nrl Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 "Oto przedstawiamy czołówkę najmocniejszych coolerów na świecie." i najdroższych :twisted: Oto link, miłego czytania :D http://www.moded-kompz.net/?name=Cooling&id=34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Laaaaadne...jak wygram w totka moze sobie cos zprezentuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Procesor: AMD Athlon XP 2500+ Barton @ 2255 (180x12.5) MHz 1.675V max. ~86.73 Watt I to uwielbiam - coolery do OC a proc zakręcony tak, że każdy boxowy coolerek spokojnie wyrabia :twisted: Według mnie proc powinien śmigać min. 2,3GHz i z napięciami > 1,85V bo wtedy tańsze coolerki się kończą ... Ponadto SKL 947U ma już młodszego braciszka z heat pipe :D http://www.thermalright.com/a_page/main_pr...roduct_sp94.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz101 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 I to uwielbiam - coolery do OC a proc zakręcony tak, że każdy boxowy coolerek spokojnie wyrabia Ja tylko chcialem tak szybko skomentowac... Jesli ktos nie doczytal artykulu do konca, to chyba nie powinien sie na jego temat wypowiadac... "Burn, Baby, Burn Niestety z powodu raczej słabych pamięci osiągnięcie FSB 200 nie było możliwe, ale nie o to nam chodziło. Dla nas liczyło się tylko ciepło zatem procesor ustawiony był na 12.5x185 MHz przy napięciu 1.85V. Daje to wynik 2313 MHz i przy 1.85V aż 108 Watt ciepła." Juz przy ponad 80 W w tescie CPU Hot test wyklada sie 3/4 nawet miedzianych coolerow tak wiec chcialbym zauwazyc, ze wiem co robie... SP94 to zaden braciszek bo jest na P4, a seria SLK wywodzi sie z plarformy AMD, dopiero mozna powiedziec ze SP97 to braciszek... :D Pozdrawiam czytelnikow TweakForum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 tak Puchacz masz racje ale prawdziwe piecyki to procki takie jak Bartki z Vcore 1.9-2V,byloby milo zobaczyc tescik na takich ustawieniach :D ..ale i tak test fajny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 spoko tescik :D przydal by sie jeden z bohaterow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 chętnie zrobię Wam taki teścik bo ThermalRight będe miał przed świętami w ofercie ;) Poza tym najlepszy obecnie jest MCX462-V Swiftecha ;) którego zabrakło w tym zestawieniu, a też będe go miał. Podrzucę Liskowi do testów, jeśli będzie chciał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 spoko tescik :D przydal by sie jeden z bohaterow :D dokładnie moze za fefnascie miesiecy stanieje i se zakupie jakiegos :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Mnie zainteresował teścik Avalanche II .Wygląda obiecująco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz101 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Poza tym najlepszy obecnie jest MCX462-V SwiftechaNajlepszy może i tak, ale z tego co widziałem w testach ma nieco problemów z wydajnością... Niestety, firma Swiftech nie chciała go dostarczyć do porównania. Bo niby i czego on mial szukac wsrod miedzianych konstrukcji. Niebawem na PCLab.pl bedzie porownanie, w ktorym wystapia zarowno SLK-900 jak i MCX462-V. Junior, rzeczywiscie, pomimo rozczarowania w trybie pasywnym w pozostałych testach bardzo miło nas zaskoczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A czemu bierzecie starą konstrukcję ThermalRighta :lol: skoro jest SP-97 pod AMD? To tak jakbyś wrzucił do testów zalmana CNPS5000-Cu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz101 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A czemu bierzecie starą konstrukcję ThermalRighta :lol: skoro jest SP-94 pod AMD? Będe je miał niedługo. To tak jakbyś wrzucił do testów zalmana CNPS5000-Cu :DHmm... No widze, ze Pan jest wyjatkowym znawca tematu, wiec nie bede sie wdawal w dluzszy dyskusje, jedynie po raz kolejny sprosutuje, ze SP-94 jest jedynie dla