SR-71 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Zastanawiam się nad kupnem Epoxa 8KRA2+ i mam takie pytania do użytkowników tej mobo 1.Czy jakość dźwięku pokładowego z 8KRA2+ Epoxa jest znacznie gorsza od tych na nforsie z soundstormem,ale chodzi mi i o porównanie dźwięku analogowego 2 kanałowego wyprowadzonego z obu płyt,bo podłączył bym to do wzmacniacza Pioneera. 2.czy z Twinmosami 2 x 256 MB PC2700 będzie ta płytka chodzić 3.czy to prawda,że ona ma PCI/AGP lock,czy nbormalnie regulacje mnożnikiem 4.z jakimi problemami mogę się spotkać w czasie eksploatacji 5.a może polecacie jakąś inną mobo na VIA KT600 z dobrym analogowym dźwiękiem,bo u Asusa A7V600 KT600 z dźwiękiem to chyba cieńko,ale może się myle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 5. najlepsza plyta na kt600 jest Abit KV7 4. nie spotkalem sie przy 4 sztukach tej mobo (1 8kra2+ ,3 8kra2i) 3. mnozniki 1/3 fsb100 ; 1/4 fsb133 ; 1/5 fsb166 ; 1/6 fsb200 ,max fsb250 2. chodzi z kazdymi pamieciami 1. jakosc dzwieku z analogowego wyjscia jest taka sama ,bo plyty z nf2 SS korzystaja z Realteka ALC650 ,a Epox 8kra2+ z Realteka ALC655 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 1 dużo gorsz a jak dla mnei 2 bedzei ja mam 2x pc 3200 i łazi elegandzko na fsb 200 10 jak dla mnie to płytka badziew ale zalezy pod jakim kątem patrzeć nawet nie ma vagp a w w praca juz 2 sztuka nam padła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 1 dużo gorsz a jak dla mnei 2 bedzei ja mam 2x pc 3200 i łazi elegandzko na fsb 200 10 jak dla mnie to płytka badziew ale zalezy pod jakim kątem patrzeć nawet nie ma vagp a w w praca juz 2 sztuka nam padła wlasnie zalezy pod jakim katem patrzec kumpel mial 8kra2i i wymienil na 8rda doplacajac 60pln - powod: fsb200 bylo spoko ale pci40 -wystarczylo nowego biosa wgrac ale se wymienil na nf2 a teraz go sraczka gania bo fsb200 niestabilne ma ,wiec jedzie na 166 chetnie by spowrotem odmienil ,ale forsy raczej mu nie zwroca dzwiek lepszy? zludzenie - u niego tez basy lepiej graja ,a SS nie ma na tej plycie powod banalny - inna budowa wzmacniacza na plycie - ot caly sekret SR-71 jednak ma zamiar podlaczyc wzmacniacz do kolumn ,wiec basow nie bedzie mial slabych :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Płyte mam juz 6 miesiąć, stabilna, wypasiona, overclocking niczego sobie. Barton 2500 chodzi na 3200 bez podnoszenia napięcia. Magistrala 200MHz stabilna, wszystkie TwinMOSy będą działać, no może stare 266 nie wydolą. Nie mam z nią żadnych problemów, w przeciwieństwie do 4 sztuk Abita KT600 ktore ostatnio sprzedałem :(. W jednej wylał się kondesator a w drugiej spalił się chip od dzwięku ). Dzwięk na 8KRA2+ jest dobry, ale wydaje mi się że troche gorszy nic na nforcie. Słuchałem na dosyć dobrym sprzęcie i róznica była subtelna, jednak na korzyść nforca. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...