Jola Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 NA forum nie udzielam sie duzo, mimo iz uzytkownikiem jestem juz od dlugiego czasu. Ze wzgledu na lacze (modem) wpadam zadko i czytam to co mi najbardziej odpowiada. Niestety musze zwrocic uwage na to iz forum poprostu pada. Coraz wiecej debilnych topicow. Wiele tematow powtarzajacych sie (zwlaszcza na sprzecie i podkrecaniu), w grach warezownia (czego przykladem jest zamkniecie kilku topicow pod rzad przez Reeda) na oslej nieraz topici az niesmaczne. Wielu uzytkownikow zaczyna czuc sie mastaszami. Zamiast siedziec cicho wchodzac do topica ktory juz byl wypisuja "bylo"; "szukaj" albo wrecz besztaja usera, zamiast go olac i zmusic do ruszenia mozgownica. Mam takie pytanie do Marco i Liska. Czy nie mozna by bylo zwerbowac wiecej moderatorow. Ci co sa studiuja,pracuja i nie zawsze maja czas aby sledzic poczynania kilku tysiecy osob. Mysle ze usprawniloby to dzialanie calego forum. Powtarzajace sie topici poprostu wywalac a nie zamykac. Chyba im mniejsza baza tym szybsze dzilanie calego forum. A nie raz sie zdaza ze przegladajac strone przewali sie kilka zamknietych tematow. Moze troche bardziej rygorystyczne podejscie by tu pomoglo. Przyhamowalo chamstwo ktore niekiedy daje sie we znaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Proponuję zajżeć do przyklejonego topicu na górze - jest ogólnie projekt ukrócenia tego procederu ;] http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50545 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Proponuję zajżhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50545Kolejny, który ma dysortografie, czy jak mu tam? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Faktycznie mam, ale staram się kontrolować, choć czasem zdarza mi się popełnić błąd - za co serdecznie przepraszam ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 topiców o tym że syf na forum się robi jest sporo, niestety nasi tweak'owi politycy nie zawiele robią aby to zmienić :( ograniczają się do grożenia bananami zamykania topiców itp. ale w sumie co można innego zrobić aby uleczyć to forum cza jakiegoś dobrego pomysła wręcz rewolucja tweak'owi jest potrzebna ale niestety nie wiadomo jak to zrobić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Co fakt to fakt. Chamstwo sie szerzy. A kilku pajacow skacze ze za duzo moderow. Moze jakby sie nie szlo na ilosc ale jakosc (chodzi o userow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ja dla mnie to modow jest za malo jak na taka ilosc ludzi na forum. potrzebne sa radykalne kroki, bo niedlugo zanim znajdzie sie cos ciekawego to trzeba bedzie sie przedzierac przez tysiace poblokowanych tematow, ktore moglyby i powinny byc skasowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Opcja samokasowania zamkniętych topików rzeczywiście by się przydała (pisał o tym Dijkstra w topiku, do którego linka dał wyżej ParanoiK). Ułatwiłoby to wyszukiwanie tematów przy pomocy wyszukiwarki, ale niewiele zmieniło przy przeglądaniu nowych postów -- zamknięte topiki pozostawałyby przez kilka dni na forum. Istnieje jednak wyraźny konflikt interesów nowych użytkowników i użytkowników doświadczonych: z jednej strony stali, czytający uważnie userzy denerwują się powtarzającymi się tematami, często banalnymi (i zgłaszają takie topiki moderatorom), z drugiej zaś liczne osoby nowe na forum uważają swój problem za wyjątkowy i mają pretensje o zamknięcie/usunięcie topika. Objawy? Zakładanie kilka razy tych samych topików (usuwanych kolejno przez moderatorów), gardłowanie przy różnych okazjach, że zostało się źle potraktowanym, zakładanie topików z pretensjami, wysyłanie agresywnych PW do moderatorów. Najczęściej powtarzanym w takich wypadkach argumentem jest "po co właściwie jest to forum? bo najwyraźniej nie po to, żeby móc się czegoś dowiedzieć". Cała sytuacja wygląda więc następująco: stali userzy domagają się usuwania części topików. Nowi userzy (nie tylko -- bo także stali, ale akurat niezorientowani w danym temacie) podnoszą krzyk, że się ich ogranicza i uniemożliwia uzyskanie informacji. Wszyscy użytkownicy domagają się wyeliminowania chamskich zachowań. Po czym wielu użytkowników ma pretensję o zwracanie im uwagi oraz o zamykanie kontrowersyjnych tematów, najczęściej przeradzających się w pozbawioną chęci porozumienia się pyskówkę. W takim razie mam pytanie do wszystkich użytkowników Tweaka, zarówno tych stałych, postrzeganych przez nowych jako skarbnica wiedzy, często znudzonych wielokrotnym powtarzaniem tego samego, jak i tych będących tu od niedawna lub rzadko odwiedzających forum, mających kłopoty z odnalezieniem potrzebnych informacji w morzu postów o niewiele mówiących tytułach (a czyja to wina? hm...). Co sami możecie zrobić, żeby utrzymać odpowiedni poziom forum? Widzicie jakieś rozwiązanie niebędące zrzucaniem całej odpowiedzialności na moderatorów? Na marginesie: zakładanie takiego topika jest niestety: 1. przykładem mnożenia wątków o tym samym (wymieniając ostatnie, mamy choćby przyklejony topik Dijkstry lub topik "syf się zrobił"), 2. dowodem na to, że użytkownicy nie czytają ogłoszeń i przyklejonych topików (więc niby jak mają być wprowadzone zmiany, skoro userzy nawet nie wiedzą, że są nowe zasady), 3. przykładem wybiórczej obserwacji forum -- posty typu "było, szukaj" zdarzają się w ostatnich dniach rzadko, bo są tępione przez moderatorów. (Ta uwaga nie jest zarzutem, bo nikt nie ma obowiązku czytać forum od deski do deski). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Masz racje Miope. Temat sie przewala, moze dlatego ze nie ma zadnej reakcji na niego. Lisek wpadl przeczytal i skomentowal tylko dyslekcje Paranoika. Zachowanie godne admina :? Naprawde zauwaza sie ze stali starzy bywalcy przestaja uczeszczac sie na forum. A powodem tego napewno jest panujacy tu balagan. Nie wiem czy o to chodzi aby zdobyc nowego usera i stracic starego, czy o to aby pozyskac nowych pozwalajac starym kozystania z forum wygodnie i przyjemnie jak to bylo przed rokiem. Moze jakby zaczac stosowac regulamin w takim stopniu jak jest napisany, a nie przejmowac sie ze 14 latki podniosa wrzawe na zamkniecie kilku tematow. Moze czasowa banicja pomoze. Wieksza karnosc???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Naprawde zauwaza sie (...) Się, to znaczy kto? A powodem tego napewno jest panujacy tu balagan. Yhym, a powodem głodu w Afryce jest AIDS. Żeby to było takie proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Po czesci zgdzam sie z autorka. Jest kilku userow ktorzy sie juz tu nie pojawiaja. Mnie tez zaczyna powoli to dobijac. Dla przykladu: Wchodze na sprzet i znowu: Jaka plyta: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52403 Kolejny raz Audigy: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52393 Co z grafika: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52429 I tak mozna bez konca. Po wpisaniu do przeszukiwarki odpowiedniego hasla wywali kilka stron. Ale poprostu trudno to wpoic. Ja jestem tu od ponad roku. Nie tak dlugo jak coniektorzy, ale tez zaczynam powoli kumac to co mowil Holman (jeden z tych userow ktory juz tu nie wchodzi) Poprostu monotonnosc, lenistwo i chamstwo sie szerza. Administratorzy mogliby cos z tym porobic. Mysle ze to by bylo dobre dla wszystkich. Raz ze moderatorzy odwaliliby raz robote (brudna) a potem mieliby troche wiecej luzu. Wiem ze latwiej jest nazekac niz robic, ale mozna zawsze sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A na jakiej zasadzie selekcjonować ścierwa niegodne ocalenia i perły wśród kloaki? Metodami SS - "Du, du, du und du - komm!" i strzałem w potylicę? Idea szlachetna, tym bardziej, że już ten i ów z powodu leserów i zwyczajnych leniwych głupków zniechęcił się do tweaka. Acz przódzi modus operandi, bo samą ideą można wywołać rewolucję, ale nakarmić i ubrać rewolucjonistów trzeba już działaniem. Tedy miast ubolewać, że pośmiarduje, należałoby raczej pokazać, jak Armia Czerwo... khem, jak wygląda osławiony wysoki poziom, którego szukał już Indiana Jones. Ale to też już pisałem, zatem z całą bezczelnością (i co ważniejsze - racją) można napisać pod spodem "szukaj, było". