Skocz do zawartości
wilczek

problem z wyborem słuchawek ;(

Rekomendowane odpowiedzi

no niestety zniszczyly sie moje niezniszczalne ;) sluchaweczki i dochodze do wniosku ze skoro praktycznie caly czas jak tylko siedze przed kompem to slucham muzyki to przydalo by sie kupic cos lepszego niz wczesniejsze pchelki za 35 zł 8) i tu nasowa sie maly problem :?

przeczytalem na forum jush z 20 roznych postow o sluchawkach ale mam terac wiekszy metlik w glowie niz wczesniej. Dysponuje gdzies kwota max 200 zł

czytajac wczesniejsze posty znalazlem cos takiego :arrow: http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=590 i http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=591

zastanawiam sie czy warto doplacac 80 zł do tych drozszych :/

czy bedzie jakas wieksza roznica w jakosci dzwiekow ??

pierwsze podobno super graja, ma ktos moze jakies doswiadczenia z nimi ?? czy sa wygodne itp..

bardzo chetnie uslyszal bym jakies inne propozycje, cena nie moze jednek przekroczyc 200 zł :/

aha zalezalo by mi jesczez na jednej rzeczy w tych sluchawkach, chodzi o to ze czesto slucham glosno muzyki w nocy a niedaleka spa moi starsi i chcialbym by dosc dobrze tlumily to co sie slucha i dobrze izolowaly od otoczenia zeby nie przeszkadzac im w nocy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno z kolegą chodziliśmy po MediaMarkt z zamiarem kupna właśnie słuchawek. Siedzieliśmy tam chyba godzine przesłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ąc wszystko co było i wybraliśmy coś takiego:

http://www.grand.lublin.pl/Technics/techni...pf500/index.htm

Słuchawki kosztowały 199zl, i grają naprawde dobrze. Jeśli nie potrzebujesz rozsadzić sobie bębenków to będziesz bardzo zadowolony. Głeboki dosyć miękki bas, dobra stereofonia, wysokie tony nie "kłujące po uszach", polecam z czystym sumieniem. Poza tym ten model bardzo dobrze leży na uszach, nie odstają i szczelnie dolegają do głowy a przy tym nie odczuwałem w domu zmęczenia. Miałem je zaledwie dwa dni ale to wystarczyło do dokładnego przetestowania. W tej cenie nie znalazłem nic innego grającego lepiej - przynajmniej dla mnie.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a co sadzicie o tych Philips'ach ??

i kolejne pytanko :) czym roznia sie sluchawki otwarte czy jakos tak od tych zamknietych ??

czy te Philips'y i reszta co podawaliscie sa ciche na zewnatrz sluchajac glosno muzyk,i czy mozna sluchac jej w drugim pokoju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z porównania jakość/cena najlepiej wg. mnie wypadają technics'y RP-F800. Bardzo ładne pasmo przenoszenia, dynamika. Poza tym dobra jakość wykonania (jeszcze nie udało mi się ubić wtyczki co przy discmanach i innych typach grajków zajmowało mi średnio kilka miesięcy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD.

Wątpię aby mieli coś rozsądnego poniżej 400-500PLN.

ja nie wątpie - poniżej 400 nic misie nie podobało - powyżej tak i to strasznie np model HD580

na Sennheiserze świat się nie kończy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD.

Wątpię aby mieli coś rozsądnego poniżej 400-500PLN.

ja nie wątpie - poniżej 400 nic misie nie podobało - powyżej tak i to strasznie np model HD580

na Sennheiserze świat się nie kończy

Były na Onecie-Aukcje HD580 za 400zl i HD600 za 600zl. Nie wiem czy nowe ale warto sprawdzic.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te Philipsy i powiem, że grają świetnie (HK655Vxi + Yamaha CDX-496 + DNM Reson, wzmacniacza słuchawkowego niestety nie mam).

Były ostatnio w 2 polskich gazetkach w testach i ocena była jednoznaczna. Do 250zł koszą konkurencję. Piszą, że lepsze niż HD500 Sennheisera. W ogóle w prasie, także zagranicznej, same zachwyty. Więc nie wydaje mi się, żeby Philips do każdej redakcii wysyłał razem z tymi słuchaweczkami koperty z wiadomą zawartością. Najlepiej poczytać sobie największe fora o słuchawkach www.head-fi.org i www.headwize.com - komentarze bardzo pozytywne, nawet entuzjastyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh wlasnie stracilem dzisiaj 100 zł rozwalajac wczoraj przerzutke w rowerku ;( wiec zostalo mi jush tylko 100 zł na sluchawki :(

bylem dzisiaj w galeri i w moje raczki wpadly Sennheisery HD 202 spodobaly mi sie glownie przez bardzo fajne wyciszenie tego co dzieje sie na zewnatrz a takie mi sa potrzebne :)

no i cena mnie mile zaskoczyla bo bymy po 89.99 :) a na stronce dystrybutora za 112 chyba czy jakos tak :)

drugie sluchaweczki ktore wpadly mi w oko to Panasonic RP-DJ100, maja wieksze pasmo przenoszenia i sprzedawca bardzo zachwalal, niestety nie sa tak dobrze wyciszone jak sennheisery :( aha kosztuja 99 zł

jakie jest wasze zdanie na temat tych dwoch propozycji ??

sennheisery wydawaly mi sie jakby bogatsze w basy, lepiej lezace na samych uszach ale za to troche ten palak mnie denerwowal, panasonici sa mniejsze ale troche lepszy palak jest :/

bardziej sklanial bym sie ku sennheiserom no ale chetnie uslysze wasze zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi