szykował się do sprzedaży tego ECS z uwalonym dzwiękiem to daj znać o cenie na PW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 No, skoro nie chcesz niczego na NF (a to jedyne, co ma sensowny zintegrowany dźwięk) to pozostaje zakup karty dźwiękowej (przy takich założeniach jakie podałeś nie ma sensu wymiana MB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...