MortMW Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Witam! Szukam jakiegoś programiku, który potrafiłby mi wskazać użytkowników, którzy logowali się np. w danym dniu na komputerze (win xp), oraz jak długo pracowali i jakie aplikacje uruchamiali. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Pozdrawiam, M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Windows ma to wbudowane, o ile masz uruchomione stosowne usługi. Zarządzanie nimi oraz podglądy dzienników są dostępne z narzędzi administracyjnych. Niestety skonfigurowanie tego będzie dla przeciętnego usera nieco skomplikowane, zwłaszcza, jeżeli chodzi Ci też o logowania zdalnych użytkowników. Nie pytaj mnie o czegóły, bo bawiłem się tym ponad rok temu dla zabawy, a później nabrałem nawyku wyłączania usług za to odpowiedzialnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Podglad zdarzen+Windows Resorce Kit a z niego np: LogEvent: http://www.dynawell.com/reskit/microsoft/w...00/logevent.zip Dumpel: http://www.microsoft.com/windows2000/techi...ng/dumpel-o.asp a jesli jestes cienki w te klocki to zainstaluj jakiegos key loggera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 programik NET WATCHER (chyba dobrze napsalem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 programik NET WATCHER (chyba dobrze napsalem) Napisałeś dobrze, (acz ma jeszcze PRO w nazwie), tylko to jest programik do monitoringu plików udostępnionych w otoczeniu sieciowym, a mam wrażenie, że koledze chodziło o użytkowników lokalnych, jego komputera (inni domownicy etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MortMW Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Rzeczywiście, chodziło mi o domowników. Sir_Yaro - jestem bardzo cienki w te klocki. Szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, co to są key loggery. Zaraz poszukam czegoś, a może któryś z Was podsunąłby jakiś programik, który byłby łatwy w obsłudze i spełniał podane wymagania? Dziękuję za dotychczasowe rady. Pozdrawiam, M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Jest dość prosty sposób. Zrób sobie plik np. log.bat @echo offecho %USERNAME% >> c:log.txtdate t >> c:log.txttime t >> c:log.txt i dodaj go do autostartu każdemu userowi. Względnie do rejestru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MortMW Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Czy to będzie mi wskazywało długość zalogowania każdego użytkownika??? (chodzi oczywiście o treść pliku) A jak sprawdzić, jakie aplikacje uruchamiał etc.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Można dodać np. Zrzut tasklista co jakiś czas. Tak samo można sprawdzać co jakiś czas (np co 5 min) czy użytkownik jest zalogowany i jeśli tak to dodawać znacznik do loga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MortMW Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mógłbyś napisać to prostym językiem? Bo jak już wcześniej pisałem, ni w ząb (co przyznaję z żalem) nie jestem w temacie. Wytłumacz to tak, jak chciałbyś, by Tobie tłumaczono np. macierze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Nie chce mi się teraz pisać skryptu do tego, może jutro. Ogólnie można wykorzystać funkcje windowsowe konsolowe do zrobienia prostego logowania. ;] Co do macierzy to już mi w przeszłości tłumaczyli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 pierwszy zapisuje co minute jaki jest zalogowany user drugi zapisuje tylko zmiany zalogowanego usera http://yaro.gdi.pl/tmp/log1.rar http://yaro.gdi.pl/tmp/log2.rar oba powinienes sobie wrzucic do systemu jako usluge (znaczy jeden z nich) tutaj pisalem jak to przykladowo mozna zrobic http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=51440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 napisz czy Ci to pasuje czy nie. bo potem nie bede mial czasu tego zmieniac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MortMW Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Sir_Yaro, szukam czegoś zgoła innego. Oprócz użyt. , których ma mi program wyświelać, chcę też wiedzieć, ile oni korzystają z kompa i co robią (jakie aplikacje uruchamiają). Ściągnąłem sobie Active Key Logger 1.9, ale on jest bardzo chaotyczny, a oprócz tego wyświetla tylko niektóre czynności. (odpisuję tak późno, bo dostęp do sieci mam dopiero po 23.00 :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Jesli jest jakas funkcja API wyswietlajaca co jest uruchomione to by sie dalo, ale taki prg to by byla jakas wielka kobyla..... I nie chce mi sie tego raczej pisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Chyba, że jakiś vbs mały z outputem przekierowanym do jakiegoś pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...