B3T0N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 dzisiaj happy wrocilem ze swoim nowym FX'em 5600 Ultra, nie zastanawiajac sie pomontowalem wszystko i zabralem sie za testowanie moj sprzet jest dosc ubogi jak na razie bo : athlon 900 abit kx7-333-raid no i ten FX no wiec nawet nie krecilem karty - od razu poszedl 3dm 2k3 - wynik 3200pkt 8O - dla mnie super :lol: no i z radoscia zapuszczam 3dmarka 2001SE - i tu ZONK - wynik 6500 pkt 8O 8O 8O 8O 8O :x :x :x :x CO JEST GRANE ??? bo nie potrafie tego zrozumiec :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 no to hard bo masz mniej niz ja (na konfigu ponizej). pewnie procek kleka. instalnij najnowsze stery (53.03) - moze ci pomoga. pobaw sie rivatunerem. wyczysc cache/temp. "uruchom ponownie komputer" :D. Wynik masz faktycznie niski (w 2k1). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 MASZ MNIEJ ODEMNIE :D ja wyciagnalem 6800 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z athlonem 900? Hmm, ten proc nawet SSE nie ma, a 3D marki używają tych instrukcji...poza tym co, FSB 100? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 sciagam najnowsze detki - zobacze co to mi da.. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z athlonem 900? Hmm, ten proc nawet SSE nie ma, a 3D marki używają tych instrukcji...poza tym co, FSB 100?wiec w tym wypadku 2k3 powinien bardziej ucierpiec, a tak sie jednak nie stalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z athlonem 900? Hmm, ten proc nawet SSE nie ma, a 3D marki używają tych instrukcji...poza tym co, FSB 100? no sam sie zdziwilem ze w 3dm2k3 taki wynik - myslalem ze 2k1 bedzie dobrze a tu na odwrot - paranoja - dziwne te FX'y :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 przecież mark 2001 potrzebuje dobrego proca do wysokich wyników.Jak miałem gf3 to na procu 2000+ miałem coskoło 7000 punktów.Jak kupiłem antka 0.13 mikrona i pusciłem go na fsb 166 mhz mnożnik 12 to wynik wzrusł o ponad 2k wieć sie nie dziw.Bedziesz miał innego proca to zobaczysz power.A WY tam sie nie cieszcze ze macie wiecej w marku 2k1 tylko powiedzcie ile macie w 2k3 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z athlonem 900? Hmm, ten proc nawet SSE nie ma, a 3D marki używają tych instrukcji...poza tym co, FSB 100? no sam sie zdziwilem ze w 3dm2k3 taki wynik - myslalem ze 2k1 bedzie dobrze a tu na odwrot - paranoja - dziwne te FX'y :x qufa nie denerwuj sie, proca masz zajebiscie słabego.Czego sie spodziewałęś 15k :?: zmienisz proca na lepszego to zobaczysz - nic w tym dziwnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 przecież mark 2001 potrzebuje dobrego proca do wysokich wyników.Jak miałem gf3 to na procu 2000+ miałem coskoło 7000 punktów.Jak kupiłem antka 0.13 mikrona i pusciłem go na fsb 166 mhz mnożnik 12 to wynik wzrusł o ponad 2k wieć sie nie dziw.Bedziesz miał innego proca to zobaczysz power.A WY tam sie nie cieszcze ze macie wiecej w marku 2k1 tylko powiedzcie ile macie w 2k3 :lol: to wyglada na to ze trzeba zbierac na durnia 0,13u bo kasy nie mam na nic lepszego ... :/ pobawie sie zaraz z FSB proca i mnoznikami - mnoznik w dol a FSB w gore - sie zobaczy co to mi da czyli wszsytko wychodzi na to ze 3dmark 2k3 testuje GLOWNIE sama GPU a nie jak dotychczas 3dmark 2k1 calego kompa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Z athlonem 900? Hmm, ten proc nawet SSE nie ma, a 3D marki używają tych instrukcji...poza tym co, FSB 100? no sam sie zdziwilem ze w 3dm2k3 taki wynik - myslalem ze 2k1 bedzie dobrze a tu na odwrot - paranoja - dziwne te FX'y :x qufa nie denerwuj sie, proca masz zajebiscie słabego.Czego sie spodziewałęś 15k :?: zmienisz proca na lepszego to zobaczysz - nic w tym dziwnego jam spokojny czlowiek :) - tylko bardzo mnie to zdziwilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 kiedys robiłęm test - proc nie kręcony czyli 1700+ i proc kręcony czyli