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Wy tu gadu gadu. Ale to jest robota dla adminów i moderów. Nasze gadanie tu się na pstro zda jak sie góra nie weźmie OSTRO do roboty. Broń Boże, nie mówie że się obijacie :] Ale, przyznam, mało Was. I się trochę z robotą nie wyrabiacie. A jak by tak moder, raz na 3 dni wpadł na jakieś forum i zrobił machnią, to od razu było by lepiej i sympatyczniej. Czyż nie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Wy tu gadu gadu. Ale to jest robota dla adminów i moderów. Nasze gadanie tu się na pstro zda jak sie góra nie weźmie OSTRO do roboty. Broń Boże, nie mówie że się obijacie :] Ale, przyznam, mało Was. I się trochę z robotą nie wyrabiacie. A jak by tak moder, raz na 3 dni wpadł na jakieś forum i zrobił machnią, to od razu było by lepiej i sympatyczniej. Czyż nie :]Pocahontas, nawet mnie nie denerwuj. Przeczytaj dokładnie WSZYSTKO, co napisałam powyżej. I zwróć uwagę na wytłuszczony fragment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Upssss :] Skasuj go :] i niebęde się dalej kompromitował ;] Przyznam że nie przeczytałem wszystkiego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 syf tu syf tam syf gdziekolwiek sie da !!! :x powiem szczerze ze tutaj coraz rzadziej zagladam - gowno juz mozna wyniesc pozytecznego z tego forum - lameria lameria lameria !!! pieprzone topici poprzyklejane na sprzecie !!! - co to k...ma byc !!! komu sie chce czytac 50 stronnicowy topic aby znalesc odpowiedz na jakis banal ? ?? wyszukiwara jest do d upy !!! gowno z niej mozna odczytac - mialem ostatnio problem z NF-7 i myslalem ze rozwiaze go tutaj - gOOOOOwno !!!!! wysypal mi sie topic siegajacy 50stron i co ??? szukac mam calosc ?? - chyba zartujecie sobie te denne topici poprzyklejane tylko przeszkadzaja w przegladaniu podforum !!! jedynie co tutaj jest dobrze pilnowane to reklama - ooooo tak - tego to pilnujecie az do bolu - NO COMMENT !!! dla kogo jest to forum ?? - jakie jego jest przeznaczenie ?? do gnebienia ludzi coraz to innymi nakazami /zakazami ? ? ? a czy przypadkiem nie zwrociliscie uwagi na to ze reklama jest tu caly czas ???? - jeszcze do was nie doszlo ?? a co na przyklad, nawet przykladowo - ABIT - perfidna reklama sprzetu tej firmy - plyty glowne - prosze bardzo - firma ta jest tutaj co rusz reklamowana i jakos nie wycinacie tego ?? to co jest !!! przeciez to jest CHORE !!! jakbym sobie wpisal w podpisie : http://abit.com.tw lub np. http://chieftec.pl - co by zostalo wyciete ??? jasne ze dtugi link !!! no bo jak to tak mozna !!! zeby reklamowac cos polskiego wezcie wy pomyslcie ktorys z "adminow" pisal ze jak chce zeby cos reklamowane bylo to trzeba zaplacic - to skoro jestescie tacy cwani to piszcie do abita , epoxa , asusa , AMD , intela ABY WAM PLACILI ZA TO ZE POJAWIAJA SIE NAZWY ICH FIRM !!!! odpowiedza wam w grzecznej formie: spie@$#@%j !! a co do polskiego rynku - Ledwo co pikamy na rynku WC / OC / MOddeD malo to jest znane i wy jeszcze to hamujecie zamiast pozwolic sie rozwijac - NO COMMENT !!! ja pier.d.ole jaka wiocha !! spodziewam sie bana za tego posta - trudno - bo taka zaj.e.bana polityka tu panuje !!!!! :x :x :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 B3T0N: Idź się wyśpij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Niestety B3TON ma bardzo duzo racji w tym co pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A kto nie ma???? Chamsto sie szerzy lamerstwo tez. Ale jak zaczna zamykac i usowac topici to bedzie sajgon Podniesie sie wrzawa ze komuna wraca. Ze sie rzadza, za bogow uwazaja. A ja jestem za tym aby polowe syfu wywalic razem z pyskaczami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 spodziewam sie bana za tego posta - trudno - bo taka zaj.e.bana polityka tu panuje !!!!! :x :x :xŹle spałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 conajmniej polowe. Juz mi sie nie che wchodzic na forum, bo polowa tematow jest poblokwoana, 45% jest typu co kupic a cala reszta tez pozostawia wiele do zyczenia. Jedynie 1-5% tematow trzyma poziom i to tez ten poziom suzo spadl w porownaniu z marcem kiedy sie rejestrowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 conajmniej polowe. Juz mi sie nie che wchodzic na forum, bo polowa tematow jest poblokwoana, 45% jest typu co kupic a cala reszta tez pozostawia wiele do zyczenia. Jedynie 1-5% tematow trzyma poziom i to tez ten poziom suzo spadl w porownaniu z marcem kiedy sie rejestrowalem. I czyja to jest wina? Modertorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 conajmniej polowe. Juz mi sie nie che wchodzic na forum, bo polowa tematow jest poblokwoana, 45% jest typu co kupic a cala reszta tez pozostawia wiele do zyczenia. Jedynie 1-5% tematow trzyma poziom i to tez ten poziom suzo spadl w porownaniu z marcem kiedy sie rejestrowalem. I czyja to jest wina? Modertorów? tak, bo nie potrafia usunac tych postow. po co to trzymac poblokowane jak i tak niekt z tego nie korzysta. po usunieciu przynajmniej bedzie mniejszy balagan, a tak jest to co jest..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 conajmniej polowe. Juz mi sie nie che wchodzic na forum, bo polowa tematow jest poblokwoana, 45% jest typu co kupic a cala reszta tez pozostawia wiele do zyczenia. Jedynie 1-5% tematow trzyma poziom i to tez ten poziom suzo spadl w porownaniu z marcem kiedy sie rejestrowalem. 1. Poblokowana, bo sie pewnie powtarza - szukaj 2. Do wyszukiwarki nie mam zbyt wiele, działa (jak mi coś trzeba) dobrze. 3. Co do "co kupić" planowana jest spora reorganizajca działów, może w weekend w końcu zrobie końcową wersję o pomieszam troche na forum. 4. Forum się rozrasta, choć ja go już nie promuje tak jak jakiś czas temu. Zjawia sie tutaj coraz wiecej osob i zapewne w wiekszosci nowicjuszy. Ale to tez da sie poprawic I nie piszcie mi postow w stylu betona, bo one nic nie wnoszą. A tej kwestii reklamy kompletnie już nie rozumiem. Tak trudno jest napisac cos bez emocji, co wam się nie podoba, co chcecie zmienic? Przecież moderatorzy/administracja zareaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 to jest tylko uzupelnienie do mojego posta, ktory jest wyzej. po co to blokowac skoro mozna usunac i wyslac userowi PM'a z infem co jak i dlaczeg?? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52491 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 tak, bo nie potrafia usunac tych postow. po co to trzymac poblokowane jak i tak niekt z tego nie korzysta. po usunieciu przynajmniej bedzie mniejszy balagan, a tak jest to co jest..... Otóż niestety jest tak, że jeżeli usuniemy jakiś wątek bez słowa, zwykle za chwile/dwie chwile/trzy dni pojawi się on ponownie, i spłodzi go ten sam autor. Wysyłanie info na PW wszystkim zbłąkanym owieczkom ma kilka wad; min. często ich nie odbierają i trochę to zajmuje czasu. Najlepiej jest usunąć wątek po kilku dniach, ale wtedy zdąży się zakopać kilka stron wstecz. A nie ma opcji "znajdź wszystkie zamknięte wątki" ParanoiK obiecał zrobić pewien pomocniczy skrypt, może doczekamy się jego implementacji na forum. Poza tym piszesz, że to nasza wina, bo nie potrafimy tych postów usunąć. Poproś kolegów z forum, żeby częściej zgłaszali posty wymagające moderacji; dobrze im zrobi taka odmiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 "Poza tym piszesz, że to nasza