platformy Intel Pentium 4 na Socket 478. A jesli ktos to Panu sprzedal jako dla AMD, to naprawde jest Pan wyjatkowym znawca tematu. Gratuluje udanego zakupu. SLK-947 ukazal sie we wrzesniu, hmm... no tak to swiadczy o tym, ze jest mocno przestazaly, zwlaszcza majac na uwadze czestotliwosc pojawiania sie nowych radiatorow firmy Thermalright. A co do Swiftecha to chyba Cię nie lubią, inni dostają je do testów :lol:No bardzo prawdopodobne, moze Pan wskaże tych "innych", oczywiscie mowimy o Polsce. Poza PCLab, o ktorym juz wspominalem. Będe je miał niedługo.Hmm... to mi jakas mocna kryptoreklama pachnie... ciekawe co na to moderatorzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Hmm... to mi jakas mocna kryptoreklama pachnie... ciekawe co na to moderatorzy...a co moga zrobic firmie Proline - baner sie wyswietla znaczy ze ... :P a co do tesciku - to szkoda ze tak malo zawodnikow - przydlaby sie CM Aero7+ (normalny i zmodowany :arrow: z klasycznym AxialFanem zamiast Blowera) no i ten "przereklamowany" SilentBoost :!: (moze przy 108W ciepla nie odlutowaly by mu sie finy od podstawy) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A czemu bierzecie starą konstrukcję ThermalRighta :lol: skoro jest SP-94 pod AMD? Będe je miał niedługo. To tak jakbyś wrzucił do testów zalmana CNPS5000-Cu :D Ok, mój błąd - chodziło mi o SP-97 :) http://www.systemcooling.com/modules.php?n...rticle&sid=1464 Poza tym pisałeś: "...w ktorym wystapia zarowno SLK-900 jak i MCX462-V." a nie o SLK-947 "No bardzo prawdopodobne, moze Pan wskaże tych "innych", oczywiscie mowimy o Polsce. Poza PCLab, o ktorym juz wspominalem. " Już wkrótce się do wiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W tym kontekście, rzeczywiście można żałować, że zabrakło Swiftecha i nowego Thermalrighta. Można było jeszcze z miech poczekać z tym artykułem. Nie mówię,że to wielka strata, bo recka jest raczej porządna, ale może należłoby dac inny tytuł... Co do procedury testowej w Burn Baby - 2313 na 1,85V to jakby trochę mało. Mam tego Zalmana i w takim configu jak w podpisie przy dość "ryzykownym" ale STABILNYM 2650 na 1,825 V, temperatury są już mocno zaawansowane. 1h Prime95 wystarczy by mój Thorton dawał w odczytach z MBM 51-53 C i dodam tylko ,ze A7N8X nieco zaniża wartości temperatury o jakieś 5-6 C. Tak więc jest to około 60 C. Nie jest to więc rząd wartości jaki można wycisnąć z dobrego WC, tam pewnie byłoby niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 fajne sa te zabawki, ale drogie jak cholera. do tego jeszcze jakis fajny lub cichy watrak i jest sredniej klasy WC na CPU :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 tak Puchacz masz racje ale prawdziwe piecyki to procki takie jak Bartki z Vcore 1.9-2V,byloby milo zobaczyc tescik na takich ustawieniach :D ..ale i tak test fajny :wink: Dokładnie, albo najlepiej 13.5x200 na 2,3V :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 No, nareszcie test Thermalrightow w Polsce. Niestety potwierdza sie ze jesli chodzi o cisza/wydajnosc to Zalman ciagle kroluje. Zeby uzyskac nizsze temp na Thermalrightach trzeba dac na to jakas Delte lub Tornado 92x92 inaczej roznica jest niezauwazalna. Czekam na SP97 :D - ZenFist >> kiedy i za ile bedziecie mieli te Thermale?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Podejrzewam, że będą pod koniec tego, lub na początku przyszłego tygodnia, swoją drogą w tym teście SLK nie miał się czym wykazać, on rozwija skrzydła gdzieś przy 2400Mhz i 1.95V ;) Żeby potem nie było, że nie poinformowałem, a ktoś niepotrzebnie ściągał to zza granicy, na dniach będzie też: Swiftech, HWLabs (Nagrzewnice), Nowa dostawa z DangerDen, Microcool, Akasa 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 no własnie sprarzety fajne ale jak i tak wole swoje ac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...