Skocz do zawartości
krawcu

Chieftec HPC-360-202 @ Dual Fan

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zasiłke z tematu i chce wrzucić tam jeszcze jeden wentyl (papst 120 mm), czy ktoś może już próbował czego takiego, bo z tego co wiem to ta zasiłka jest nieźle upchana w środku.

Dołączona grafika

I czy opłacalne to wogóle będzie bo ten papst wyciągał by powietrze znad Zalmana 7000A. Proszę o opis jeśli ktoś robił coś w tym stylu, lub pomysły. Spodziewam się że utracę gwarancję po takiej operacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze chcesz z niego dopiero zrobic dual fana?? Hmm.. Mysle, ze pomysl calkiem niezly. Gwarancje faktycznie utracisz jak potniesz ta blache. Ale mam rozwiazanie. Kup na www.plexicomp.com obudowe z akrylu do zasilacze i w nia wstaw tego papsta, mozesz po wewnetrznej stronie, bo nie wiem czy do srodka wejdzie. Wtedy gwarancje masz i dodatkowy wiatrak w zasilce tez.. Mysle, ze to napewno troszke obnizy temp. w budzie..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Ale mam rozwiazanie. Kup na www.plexicomp.com obudowe z akrylu do zasilacze i w nia wstaw tego papsta, ...

a co z dlawikiem od PFC (to ustrojstwo przykrecone do blachy) :?:

to bedzie przeszkadzalo zeby dac wentyl wiekszy niz 80mm :!:

No wlasnie zapomnialem o tym... A szkoda, bo fajnie by ten papst sie prezentowal.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale myślalem o umieszczeniu wentyla poza zasilaczem, z czym mysle nie bedzie problemu, wiekszy bedzie z umieszczeniem go na dole, a nie gorze zasilki zeby zasysal powietrze znad procka jeszcze. A jak widac na fotce to raczej niemozliwe, chyba ze przykrece zasilke "do gory nogami" :P . Cos trzeba bedzie wykombinowac.

Własnie go rozkrecilem przed chwilka i on jest juz "do gory nogami". W tygodniu kupuje wentyl i moduje. Wyniki w nastepny weekend - wiecie malo czasu, studia itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi