Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Na takim konfigu jak widać, nieważne czy podkręcone czy nie, po kilku minutach grania (na razie testowałem FIFA2004 i GTA3) komputer sie zawiesza. Tak jest cały czas. Zmieniałem timingi pamięci, grzebałem w sterwonikach, wyłączyłem FastWrite, nic nie podręcone (wcześniej było) i ciągle te zwisy. Możecie mi coś poradzić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Cos sie przegrzewa. Podotykaj radiator z procka, pamieci ram, pamieci na karcie, rdzen karty z drugiej strony. Jezeli przycisniesz ktoras z tych rzeczy dosc mocno i wytrzymasz 10 sekund to znaczy, ze to nie ich wina. Jezeli to wykluczysz to pogadamy dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Z drugiej strony w miejscu rdzenia jest bardzo ciepło, ale da sie w miare wytrzymać. Radiatory od ramu na grafie chłodne, RAM letni, radiator procka chłodny (temp proca max 30 stopni), radiator chipsetu chłodny. Buda otwarda. System reinstalowałem w poniedziałek. Myslałem że to może wina sterów, ale na wszystkich to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Może wirus? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Raczej wątpię, bo system mega świeży, ale teoretycznie możliwe, gdyż byłem na paru stronkach w poszukiwaniu cracków, i potem po restarcie miałem jakieś gupie programy w autostarcie. Chyba musze znowu zrobić format. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Super. Teraz pograłem minute i wyszło z gry do Windowsa. Coraz lepiej. Jak sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ie to sprzedam w pizdu cały komputer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 sprawdz czy pamieci daja rade www.memtest86.com sciagnij, zainstaluj na dystkietke, zabootuj z niej i zostaw najlepiej na noc. Jak wywali _jakiekolwiek_ bledy komunikowane jedna linia (moze po minucie moze po 5, a moze po paru godzinach) to pamieci nie daja rady. ps z tego co wiem dyskietka potem nie bedzie dala sie odczytac, ani sformatowac, musisz ja poswiecic, chyba ze ktos wie czy da sie inaczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 No fajnie że by pamięci nie szły na 450. Na 550 były bez artefaktów. Teraz sobie zainstalowałem sterownik do dźwiękówki (nie miałem bo działa mi tylko lewy kanał), to jak jade sobie w GTA3 to w pewnym momencie windowsowy dźwięk takiego dzwoneczka, gra sie zawiesza, muzyka idzie dalej, nacisne pare razy enter to wychodzi do Windowsa. Z fifą to samo. Może ten GF3 jakiś [ciach!]iany egzemplarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Chodzi o RAM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Na razie zapuściłem ten test na jeden raz (13 minut) i nie było żadnego błędu, więc wątpie żeby chodziło o RAM, skoro giery wywala po jakiejś minucie. Chyba sprzedam to co mam, kupie sobie Abita NF7, Applebreda, TwinMosy i jakąś Rive na początek. A w przyszłości GF4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Kolejną rzecz zrobiłem. Zmieniłem taktowania na 50/200, i pograłem już dobre kilka minut (chyba ze 4-5). Naprawde już nie mam pomysłu czego to wina. Spróbuje jeszcze zmienić na AGPx2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Na razie zapuściłem ten test na jeden raz (13 minut) i nie było żadnego błędu, więc wątpie żeby chodziło o RAM, skoro giery wywala po jakiejś minucie. Chyba sprzedam to co mam, kupie sobie Abita NF7, Applebreda, TwinMosy i jakąś Rive na początek. A w przyszłości GF4. Bardzo dobry pomysł!!! W przeciwieństwie do Jetway 830 - Abit NF7 ma zasilanie procesora z +12V, co na jakiś czas rozwiąże Twoje problemy. --- AT PS. Może jednak taniej wyjdzie zmienić zasilacz LINKWORLD 300W na coś normalnego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 moim zdaniem to zasilacz albo mobo sie wyklada a zobacz nb czy czasami sie nie przegrzewa - u mnie po dotknieciu nie byl goracy a i tak sie wywalaly gry - zalozylem na niego wiatraczek to gry przestaly sie wywalac - ale to i tak orzeszlosc juz nie mam tej plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbod7 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Pierwszą rzeczą przez którą zawiesza się komp jest zbyt big temp. nastepnie żle dobrane bądż zkonfigurowane stery. Jednak w tym przypadku jest to na 100% temp. W gierkach pracuje intensywnie i grzeje się w końcu przegrzewa i ratuje sie zwisem aby się nie pojarać. P.S. stawam na wentyl na procku. Duron 1100 powinien zmieścić się w stresie w 50 stopniach.Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Mój Duron ma maks. 30 stopni. Podjąłem decyzję. Sprzedaje wszystko i jak dozbieram to kupie sobie Abita NF7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 A jeszcze jedno pytanie. Po przeczytaniu pomysłu ULLISSESA pomyślałem jeszcze o zmianie zasiłki. Oto co obecnie pokazuje mi AIDA32: Chyba nie jest najlepiej. Czy pomoże kupno Chiefteca 360 DualFan??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbod7 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Ja mam durnia 800 i w stresie ma 43 stopnie i wcale się nie wiesza jak doszedłby tak do 55 zacząłbym się zastanawiać nad zmianą wentyla. Chyba żebym chciał go kręcic ale to inna rozmowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A jaki masz zasilacz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 I już wiem że przyczyną moich zwisów jest zasilacz. Odłączyłem sobie cd-rw oraz stacje dyskietek, i gta3 sie nie zawiesiło przez 5 minut. Załączyłem spowrotem i zaraz był zwis. No bo chyba konfliktu z cd-rw i stacją dyskietek nie ma??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...