Skocz do zawartości
rogers

Czyżby to był koniec z mojej Grafy??!!/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakis czas temu za pomoca Nvidia Bios Editora i NVFlasha przetaktowałem swoją grafe Palit GE4Ti4200 128MB agpx4 na 297/486Mhz. Odkąd zacząłem ciąć w NFS Underground zaczeły pojawiac się artefakty więc postanowiłem zmniejszyć taktowanie pamięci na karcie.

Odpaliłem Nvidia Bios Editora i co dziwne wskazywał następujące wartości Gpu 297 Mhz / Memory 323 Mhz. Przestawiłem Memory na 470 Mhz i zapisałem. Gdy przeszedłem do flashowania błędnie wpisałem polecenie i zamiast a:nvflash /fnew.rom wpisałem tylko a:nvflash. No ale cóz powtórzyłem polecenie - juz prawidłowo a:nvflash /fnew.rom no i niby wszystko dobrze wgrał..napisał succesful itp..wszystko niby normalnie.... ale po resecie karta ani rusz!!!???? Nazczęście mam jakąćś tam stara grafe na PCI więc Ponownie przeszedłem do flaszowania GForca- tym razem wgrałem wcześniejsze ustawienia karty (utworzyłem wcześniej backup.rom) i nadal nic - karta ani rusz....... Teraz nie mam pojęcia co jusz robić..Czyz by to był koniec z moją Grafą????

Pomóżcie Mistrzowie...!!!

AthlonXP 1700@2100, ECS K7VTA2 KT266A,

2 x 256 DDR PC2100 , GF4Ti4200 128MB@297/486

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuuuuuuu, to ladnie, a nie spalilo Ci sie cos ? sproboj zresetowac bios w mobo i sprawdz karte w innym kompie, bo mozliwe, ze to cos da, mi sie tak raz zrobilo, ze jak poruszalem trohe mobem to mi zadzialalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...