fazutan Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Witam , mam pytanko , mam plyte gigabyta 7vax i kupilem ostatnio pamieci kingmax 512 ddr400 i zaczely sie problemy, wczesniej pracowalem na ddr333(256) sitec-a , sprzęt mam podkręcony fsb na 166 i mnoznik 11,5 co daje okolice 1912mhz(okolo2200-2300) ale nie o to chodzi , chodzi o to ze na tych pamieciach komp mi rusza win wchodzi i chodzi poczym przy jakis wiekszych zadaniach nagle zwis i koniec nic sie nie da zrobic poprostu zamrozony..dodam ze na starych pamieciach chodzi normalnie, probowalem zmieniac sloty timing itd i nic nie pomaga , nie wiem co to może być może ktos da jakąś rade?? bo dalem troche kasy za te pamieci a tu taka lipa ps w memtescie nie znajduje bledow(wymienilem nawet pamieci na gwarancji dali mi nowe) Moze ktos cos pomorze??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 też mam ta płyte i niestety te płyty maja problem z poprawnym rozpoznawaniem pamieci 400mhz też miałem ten problem po włozeniu elixirów . Szybko przeszedłem na 333mhz twin mosa .prawdopodobnie nie będzie problemu gdy zkupisz naprawde jakies firmowe pamięci typu GEAL twin mos i tego typu pamięci.pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 a jak ustawisz pamieći synchro czyli 333 mhz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazutan Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Hmmm co miales na mysli "a jak ustawisz pamieći synchro czyli 333 mhz " a co do pamieci (firmy) to kupilem te ktore zaleca sam producent kingmaxy sa w zaleceniach producenta..(ps jak ustawic zeby pracowaly jako 333) tzn wymuszone jest 333 bo jest przeciez fsb 166 ...(ale np my girl ma w biosei funkcje ustawiania jakie pamieci sa...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Heh ZNAM TEN BÓL.... Czyscie zapomnieli ze to jest KT400 ktora pamiec ddr 3200 obsluguje TYLKO na 1 Banku..... przeloz pamiec w innego slota najprawdopodobniej 1 po od prawej bedzie dzialac .... to samo mial kumpel na Asusie A7V8X-X czy jakos ttakos ... niestety taki spier.....chipset to jest ... 1 bank na ddr 400 only;( dlatego ci sie wiesza komp .... niestety nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc ale po przekladaj pamiec w inne sloty pamieci na ktoryms musi dzialac.. a pamiec raczej jest na 100 % dobra tylko ten chipset zalosny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...