fsb 166 i mnożnik 12.5 - wynik ruznił się +- 200 punktów w marku 2k3.A jak było w marku 2k1 to napisałem wyzęj. ps.Olej tego durnia - minimum antek xp (juz nie mówie o bartonie).NIema sensu żebys sie bawił teraz tym procem co masz mało to da, chyba że sprubujesz go bujnać na fsb 166 :D lub > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 przecież mark 2001 potrzebuje dobrego proca do wysokich wyników.Jak miałem gf3 to na procu 2000+ miałem coskoło 7000 punktów.Jak kupiłem antka 0.13 mikrona i pusciłem go na fsb 166 mhz mnożnik 12 to wynik wzrusł o ponad 2k wieć sie nie dziw.Bedziesz miał innego proca to zobaczysz power.A WY tam sie nie cieszcze ze macie wiecej w marku 2k1 tylko powiedzcie ile macie w 2k3 :lol: to wyglada na to ze trzeba zbierac na durnia 0,13u bo kasy nie mam na nic lepszego ... :/ pobawie sie zaraz z FSB proca i mnoznikami - mnoznik w dol a FSB w gore - sie zobaczy co to mi da czyli wszsytko wychodzi na to ze 3dmark 2k3 testuje GLOWNIE sama GPU a nie jak dotychczas 3dmark 2k1 calego kompa ?? radzilbym jednak athlonka zaqpic - duren to duren i durniem pozostanie. no chyba ze trafi ci sie "dobry" model :D no GLOWNIE tak tyle ze w 2k1 byl 1 test na shadery (dx8) a reszta pod dx7. w 2k3 jest troche odwrotnie i jest tylko 1 test w ktorym z nich nie korzysta (ten z samolotami). wiec jest bardziej zaawansowany technologogicznie i procek przy shaderach juz nie ma tyle do powiedzenia co przy dx7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Kurde, aż sam jestem ciekawy, jaki powinien być wynik. Wprawdzie pod SSE to dzisiaj wszystko ostro optymalizowane, zacząwszy od driverów a na gierkach kończąc, ale 6500 mało... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Kurde, aż sam jestem ciekawy, jaki powinien być wynik. Wprawdzie pod SSE to dzisiaj wszystko ostro optymalizowane, zacząwszy od driverów a na gierkach kończąc, ale 6500 mało... :?a widzisz jaki ma proc :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Kurde, aż sam jestem ciekawy, jaki powinien być wynik. Wprawdzie pod SSE to dzisiaj wszystko ostro optymalizowane, zacząwszy od driverów a na gierkach kończąc, ale 6500 mało... :?a widzisz jaki ma proc :?: :!: A widziałeś mojego wcześniejszego posta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Widziałem ale jednoczresnie sie dziwisz ze ma mało marków :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ja na swojej nei ultra mam 10k w 2001se na sterach 45.32 i karcie nie kreconej. w 2k3 sie nie bawilem, bo nie chce mi sie go szukac na plytach :) Jak trefisz na zielonego durnia to 2.1ghz powinienes miec lekko. 12.5*166 i napiecie w granicach 1.6V, tak chodza juz 3 durnie, ktorymi sie bawilem, dopiero wyzej potrzebuja duzo wyzszego napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ok najpierw sie pochwale 3d2K1 - 19973 | 3d2k3 - 6280 a potem, durnie z brazowym laminatem tez niezle, mam 3 i wszystkie na FRN2-L ida na 10x200 i 1,55V A wyniki ofkorz masz dziwne....szkoda tylko ze nie wyszlo ze 3d2k1 masz wiecej niz w 3d2k3 :D ale bym sie turlal.. :D no offens ofkorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ok najpierw sie pochwale 3d2K1 - 19973 | 3d2k3 - 6280 a potem, durnie z brazowym laminatem tez niezle, mam 3 i wszystkie na FRN2-L ida na 10x200 i 1,55V A wyniki ofkorz masz dziwne....szkoda tylko ze nie wyszlo ze 3d2k1 masz wiecej niz w 3d2k3 :D ale bym sie turlal.. :D no offens ofkorz no wlasnie wyszlo mu ze 2001 wiekszy od 2003. A podaj linka do compare ( nie odpuszcze :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 no wlasnie wyszlo mu ze 2001 wiekszy od 2003. A podaj linka do compare ( nie odpuszcze :) ) Ooooooooooooo, tak, bijcie się, macie takie podobne konfigi, tylko proce z innej platformy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Bo teraz chodzi o to co lepsze, AMD czy I. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...