Skocz do zawartości
Mrozik

Spotkał się ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z was w polsce a najlepiej na polskich stronach www z taką plexi jak w projekcie g-nome taką przeźroczystą ale o jakimś tam odcieniu np zielonym, żółtym, niebieskim - bo jak poszedłem do pracowni reklamowej to gość stwierdził że nie ma takiej plexi a wszak polacy nie gęsi i swoją plexi przeźroczystą z lekkim kolorkiem mieć powinni więc jeśli ktoś widzial/słyszał to niech wali bez ogródek gdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spotkalem sie ale niestety nie w necie tylko w Gdansku na ul.Narwickiej jest tam hurtownia pleksy i folii reklamowej (tam sie zaopatrzylem jak swoja bude przerabialem) ,widzialem plekse o zabarwieniu niebieskim ,zielonym, grafitowym , brazowym -a wiec takie cus istnieje

mozesz tez sprobowac na zwykla plekse nakleic folie przyciemniajaca (taka bez atestu bo jest niedroga) i masz podobny efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak, cień nadzieji jest.

Mam nawet prubkę czegoś takiego i jest wyjebiste ;) z powodu wielokrotnego wewnętrznego odbicia się światła krawędź cięcia wydaję się jakby lekko świeciła :)

Ale przejdźmy do meritum.

Jest to chyba plexi. Kiedyś coś takiego można było dostać w Katowickim Thussen Centrostal (oddział z tworzywami), ale firma padła jakieś 2 lata temu ;(

Więc kiedyś coś takiego było w naszym "pięknym" kraju, ale teraz nie wiem gdzie coś takiego dostać.

Musisz popytać w hurtowniach zajmujących się głównie tworzywami sztucznymi (nie tylko plexą) wszelkiego rodzaju płytami PCV, spienionymi i nie, polipropylenami, poliwęglanami etc. Przecież gdzieś to musi być......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyslalem kiedys maila do plexicomp.com czy maja plexe UV reactiv ale nie ma podobno w polsce w rozsadnej cenie ale maja fajna kolorawai moga cos wystrugac jakbym kcial.... Moja propozycja napisac i zapytac czy , za ile i na kiedy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi