The_judge Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Otóż zamierzam sobie kupić płytę główną - upatrzyłem sopbie tą : GIGABYTE GA-7N400-L ma to co każda płyta w dzisiejszych czasach ma (dobry chipset ddr 400, karta muz + lan) - a dodatkowo dual ddr (nie wiem za bardzo co to jest ;) ) i na chipsecie radiator a nie wiatrak (tak przynajmniej wygląda to na zdjęciu) ale ma jedną kolosalną wadę - na zdjęciu nie widzę dziur dookoła socketu. czy to możliwe ? może ja źle patrzę ? bo płyta bez dziur to jak kobieta bez.. ehm, nieważne :mrgreen: gdyby ktoś miał taką płytę w domu, to proszę o zerknięcie czy ta płytka ma dziury dookoła socketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Płyta faktycznie nie ma dziur, tak jak i moja http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...GA-7N400-L.htm#. Dla mnie to nie był problem i tak zamontowałem Zalmana 7000 Cua :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 teraz zadko ktora ma dziory ,jeszcze Abit i Asus stosuja Chinki z dziorkaczami we wszystkim ,nawet Epox zszedl na zla droge btw. po co zmieniasz plyte ,mam taka przy sobie i chodzi z XP 0.13um ,nie jest zla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 plytkę zmieniam tylko dlatego, że mi padła :( jak wkładam ramy to sie dziwne rzeczy dzieją. a ten gigabyte to chyba najlepsza płytka za tę cenę. na ale bez dziur ani rusz :( mam ok 400zl i pewnie bede zmuszony kupic tę płytę : Soltek SL-75FRN2-L nie ma dualddr, no i jest wiatraczek na chipsecie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Soltek nie ma dzior ,ale ma dualddr jak masz forsy do 400pln to bierz Abita KV7 ,ma dziory i jeszcze kilka drobiazgow ulatwiajacych zycie jak wiatraczka na chipsecie nie chcesz to kupujesz Zalmana niebieskiego ,wkladasz na NB i masz spokoj 400pln starczy na Abita i Zalmana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 a abit ABIT NF7 (kosztuje równo 400 zl) moglby byc ? dodam ze nie podkrecam kompa, ale chce miec plytke na kilka lat, wiec wole kupic troszke lepsza w sklepie w ktorym zamierzam kupic plyte nie ma modelu KV7 dlatego proponuje NF7 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Jesli nie podkrecasz to po co wymieniasz? Na przyszlosc to teraz sie kupuje plyty pod procesory 64 bitowe, chociaz i tutaj beda jeszcze zmiany w najblizszym czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 oj, juz pisalem czemu wymieniam - bo mi sie zepsula moja dotychczasowa plyta. napisalem tez ze mam ok 400 zeta, a nie widzialem plytki pod procesory 64 bitowe w tej cenie ;) (i pewnie jeszcze dlugo nie zobacze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 od biedy moze byc NF7 ,ale ma wiatraczek ,wiec na Zalmana juz ci nie wystarczy NF7 jest duzo gorzej wyposazona od KV7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 od biedy ? czyli NF7 jest gorszy od KV7 ? jest jeszcze taka : MSI KT6 Delta-SR, ale cos malo kosztuje. niestety mam czas du jutra wiec kupie ta ktora bedzie w sklepie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 MSI nie ma dzior ,poza tym moze byc ,tak samo jak Epox 8kra2i NF7 jest poprostu gorzej wyposazony od KV7 ,a drozszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...