wina, bo nie potrafimy tych postów usunąć. Poproś kolegów z forum, żeby częściej zgłaszali posty wymagające moderacji; dobrze im zrobi taka odmiana." sam zglaszam posty wymagajace moderacji co pewnie dobrze wiecie. Co do innych userow to moze trzeba wydac jakies stanowcze rozporzadzenie. Swojego stanowiska dotyczacego kasowanie bzdurnych tematow nie zmienie. Info na maila lub PM powinno wystarczyc. Moze porozmawiajcie z Paranoikiem, zeby szybciej napisal ten skrypt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 sam zglaszam posty wymagajace moderacji co pewnie dobrze wiecie. Co do innych userow to moze trzeba wydac jakies stanowcze rozporzadzenie. I chwała Ci za to ;] Swojego stanowiska dotyczacego kasowanie bzdurnych tematow nie zmienie. Info na maila lub PM powinno wystarczyc.Zmieniać go nie musisz, bo jest słuszne. Ale nie można kasować ich od razu, nie dając okazji pokazać autorowi, że jest zamknięty. A co do powiadamiania PW- jeszcze w zeszłym tygodniu miałem w skrzynce wychodzącej 7 PW z tego tytułu - najstarsza miała ze 3 tygodnie...Wielu użytkowników poprostu nie loguje się na forum, tylko przegląda je anonimowo. O mailach nie będę mówił- tu jest inny problem, ale nie do poruszania poza forum moderatorów. Mam dla Ciebie propozycję: przez powiedzmy miesiąc będziesz zgłaszał wszystkie posty do moderacji, i jednocześnie wysyłał o tym informacje do ich autorów. My je tylko będziemy usuwać. Myślę, że jeżeli okażesz się świetny, to są szanse, że zrewolucjonizujesz nasze forum. Jeżeli nie -- cóż, nie będę zaskoczony. Tylko pisz im te PW tak, żeby nie zakładali tematów ponownie, ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 musze sie zastanowic nad tym jak sie wyspie :) ale moze sie na to zgodze ;] jeszcze jedna uwaga: przy taiej liczbie uzytkownikow i postow, ktore sie dziennie pojawiaja (o ile sie nie myle to jest to ok. 1000 dziennie) 15 moderatorow (kilku nie widzialem od dlugiego czasu) moze byc za mala liczba. To tez mozna dac pod rozwarzania. wiem tez, ze praca modera jest niewdzieczna (sma jestem modem na jednym z for, sporo mniejszym, ale tez z czasem userzy doprowadzaja mnie do szewskiej pasji), ale jest potrzebna bo bez Was na forum byloby jeszcze gorzej niz jest teraz. Dzieki Wam za to co robicie i jedonczesnie prosze o zwielokrotnienie wysilkow, zeby poziom przestal sie staczac po rowni pochylej a moze nawet zaczal wzrastac :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zbliża się koniec roku więc pewnie fora z działu sprzęt zostaną przeniesione do archiwum więc można by było zrobić coś takiego. Mianowicie podzielić membersów na początkujących i zaawansowanych i do tego stworzyć bliźniaczy dział sprzęt dla zaawansowanych. I teraz użytkownicy zaawansowani mogli by pisać na wszystkich forach a początkujący tylko na podstawowym sprzęt i innych tylko nie zaawansowanym sprzęt. Teraz użytkownicy zaawansowani należeli by do grupy (jak ludzie z FAQ). Myślę że uzyskalibyśmy po tym porządne tematy, pomysły, kopalnie wiedzy na forach zaawanowanych a nowi niech by sobie śmiecili na sprzęcie dla początkujących. Sam nie lubie przeglądać 100topiców w stylu co kupić, czy "mam dx9 i 3d mark 2001 mi nie działa" ale co z tym zrobić. Ludziom nie chce się szukać, walą temat bez zastanowienia i po części nie ma się wtedy co dziwić wypowiedzi w stylu było szukaj. Pozostawiam już osobną kwestią wybór i przyjmowanie userów do grupy zaawansowane ale wydaje mi się że starzy wyjadacze już są czegoś nauczeni po kilku czy kilkunastu miesiącach uczestniczenia w dyskusjach. Nie wiem jak to będzie z wykonaniem ale, ale napiszcie co sądzicie o takim pomyśle, szczególnie Lisek i moddersi. Pozdro. I podstawa to grupy zaawansowane to minimum 9 miesięczny staż na forum lub z 300 postów, a sam nie wiem, to już sami byście wymyślili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...